Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε δύο διαφορετικά μέτωπα αύριο οι διεθνείς μας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Με διαφορετικές βλέψεις, αλλά το ίδιο έντονο ενδιαφέρον να κλείσουν θετικά την χρονιά, οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης δίνουν αύριο, εκτός συνόρων, τους τρίτους αγώνες τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 (European Championships Qualifications). Οι άνδρες αντιμετωπίζουν στο Λιντς την Αυστρία για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division) και θα κυνηγήσουν όλες τις πιθανότητες που τους αναλογούν για μία σπουδαία νίκη. Ο αγώνας αρχίζει στις 21.15 ώρα Ελλάδας (20.15 τοπική). Οι γυναίκες κοντράρονται στο Σκούρουπ με τη Σουηδία για την 3η αγωνιστική του γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) και η επιδίωξή τους είναι να παρουσιαστούν πιο ανταγωνιστικές απ’ ό,τι μέχρι τώρα. Η αναμέτρηση έχει ώρα έναρξης 19.30 (18.30 τοπική). Την αποστολή των ανδρών συγκροτούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο προπονητής Κώστας Βατσακλής και των γυναικώνοι αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Κατερίνα Τόλιου και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας. Οι διεθνείς μας προπονούνται το βράδυ στα γυμναστήρια των αγώνων και θα κάνουν κι ένα χαλάρωμα αύριο το πρωί.

Πέρασαν δύο μήνες από τα τελευταία παιχνίδια των E.C.Q. Στο γκρουπ Β της κορυφαίας κατηγορίας Ελλάδα και Αυστρία έχουν από μία νίκη και μία ήττα. Οι διεθνείς μας άρχισαν με ήττα στη Λευκορωσία (3-1) στις 4 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της Ρωσίας (3-1) και βρίσκονται στη 2η θέση της βαθμολογίας με 3 βαθμούς. Η Αυστρία είναι συγκάτοικος, καθώς την 1η αγωνιστική είχε χάσει εντός έδρας από την Κροατία (3-2) και τη 2η νίκησε ως φιλοξενούμενη την Ουγγαρία (3-1). Από 3 βαθμούς έχουν επίσης η Ρωσία και η Λευκορωσία, ουραγός είναι η Ουγγαρία με 2 και μόνο η τελευταία θέση στο γκρουπ οδηγεί στον υποβιβασμό στη Challenge Division.

Ο στόχος της εθνικής μας είναι φυσικά η παραμονή στην κατηγορία. Με δεδομένο λοιπόν, ότι όσο πιο νωρίς εξασφαλιστεί αυτό τόσο καλύτερα, οι διεθνείς μας θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία θα διευκολύνει το έργο τους στα δύο εναπομείναντα ματς τον επόμενο χρόνο. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ούτε σε αυτό το εκτός έδρας παιχνίδι, όμως η εθνική ομάδα έχει αποδείξει ότι μπορεί να βγάλει μεγάλες απαιτήσεις και με διαφορετικές τριάδες. Ξεχωριστό κίνητρο έχει ο Παπαδημητρίου, ο οποίος ντεμπουτάρει στη διοργάνωση. Συμπτωματικά δε, ξαναπαίζει στην Αυστρία, όπου τον Ιανουάριο του 2007 είχε μετάσχει στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών 2005-2007, πριν διακοπεί για λίγα χρόνια ο θεσμός και επανέλθει φέτος.

Βασικούς παίκτες της έχει αφήσει έξω και η Αυστρία στους δύο προηγούμενους αγώνες της. Ο Βέρνερ Σλάγκερ και ο Ρόμπερτ Γκάρντος δεν έχουν παίξει καθόλου έως σήμερα, ενώ ο Τσεν Βεσίνγκ μόνο στην πρεμιέρα. Στην αναμέτρηση με την Ουγγαρία χρησιμοποιήθηκαν οι νεότεροι Στέφαν Φέγκερλ, Ντομινίκ Χάμπεσον και Ντάνιελ Χάμπεσον. Μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου δεν υπήρχε πληροφόρηση για τους παίκτες, στους οποίους υπολογίζει το τεχνικό τιμ της Αυστρίας.

Ο αγώνας του Λιντς έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά δυνατών αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων την τελευταία δεκαετία. Ιστορία πλούσια, που περιλαμβάνει και Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ευρωπαϊκό και προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στη μοναδική παρουσία της Ελλάδας στο ομαδικό. Η εθνική μας καλείται να πάει κόντρα και στην παράδοση, αφού εμφανίζει διαδοχικές ήττες σε αυτές τις διοργανώσεις και τελευταία φορά είχε νικήσει τον Φεβρουάριο του 2003 στο Ίνσμπρουκ σε αγώνα μπαράζ για την 1η κατηγορία του τότε Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Στη 2η κατηγορία των γυναικών έχει ήδη επιβεβαιωθεί ότι το νεανικό αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είναι αουτσάιντερ και θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για ν’ αποφύγει την τελευταία θέση του γκρουπ Α και τον υποβιβασμό. Έχει ξεκινήσει με δύο ήττες και βρίσκεται στην 5η θέση με 2 βαθμούς. Μαζί του είναι η Ιταλία, με την οποία φαίνεται ότι θα δώσει τη μεγάλη «μάχη» για την αποφυγή της καταδικαστικής θέσης. Μέχρι τότε βλέπει κάθε ματς ξεχωριστά και προσπαθεί ν’ αφήνει καλές εντυπώσεις και να γίνεται όσο μπορεί πιο ανταγωνιστική. Απέναντι στη Σουηδία θα κυνηγήσει, έστω για το γόητρο, και την πρώτη νίκη σε επιμέρους ματς, καθώς τόσο από τη Σερβία όσο και από την Ουκρανία έχει χάσει με 3-0. Στο Σκούρουπ θα παρατάξει την ίδια τριάδα με τον αγώνα στη Σερβία.

Οι Σουηδέζες έχουν 3 βαθμούς και είναι στην 3η θέση της κατάταξης μαζί με τη Λιθουανία. Προέρχονται από την εντός έδρας νίκη εναντίον της με 3-1, αλλά στην πρεμιέρα είχαν χάσει 3-2 στην Ουκρανία. Η Ματίλντα Έκολμ είναι η πρώτη τους παίκτρια και αν χρησιμοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης θα είναι η μόνη αθλήτρια, που θα συνδέσει το σήμερα με την εποχή, που αναμετρήθηκαν τελευταία φορά η Ελλάδα με τη Σουηδία. Ήταν τον Απρίλιο του 2006 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βρέμης, όπου η εθνική μας είχε ηττηθεί με 3-2… Η Έκολμ και η Τζένιφερ Τζόνσον έχουν αγωνιστεί και στα δύο ματς των προκριματικών έως τώρα. Στο Κόπινγκ εναντίον της Λιθουανίας είχε συμπληρώσει την τριάδα η Ντανιέλα Μόσκοβιτς και στην πρεμιέρα στο Ντόνετσκ η Λίντα Μπέργκστρομ.

* Όπως στις συναντήσεις των δύο προηγούμενων αγωνιστικών η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) θα έχει livescoringκαι για την 3η ημέρα της διοργάνωσης.

* Η Ρόσκιλντε από τη Δανία θα είναι η αντίπαλος της γαλλικής Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη στον 4ο γύρο του E.T.T.U. Cup. Οι Σκανδιναβοί έκαμψαν χτες πολύ δύσκολα στην έδρα τους την αντίσταση της κροατικής Κασλ με 3-2 και πήραν την πρόκριση.

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ