Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάμφθηκε και η εθνική ανδρών 3-1 από την Αυστρία

Με δύο ήττες ολοκληρώθηκε τελικά η βραδιά για τα ελληνικά χρώματα στην 3η αγωνιστική των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. Μετά την εθνική γυναικών κάμφθηκε πριν από λίγη ώρα και η εθνική ανδρών από την Αυστρία στο Λιντς. Στο παιχνίδι του γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division) έχασε με 3-1 και τελείωσε το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης με μία νίκη (εναντίον της Ρωσίας) και δύο ήττες (η πρώτη από τη Λευκορωσία). Παρατάχθηκε, θυμίζουμε, χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, ενώ η Αυστρία αγωνίστηκε ξανά χωρίς τους Βέρνερ Σλάγκερ και Τσεν Βεσίνγκ. Πάντως, στην υπόθεση της παραμονής η Ελλάδα εξακολουθεί να κρατά την τύχη στα χέρια της και μέσα στο 2013 θα έχει να δώσει στην έδρα της τα εναπομείναντα παιχνίδια με την Κροατία και την Ουγγαρία.

Απόψε, κόντρα στον κακό της δαίμονα, η εθνική μας παρουσίασε δύο πρόσωπα. Μέχρι τα μέσα του τρίτου αγώνα είχε την παρουσία εκείνη, που θα της επέτρεπε να διεκδικήσει τη νίκη, αλλά από κει και μετά τίποτα δεν δούλεψε καλά.….Με το σκορ μεταξύ των δύο ομάδων στο 1-1, ο Κώστας Παπαγεωργίου έκανε απίστευτα θετικό ξεκίνημα στον αγώνα με τον Στέφαν Φέγκερλ και προηγήθηκε 2-0. Η συνέχεια όμως, ήταν εντελώς αρνητική για τον πρωταθλητή Ελλάδας και τους συμπαίκτες του. Ήρθε η ήττα με 3-2 σετ και αργότερα κάμφθηκε σχετικά εύκολα και ο Παναγιώτης Γκιώνης με 3-0 από τον Ρόμπερτ Γκάρντος για να γραφτεί το τελικό σκορ…

Ο τρίτος στη σειρά αγώνας θεωρείτο «κλειδί» για την εθνική μας και γι’ αυτό ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής έκανε κίνηση τακτικής στο στήσιμο της ομάδας κι έβαλε τον Δημήτρη Παπαδημητρίου (που μετείχε πρώτη φορά στη διοργάνωση) στη θέση 2. Εκτίμησε ότι το σενάριο για ενδεχόμενη νίκη, που συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες, ήταν να επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια του ο Γκιώνης και να νικήσει και ο Παπαγεωργίου στο τρίτο ματς απέναντι στον θεωρητικά ασθενέστερο παίκτη των αντιπάλων…Τελικά η Αυστρία προηγήθηκε με 2-1, αυτόματα μετατράπηκε σε σούπερ φαβορί και την ίδια ώρα επηρεάστηκε η ψυχολογία των διεθνών μας. Οι τελευταίοι πάντως, είχαν γενικά μέτρια εικόνα και σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους και να προστεθεί απλά ότι ο Παπαγεωργίου και ο Γκιώνης ταλαιπωρήθηκαν από συμπτώματα ίωσης παραμονή του αγώνα.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αντιμετώπισε τον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού ανδρών Ρόμπερτ Γκάρντος, νούμερο 15 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη. Ήταν έτσι κι αλλιώς το αουτσάιντερ, ωστόσο φάνηκε επηρεασμένος από την πολύμηνη απουσία του από διεθνή ματς. Προσπάθησε κυρίως στα δύο πρώτα σετ, όμως γενικά δεν βρήκε καλό ρυθμό, δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει ουσιαστικά κι έχασε φυσιολογικά με 3-0 σετ.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 18) αναμετρήθηκε με τον Ντάνιελ Χάμπεσον (Νο 36), τον παρτενέρ του Γκάρντος στην πρόσφατη μεγάλη επιτυχία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Δανίας. Ο 32άχρονος πρωταθλητής μας δυσκόλεψε αφάνταστα τον αντίπαλο με το ιδιόμορφο παιχνίδι του και με πολλή προσοχή στις κρίσιμες στιγμές επιβλήθηκε με σκορ 3-0. Στο 3ο σετ μάλιστα, κατάφερε να σώσει δύο ματς μπολ (10-8).

Στην πλέον κρίσιμη αναμέτρηση, αυτή του Κώστα Παπαγεωργίου (Νο 83) με τον Στέφαν Φέγκερλ (Νο 64), ο πολύπειρος διεθνής μας άγγιξε το τέλειο στα δύο πρώτα σετ και τα κατέκτησε με διαφορά! Στη συνέχεια ωστόσο, ο εξελίξιμος Αυστριακός βελτίωσε την τακτική του και βρήκε λύσεις στα χτυπήματα που δεχόταν με το κομπίνα-λάστιχο του ρεβέρ («δόντι»). Ο Παπαγεωργίου έχασε τον ρυθμό του, είδε να έρχεται εύκολα στο 3ο σετ η μείωση του σκορ και μετά δεν μπόρεσε να επιβάλει το παιχνίδι του. Το 4ο και το 5ο σετ τα έχασε με διαφορά τριών πόντων.

Η πλάστιγγα είχε γείρει για τα καλά πια υπέρ των Αυστριακών, άλλωστε ο Γκάρντος είχε δείξει και σε προηγούμενα παιχνίδια με τον Γκιώνη ότι είναι αποτελεσματικός απέναντι σε άμυνα. Το επιβεβαίωσε και απόψε και εκμεταλλευόμενος και το γεγονός ότι ο Έλληνας αθλητής δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση έφτασε στη νίκη με 3-0. Αμφίρροπο ήταν μόνο το 3ο σετ.

Αναλυτικά η εξέλιξη της αναμέτρησης:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Δημήτρης Παπαδημητρίου 3-0 (11-7, 11-7, 11-4)

Ντάνιελ Χάμπεσον-Παναγιώτης Γκιώνης 0-3 (7-11, 9-11, 10-12)

Στέφαν Φέγκερλ-Κώστας Παπαγεωργίου 3-2 (3-11, 4-11, 11-4, 11-8, 11-8)

Γκάρντος-Γκιώνης 3-0 (11-5, 11-6, 13-11)

* Στα άλλα παιχνίδια των γκρουπ, στα οποία μετέχουν οι εθνικές μας ομάδες, τα αποτελέσματα ήταν: Στο γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας των ανδρών Κροατία-Ουγγαρία 1-3 και Ρωσία-Λευκορωσία 3-0. Στο γκρουπ Α της 2ης κατηγορίας γυναικών Σερβία-Λιθουανία 3-1 και Ουκρανία-Ιταλία 3-0.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ