Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Σαββατοκύριακο το προκριματικό στάδιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών

Xovsepian rever

Xovsepian reverΏρα για το πρώτο στάδιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών της περιόδου 2018-2019. Αυτό το Σαββατοκύριακο, στη 1 και 2 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν σε πέντε περιοχές της χώρας οι προκριματικοί αγώνες και θ’ αναδείξουν τους αθλητές και τις αθλήτριες, που θα προχωρήσουν στην τελική φάση. Προκριματικά θα γίνουν στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας για την Αττική, την Κρήτη και τις Κυκλάδες, στην ομοσπονδιακή αίθουσα της Θεσσαλονίκης στο κλιμάκιο 1 της Δ.Ε.Θ. για τη Βόρεια Ελλάδα, στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι της Πάτρας για τη Δυτική Ελλάδα, στην αίθουσα του σωματείου της Βοκαριάς, στα Νένητα, για τη Χίο και τη Μυτιλήνη και στο γυμναστήριο της Ζαρίφειου Παιδαγωγικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη. Τα προκριματικά αφορούν μόνο στο απλό. Όσοι και όσες προκριθούν θα συμπληρώσουν τα 8 και τα 6 φαβορί αντίστοιχα, τα οποία περνάνε απευθείας στα τελικά, που θα γίνουν στις 2 και 3 Μαρτίου 2019 στα Χανιά.

Οι συνολικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 443 και χωρίζονται σε 338 αθλητές και 105 αθλήτριες. Στους αγώνες της Αττικής πρόκειται να πάρουν μέρος 132 άνδρες και 45 γυναίκες. Στη Βόρεια Ελλάδα 99 άνδρες και 25 γυναίκες, στη Δυτική Ελλάδα 49 και 10 αντίστοιχα, στη Θράκη 32 και 13 και στη Χίο, όπου όλα τα παιχνίδια θα γίνουν την Κυριακή, 26 και 12.

Σε κάθε περιοχή οι αγώνες θα έχουν δύο στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει γκρουπ και το δεύτερο νοκ άουτ ματς. Όπως αναφέρει η προκήρυξη του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην τελική φάση θα προκριθούν 38 άνδρες και 26 γυναίκες   συμπεριλαμβανομένων των 8 πρώτων αθλητών και των 6 αθλητριών του πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας, οι οποίοι αποφεύγουν τα προκριματικά (από αυτούς βέβαια, που έχουν δηλώσουν συμμετοχή).

Για το διπλό ανδρών και το διπλό γυναικών δεν υπάρχει προκριματική φάση, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που θα προχωρήσουν στο απλό, θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα διπλά της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς και με οποιονδήποτε αθλητή (-τρια), που πιθανόν δεν έχει προκριθεί στο αγώνισμα του απλού. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ttscore.io/customer/24 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις βασικές πληροφορίες για κάθε περιοχή κι εκεί θα αναρτηθούν γρήγορα μετά το τέλος των αγώνων τα αποτελέσματα όλων των προκριματικών.

 

* Η Ρόζα Χοβσεπιάν, από τα φαβορί στους αγώνες της Βόρειας Ελλάδας, σε παλιότερη φωτογραφία του Βασίλη Καραουλάνη.

                            

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ