Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αναχωρεί αύριο για την Αυστραλία και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων ο Σγουρόπουλος

Sgouros me_Vatsa_ston_pago

Sgouros me_Vatsa_ston_pagoΟλοκλήρωσε τις αγωνιστικές δραστηριότητες που είχε μέσα στην εβδομάδα με τη σουηδική Έσλοβ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ, γύρισε σήμερα στην Αθήνα και αύριο αναχωρεί για την Αυστραλία και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων. Ο λόγος για τον Γιάννη Σγουρόπουλο, ο οποίος έχει μπροστά του την τελευταία μεγάλη πρόκληση στην εφηβική κατηγορία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το ετήσιο ραντεβού δυνατών αθλητών έως 18 ετών απ’ όλα τα μέρη του κόσμου θα λάβει χώρα στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας από τις 2 έως τις 9 Δεκεμβρίου. Τις πρώτες τέσσερις ημέρες θα γίνει το ομαδικό και από τις 5 του μήνα έως την άλλη Κυριακή τα ατομικά αγωνίσματα. Ο Σγουρόπουλος, που θα δώσει το «παρών» για 3η διαδοχική χρονιά, θα πάρει μέρος στο απλό και το διπλό μικτό. Φεύγει για την πόλη της νότιας Αυστραλίας αύριο το μεσημέρι μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και θα φτάσουν στον προορισμό τους την Κυριακή (στη φωτογραφία οι δυο τους από το Ευρωπαϊκό νέων του 2018 στο Κλουζ Ναπόκα).

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα αφορά σε όλα τα αγωνίσματα. Στο απλό συγκεντρώνει το πολύ μέχρι 80 αθλητές/τριες και αντίστοιχο είναι το όριο και στο μικτό. Η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο BendigoStadium. Θα μετρήσει η παγκόσμια κατάταξη του Νοεμβρίου και με βάση αυτή ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων (που σημειωτέον, στις μετακινήσεις του για διεθνείς αγώνες απολαμβάνει ήδη τα προνόμια της νέας συνεργασίας του με τη μεγάλη στοιχηματική εταιρεία bwin) είναι 4ο φαβορί του απλού. Αυτό σημαίνει ότι μαζί με 15 ακόμα αθλητές θα βρεθεί απευθείας στο κυρίως ταμπλό των «32» και θα μάθει τον αντίπαλό του στη δεύτερη κλήρωση, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα προκριματικά γκρουπ. Η πρώτη φάση αρχίζει την Πέμπτη 6 του μήνα.

Στο διπλό μικτό εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα και τα πρώτα ματς (τα λεγόμενα preliminary) θα διεξαχθούν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου. Ο πρωταθλητής μας θα συνεργαστεί με τη δυνατή Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν, η οποία μάλιστα είναι 3ο φαβορί στο απλό νεανίδων.

Ο Σγουρόπουλος και ο Βατσακλής δεν μπόρεσαν να μεταβούν νωρίτερα στην Αυστραλία και να μετάσχουν και στη συγκέντρωση προετοιμασίας, που είναι σε εξέλιξη στη Μελβούρνη για συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, πάντως μετά το τέλος των αγώνων θα μεταβούν στην πολιτεία της Κουίνσλαντ ώστε να πάρουν μέρος σε προπονητικό καμπ, στο οποίο είναι καλεσμένοι. Το event θα διεξαχθεί στην πόλη Τάουνσβιλ από τις 10 έως τις 14 Δεκεμβρίου κι επειδή παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον θα κάνουμε εκτενή αναφορά τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ