Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υποδέχεται αύριο τη Νορβηγία και βλέπει πρόκριση στο δεύτερο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος η εθνική γυναικών

Gre parataxi_me_Holland

Gre parataxi_me_HollandΗ πιο κρίσιμη στιγμή μέχρι την …επόμενη για την εθνική μας ομάδα γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Στο φινάλε του πρώτου προκριματικού σταδίου υποδέχεται αύριο στις 19:00, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τη Νορβηγία για το 3ο γκρουπ του επιπέδου Β και θέλει να σφραγίσει το εισιτήριο για το στάδιο 2. Την πρόκριση δίνουν οι δύο πρώτες θέσεις από κάθε γκρουπ του επιπέδου Β, η Ελλάδα έπειτα από πέντε αγωνιστικές είναι 2η με 4 βαθμούς κι επιπλέον έχει νικήσει την ουραγό Νορβηγία με 3-1 εκτός έδρας. Το πλεονέκτημα κοιτάζει να το εξασφαλίσει με νέα νίκη μπροστά στο ελληνικό κοινό. Επιδιώκει να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθειά της, αλλά ακόμα κι αν χάσει με μικρό σκορ θα ευνοηθεί στην ισοβαθμία για να περάσει στο επόμενο στάδιο και να διεκδικήσει εκεί τον πολύ δύσκολο στόχο της πρόκρισης στα τελικά της Ναντ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming μέσα από την πλατφόρμα του Laola1.tv σε παραγωγή του Sportshero (το λινκ https://www.laola1.tv/de-de/livestream/griechenland-norwegen-lde). Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος υπολογίζει σε έξι αθλήτριες για το συγκεκριμένο ματς και δίνει και σε νεαρές διεθνείς την ευκαιρία να ζήσουν ξεχωριστή εμπειρία.

Έχει στη διάθεσή του τις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Γεωργία Ζαβιτσάνου (που μετείχαν στα δύο τελευταία παιχνίδια), Μαρία Χριστοφοράκη (αγωνίστηκε στο εντός έδρας με την Αγγλία), καθώς επίσης τη 18άχρονη Ελισάβετ Τέρπου και τη 14χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται πρώτη φορά σε «αποστολή» της εθνικής γυναικών. Από τις έξι αθλήτριες ο Κωστόπουλος θα επιλέξει την τριάδα του αγώνα. Οι διεθνείς προπονούνται ξανά το απόγευμα και θα κάνουν κι ένα χαλάρωμα αύριο το πρωί. Η ελληνική ομάδα προέρχεται από αρνητική εμφάνιση στην Αγγλία πριν από δύο εβδομάδες, όμως δεν είχε χρόνο για …στεναχώριες. Συγκεντρώθηκε άμεσα στον επόμενο στόχο και στο χέρι της είναι να κλείσει θετικά τους αγώνες της σε αυτή τη φάση.  

Η Νορβηγία είναι τελευταία στο γκρουπ χωρίς νίκη, όμως θεωρητικά ελπίζει για τη 2η θέση και δεν έχει να κάνει κάτι άλλο από το να κυνηγήσει ευρεία νίκη ώστε να καλύψει το 1-3 του Τροντχάιμ. Φτάνει το απόγευμα στην Αθήνα με επικεφαλής τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάροσλαβ Λοβίτσκι και θα παραταχθεί με τις Ρεμπέκα Κάρλσεν, Ρίκε Σκέιτ και Καταρίνα Έβενσεν-Βέτζελ. Έμεινε εκτός η πρώτη αθλήτρια της Νορβηγίας στη διεθνή κατάταξη, η Ίλκα Ντόβαλ, η οποία στο ματς του 1ου γύρου είχε πετύχει τη μοναδική νίκη για την εθνική της ομάδα όταν επικράτησε 3-2 της Παρίδη.

ΤΟΛΙΟΥ: «ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΕΣΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

«Στο πρώτο παιχνίδι με τη Νορβηγία νικήσαμε 3-1, ενώ οι αντίπαλοι είχαν στη σύνθεση τους την πρώτη τους παίκτρια την Ντόβαλ. Σίγουρα είναι θετικό για εμάς το ότι θα απουσιάζει αυτή τη φορά. Σε γενικές γραμμές όμως, δεν απειληθήκαμε σ’ εκείνο το ματς. Βέβαια, δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η Κάρλσεν, η οποία είναι επίσης καλή παίκτρια και επικίνδυνη. Γνωρίζουμε ακόμα αυτή που έχει αμυντικό στυλ παιχνιδιού, τη Σκέιτ, η οποία τον Μάιο είχε κοντραριστεί με τη Γεωργία (σ.σ. Ζαβιτσάνου). Την άλλη παίκτρια δεν την ξέρω προσωπικά (παίζει στη Σουηδία, αλλά δεν έχουν βρεθεί αντίπαλες οι ομάδες μας ακόμη)», δήλωσε η Τόλιου εν όψει της καθοριστικής αναμέτρησης και πρόσθεσε: «Το παιχνίδι θέλει την κατάλληλη προσοχή απ’ όλες μας και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Θέλουμε όμως και τη στήριξη του κόσμου. Ελπίζω μετά το πρόσφατο ματς της εθνικής ανδρών οι φίλοι του αθλήματος να ενδιαφερθούν και για τη γυναικεία ομάδα και να έρθουν να παρακολουθήσουν από κοντά την προσπάθειά μας. Τη χρειαζόμαστε την υποστήριξη του κοινού».

Η εθνική μας είναι κοντά στο να περάσει στο στάδιο 2 κι έτσι η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ρωτήθηκε αν η ομάδα μπορεί να πάει με καλές πιθανότητες σε αυτή τη διαδικασία και να παλέψει για τα τελικά της Γαλλίας. «Θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα στο στάδιο 2, καθώς θα συναντήσουμε μια ομάδα από την 1η κατηγορία (σ.σ. το επίπεδο Α δηλαδή) και μία ή δύο από τη 2η (επίπεδο Β). Όλα εξαρτώνται από την κλήρωση πιστεύω και μετά από αυτή θα μπορούμε να το αναλύσουμε περαιτέρω».

Στον πίνακα του 3ου γκρουπ η Αγγλία τερμάτισε 1η με 8 βαθμούς. Με παιχνίδι λιγότερο η Ελλάδα έχει 4 βαθμούς και η Νορβηγία 3. Η επόμενη φάση είναι τον Μάιο του 2019. Να προσθέσουμε ότι θα σχηματιστούν γκρουπ και σ’ αυτή την περίπτωση, απλά τα παιχνίδια θα γίνουν σε διαφορετικό μέρος για κάθε όμιλο και σ’ ένα Σαββατοκύριακο.

 

* Η εθνική γυναικών σε παράταξη σε παλιότερο αγώνα στο Σ.Ε.Φ. για προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ