Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής γυναικών στο 2ο προκριματικό στάδιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Greece-Norway women_zestama

Greece-Norway women_zestamaΜε τις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε χτες βράδυ στις γυναίκες το στάδιο 1 των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2019. Για τις χώρες, που περιορίστηκαν στην τελευταία θέση των γκρουπ του επιπέδου Β, η διοργάνωση τελείωσε εδώ. Οι 3ες από τα γκρουπ του επιπέδου Α, καθώς και οι δύο 1ες από τα γκρουπ του επιπέδου Β (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, που την Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας νίκησε 3-1 τη Νορβηγία και κατετάγη 2η στο 3ο γκρουπ) πάνε στο στάδιο 2 για να διεκδικήσουν τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση της Ναντ. Από τις τελικές βαθμολογίες προκύπτουν και οι υποψήφιοι αντίπαλοι της εθνικής μας ομάδας. Το νέο προκριματικό στάδιο είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο και θα έχει γκρουπ των 3ων ή των 4ων ομάδων. Τα παιχνίδια θα γίνουν πάλι με το σύστημα «ένας προς όλους», αλλά συγκεντρωτικά σ’ ένα Σαββατοκύριακο για το κάθε γκρουπ και σε πόλεις, που θα οριστούν μετά την κλήρωση. Στο μεταξύ, στο κανάλι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στο youtube ανέβηκαν οι δηλώσεις, που έκαναν στην κάμερα του Sportshero μετά το χτεσινοβραδινό ματς ο προπονητής και οι αθλήτριες της εθνικής μας ομάδας. Οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου βρίσκονται στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=0XyM3dGsryE. Της Γεωργίας Ζαβιτσάνου στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=ldd2KP_4F9k, της Κατερίνας Τόλιου στο https://www.youtube.com/watch?v=b2gGh2SfR0s και της Μαρίας Χριστοφοράκη στο https://www.youtube.com/watch?v=Aq9i7XjqkpA.

Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στο επίπεδο Β των γυναικών ήταν τα εξής:       

Βουλγαρία-Σκωτία 3-0

Ισραήλ-Φιλανδία 2-3

Ελλάδα-Νορβηγία 3-1

Ελλάδα-Νορβηγία 3-1

Σλοβακία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-1    

Δανία-Εσθονία 3-2    

Τις δύο πρώτες θέσεις και το δικαίωμα να συνεχίσουν στη διοργάνωση πήραν κατά σειρά η Σερβία και η Βουλγαρία από το 1ο γκρουπ, η Τουρκία και η Εσθονία από το 2ο, η Αγγλία και η Ελλάδα από το 3ο, η Λιθουανία και το Ισραήλ από το 4ο και η Σλοβακία με το Βέλγιο από το 5ο. Επίσης, στις υποψήφιες αντιπάλους της Ελλάδας είναι και οι έξι ομάδες, που έμειναν στην τελευταία θέση των γκρουπ του επιπέδου Α. Στην 3η θέση περιορίστηκαν από το 1ο γκρουπ το Αζερμπαϊτζάν, από το 2ο η Ιταλία, από το 3ο η Ρωσία (που σημειωτέον ήταν επικεφαλής), από το 4ο η Ισπανία, από το 5ο η Ελβετία και από το 6ο η Σλοβενία.

Το τέλος του σταδίου 1 ανέδειξε τις 12 ομάδες, που ήδη πέρασαν στα τελικά. Συνολικά είναι 14 προς το παρόν διότι υπολογίζονται η διοργανώτρια Γαλλία και οι κάτοχοι των τίτλων Γερμανία στους άνδρες και Ρουμανία στις γυναίκες, που πέρασαν απευθείας. Στο στάδιο 2 θα κριθούν οι υπόλοιπες 10 θέσεις στο όριο των 24 συμμετοχών.

«Θα είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας, καθώς στον όμιλό μας θα έχουμε σίγουρα ομάδα από την 1η κατηγορία (σ.σ. επίπεδο Α), αλλά και νικήτρια από όμιλο της δικής μας κατηγορίας (επίπεδο Β). Σε κάθε περίπτωση όμως, θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», ανέφερε σ’ ένα σημείο των δηλώσεών του ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, ο οποίος παρουσιάστηκε ευτυχής για την αρχική πρόκριση και ικανοποιημένος από την προσπάθεια της ομάδας κάνοντας απλά την επισήμανση ότι τα κορίτσια μπορούσαν ν’ αποδώσουν καλύτερα στα παιχνίδια με την Αγγλία.

Στους άνδρες η εθνική μας ομάδα είχε εξασφαλίσει από την 5η αγωνιστική την πρωτιά στο 6ο γκρουπ και πέρασε πανηγυρικά στα τελικά. Χτες βράδυ οριστικοποιήθηκε και η πρόκριση της Ρωσίας, η οποία νίκησε 3-0 στο Λουξεμβούργο και κατέκτησε τη 2η θέση υστερώντας στην ισοβαθμία με την Ελλάδα στους 7 βαθμούς. Επίσης από το επίπεδο Α των ανδρών προκρίθηκαν άμεσα στην τελική φάση η Αυστρία και η Πορτογαλία από το 1ο γκρουπ (σε τριπλή ισοβαθμία με την Ουγγαρία μάλιστα), η Σλοβενία από το 2ο (απομένει για τη 2η προνομιούχο θέση το παιχνίδι Ρουμανίας-Βελγίου στις 14 Δεκεμβρίου), η Σουηδία και η Ισπανία από το 3ο, η Πολωνία και η Κροατία από το 4ο και η Λευκορωσία με τη Σλοβακία από το 5ο. Οι 3ες των γκρουπ από το επίπεδο Α και οι δύο 1ες από τα γκρουπ του επιπέδου Β πάνε κι εδώ στο στάδιο 2 για τα 10 εναπομείναντα εισιτήρια.

ΦΙΝΑΛΕ ΟΜΙΛΩΝ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Τελευταία πράξη στο μεταξύ, έχουμε το επόμενο διήμερο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών και δίνουν καθοριστικά παιχνίδια για την πρόκριση και οι ομάδες των Ελλήνων πρωταθλητών. Αύριο κατ’ αρχάς, ολοκληρώνεται το γκρουπ Dόπου βρίσκονται η σουηδική Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου και η γαλλική Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου. Η Ενεμπόν θα βρεθεί στο Όρενμπουργκ της Ρωσίας για ν’ αντιμετωπίσει τη Φάκελ (15:00 Ελλάδας η ώρα έναρξης), η οποία με το απόλυτο των επιτυχιών σε πέντε ματς τερματίζει σίγουρα στην κορυφή. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας, που αναζητά υπέρβαση σε αυτό το ματς, θα έχει ξανά στην αποστολή τον 19χρονο Σταματούρο, ο οποίος προέρχεται από την πολύ καλή του εμφάνιση κόντρα στην Έσλοβ και την πρώτη νίκη του στη διοργάνωση (live streaming στο λινκ https://www.laola1.tv/en-int/livestream/fakel-gazprom-orenburg-gv-hennebont-tt-len).

Η Έσλοβ αγωνίζεται στην έδρα της κόντρα στη γερμανική Μιλχάουζεν, την πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα των ομίλων (19:30 η ώρα έναρξης). Στο 1ο γύρο είχε ηττηθεί με 3-1, τώρα θέλει απαραιτήτως τη νίκη, όμως ο Σγουρόπουλος, που είχε πετύχει τότε το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα, θα είναι απών, καθώς αγωνίζεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων της Αυστραλίας (το λινκ της μετάδοσης του αγώνα https://www.laola1.tv/en-int/livestream/eslovs-ai-btk-post-sv-muhlhausen-len). Στη βαθμολογία προηγείται η Όρενμπουργκ με 10 βαθμούς και σίγουρα περνάει ως νικήτρια. Στη 2η θέση και τους 7 βαθμούς είναι μαζί η Μιλχάουζεν και η Ενεμπόν, ενώ η Έσλοβ είναι 4η με 6 βαθμούς. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας στους 8 βαθμούς θα μετρήσουν πρώτα τα αποτελέσματα στα παιχνίδια μεταξύ των τριών ομάδων.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου κλείνει τις αγωνιστικές του και το γκρουπ C, όπου μετέχει η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Η ομάδα της Πολωνίας πάει στη Γερμανία για ν’ αντιμετωπίσει τη Σααρμπρίκεν (20:00 Ελλάδας το ματς) και χρειάζεται απαραιτήτως τη νίκη για να εξασφαλίσει την προνομιούχο πρώτη δυάδα (ζωντανή μετάδοση στο λινκ https://www.laola1.tv/en-int/livestream/1-fc-saarbrucken-tt-ks-dartom-bogoria-grodzisk-mazowiecki-len). Εάν γνωρίσει την ήττα μένει σίγουρα στην 3η θέση κι εκτός 8άδας διότι και σε περίπτωση ήττας της Ανζέ από τη Ρόσκιλντε στο άλλο παιχνίδι, στη Δανία, θα υστερήσει στην ισοβαθμία με τους Γάλλους (είχε νικήσει 3-2 εντός έδρας και είχε χάσει 3-0 εκτός). Θυμίζουμε ότι η 3η θέση σε κάθε γκρουπ σημαίνει ευρωπαϊκή συνέχεια στο E.T.T.U. Cup.

ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ Η ΚΙΝΑ ΣΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΝΕΩΝ

Με κυριαρχία της Κίνας έκλεισε σήμερα, στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας, το πρώτο μέρος του Παγκοσμίου πρωταθλήματος νέων. Η μεγάλη δύναμη του αθλήματος αναδείχτηκε νικήτρια στο ομαδικό τόσο στους νέους όσο και στις νεάνιδες. Και στις δύο περιπτώσεις μάλιστα, συνάντησε στον τελικό την Ιαπωνία. Στα αγόρια έως 18 ετών η Κίνα αγωνίστηκε στον τελικό με τους Γιου Χεγί, Σιαν Πενγκ και Σου Γινγκμπίν και επιβλήθηκε με 3-0. Η φιναλίστ Ιαπωνία παρέταξε τους Γιούτα Τανάκα, Γουκίγια Ούντα και Σανσούκε Τογκάμι. Την 3η θέση μοιράστηκαν η κινεζική Ταϊπέι και η Γαλλία.

Στις νεάνιδες η Κίνα έκαμψε στον τελικό την Ιαπωνία με 3-1. Στην τριάδα της είχε τις Κιαν Τιανγί, Σάι Σινγιάο και Χουάν Φανγκζέν. Η Ιαπωνία από την άλλη πλευρά παρατάχθηκε με τις Μίγιου Ναγκασάκι, Σατσούκι Όντο και Μίγιου Κιχάρα. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν η Ρωσία και η Κορέα.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ