Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γκεστ σε μαθητικό τουρνουά στις Αρχάνες Κρήτης Γκιώνης και Σγουρόπουλος

Arxanes mathitiko_Gio-Sgouros_aponomi_me_paragontes

Arxanes mathitiko_Gio-Sgouros_aponomi_me_paragontesΟι αθλητικές εκδηλώσεις για τους μαθητές συνηθίζονται στις εορταστικές περιόδους κι ένα χωριό της Κρήτης, οι Αρχάνες, ακολούθησε τον άτυπο κανόνα για να οργανώσει, μετά το κλείσιμο των σχολείων, το 1ο μαθητικό τουρνουά πινγκ πονγκ της περιοχής. Δεν επρόκειτο όμως, για ένα κλασικό ψυχαγωγικό event για παιδιά, που είτε έχουν απλή σχέση με το άθλημα είτε ασχολούνται συστηματικά με αυτό. Αντίθετα είχε κάτι το ιδιαίτερο διότι το τίμησαν με την παρουσία τους δύο διεθνούς κλάσης Έλληνες πρωταθλητές. Ο τοπικός Α.Ο. Γιούχτας 2010 λοιπόν, πραγματοποίησε μαθητικό τουρνουά το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Αρχανών με εκλεκτούς προσκεκλημένους τον Παναγιώτη Γκιώνη και τον Γιάννη Σγουρόπουλο!

Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 και ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων το 2017 και το 2018 δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση από τον περιφερειάρχη Ηρακλείου Σταύρο Αρναουτάκη και παρέστησαν στη διήμερη εκδήλωση, που σκοπό είχε και ξεχωριστή νότα να χαρίσει στα παιδιά και μία γεύση από την επιτραπέζια αντισφαίριση σε πολύ υψηλό επίπεδο να τους δείξει. Ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος έκαναν επίδειξη την Παρασκευή και παρέστησαν και στους αγώνες το Σάββατο.

Arxanes mathitiko_2018_Gio_stin_aponomiΟι μικροί μαθητές ενθουσιάστηκαν από την επίσκεψη και εντυπωσιάστηκαν από τα όσα είδαν από τους αθλητές της εθνικής μας ομάδας. Το απόγευμα της Παρασκευής η επίδειξη κράτησε μία ώρα και στο οργανωτικό κομμάτι βοήθησε κι ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2017 Τάσος Ρηνιώτης, που θέλησε να κάνει το ταξίδι στην Κρήτη μαζί με τους συναθλητές του. Πήρε το μικρόφωνο και εξηγούσε στα παιδιά τα χτυπήματα των δύο συμπαικτών του στην εθνική ομάδα. Οι τελευταίοι αντάλλαξαν και μπαλιές με τους μικρούς θαυμαστές τους. Το Σάββατο ο Γκιώνης και ο Σγουρόπουλος πήγαν και στους αγώνες κι έκαναν και απονομές επάθλων. Γενικά το διήμερο υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα, έβγαλαν φωτογραφίες, αλλά χάρισαν και δώρα στο πνεύμα των ημερών. Έφεραν από την Αθήνα πετσέτες, μπλούζες και κάποια αναμνηστικά και όλα μαζί κληρώθηκαν για τους συμμετέχοντες. Επίσης, οι νικητές των κατηγοριών σε γυμνάσιο και δημοτικό πήραν εκτός από τα έπαθλα κι από ένα ξύλο πινγκ πονγκ.

Το τουρνουά είχε βασικό χορηγό έναν άνθρωπο, που διατηρεί έντονη σχέση με το άθλημα. Τον οφθαλμίατρο Γιάννη Ασλανίδη, που υπήρξε πρόεδρος στον Ο.Α.Α. Ηρακλείου και τα τελευταία χρόνια βοηθάει με διάφορες εκδηλώσεις. Ο Ασλανίδης είχε την ιδέα αυτού του αθλητικού event, μεσολάβησε για την πρόσκληση των πρωταθλητών, κάλυψε όλα τα έξοδά τους για το ταξίδι στο Ηράκλειο και ασχολήθηκε με την οργάνωση του τουρνουά. Ο ίδιος και η κλινική Emmetropia, την οποία διευθύνει, ήταν χορηγοί των αγώνων.

Να σημειωθεί τέλος, ότι οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης προσκλήθηκαν την Παρασκευή στο στούντιο του Κρήτη TVκαι μετείχαν στην εκπομπή «Καλό μεσημέρι». Έπαιξαν πινγκ πονγκ σε τραπέζι, που είχε στηθεί στο πλατό και μίλησαν για το άθλημα, καθώς επίσης την καριέρα τους ως τώρα και τους επόμενους στόχους. Στην εκπομπή ήταν παρών και μίλησε για το μαθητικό τουρνουά και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής Παύλος Ποτουρίδης, που ήταν εκ των διοργανωτών. Μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο του Κρήτη TVστο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=v_XcIclznCI&feature=share.

Να δούμε και τους νικητές ανά κατηγορία στο τουρνουά, στο οποίο πήραν μέρος 55 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου από διάφορα μέρη της Κρήτης.

Αγόρια Α’-Γ’ Δημοτικού
Χρυσό ΞΥΔΑΚΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Αργυρό ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Χάλκινα BANKS JASON & ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αγόρια Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού
Χρυσό ΒΟΥΜΒΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Αργυρό ΣΤΥΛΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ
Χάλκινα ΒΟΛΟΒΝΙΚ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΣΤΑΘΟΓΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ

Κορίτσια Δ’-ΣΤ’ Δημοτικού & Α’-Γ’ Γυμνασίου
Χρυσό ΚΑΤΣΟΥΓΚΡΗ ΖΩΗ
Αργυρό BANKS ΔΩΡΟΘΕΑ
Χάλκινα ΛΑΔΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ & ΛΑΠΙΔΗ ΚΛΕΙΩ

Αγόρια Α’-Γ’ Γυμνασίου 
Χρυσό ΔΕΡΕΔΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Αργυρό ΣΤΑΘΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Χάλκινα ΛΥΡΙΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΤΡΙΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ