Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στον 1ο γύρο του απλού αποκλείστηκε ο Γκιώνης στη Βουδαπέστη

Gionis open_Zagreb_2018

Gionis open_Zagreb_2018Στις θέσεις 17-32 του απλού ανδρών πλασαρίστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο δυνατό WorldTourτης Ουγγαρίας, που συνεχίζεται στη Βουδαπέστη. Μετά τη θετική πορεία του στα προκριματικά όπου με τρεις νίκες πέρασε στον 1ο γύρο του αγωνίσματος έχασε απόψε με 4-0 σετ από τον εξαιρετικό Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον, ο οποίος είναι νούμερο 24 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη. Κυνήγησε τη νίκη με όλες του τις δυνάμεις, όμως ο αριστερόχειρας Σκανδιναβός έπιασε πολύ καλό παιχνίδι κι εμφάνισε τις μεγάλες ικανότητές του απέναντι στην άμυνα. Σε κάθε περίπτωση ο Γκιώνης πέτυχε στην αποστολή του και με την πρόκριση στο ταμπλό θα πάρει πολύτιμους βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ έκανε χρήσιμο τεστ για το Ευρωπαϊκό Τοπ 16, που γίνεται αρχές Φεβρουαρίου στην Ελβετία.

Σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις ο Γκιώνης (νούμερο 46 στον τρέχοντα διεθνή πίνακα αξιολόγησης) είχε μέχρι τώρα 1 νίκη και 2 ήττες απέναντι στον Κάρλσον. Σύμφωνα με το αρχείο της I.T.T.F. τον είχε νικήσει με 4-2 σετ στο WorldTourτου Κατάρ το 2014 και την ίδια χρονιά έχασε με 4-0 στο αντίστοιχο όπεν της Σουηδίας. Το 2017 συναντήθηκαν και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού και ο Σκανδιναβός είχε επιβληθεί με 3-0. Σήμερα ο Σουηδός ήταν καλύτερος, πάντως και ο Γκιώνης διεκδίκησε τα τρία πρώτα σετ και σίγουρα δεν υπάρχει μεταξύ των δύο αθλητών η διαφορά, που μπορεί να φάνηκε σήμερα από το τελικό 4-0.

Στο 1ο σετ ο Κάρλσον πήρε μικρό προβάδισμα και το κράτησε, καθώς έβρισκε τις λύσεις κάθε φορά που ο Γκιώνης πλησίαζε στον πόντο. Ο Σουηδός ξέφυγε με 4-1 στο 2ο σετ, όμως ο πρωταθλητής μας αντέδρασε και με σπουδαία ράλι ισοφάρισε σε 6-6. Ένα ξέσπασμα του αντιπάλου τον έφερε στο -3 (7-10), μείωσε σε 9-10, αλλά δεν κατάφερε την ανατροπή. Οι δύο αθλητές πήγαιναν πόντο-πόντο στο 3ο σετ, ο Γκιώνης πέρασε μπροστά 7-6, όμως ο Κάρλσον έκανε σερί τεσσάρων πότων, που ήταν καθοριστικό. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο κορυφαίος αμυντικός δεν είχε πια και την κατάλληλη ψυχολογία για να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό και στο επόμενο σετ γράφτηκε εύκολα το τελικό σκορ (7-11, 9-11, 8-11, 3-11). Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Σεπτεμβρίου ο Κάρλσον κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό και το ασημένιο στο διπλό ανδρών.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ Χ.Α.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στην Ελλάδα έχουν αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής για το αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Θα γίνει στις 2 και 3 Φεβρουαρίου στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. «Μίμης Τσικίνας» και το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με το σωματείο. Το τουρνουά είναι το 4ο, που φιλοξενεί το σωματείο, μάλιστα εμφανίζει και το ρεκόρ συμμετοχών στον θεσμό με 314 από το 2016. Στη φετινή σειρά της ομοσπονδίας θα είναι το 7ο όπεν. Το χρονικό διάστημα για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής άρχισε την περασμένη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου. Το πρόγραμμα και τα ωράρια των αγώνων θα ανακοινωθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πάντως για την καταρχήν ενημέρωση των συμμετεχόντων σχετικά με τον προγραμματισμό άφιξης και αναχώρησης τους, οι αγώνες θ’ αρχίσουν το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 στις 08.30 και η λήξη τους υπολογίζεται την επόμενη μέρα υπολογίζεται γύρω στις 17.00. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στο σάιτ της ομοσπονδίας (httf.gr, στην ενότητα των ανακοινώσεων) και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται και στη γραμματεία της Τ.Ε. Β. Ελλάδας (Μαρία Τσίπου 2310237108).

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ