Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγκαλιά με την πρόκριση στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup η Ενεμπόν του Σταματούρου

Stamatouros pago_Hennebont

Stamatouros pago_HennebontΤον είδαμε σε αγώνες των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ, τώρα είναι πολύ πιθανό να τον δούμε και στα ημιτελικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, του E.T.T.U. Cup. Ο λόγος για τον Γιώργο Σταματούρο που νωρίς το βράδυ της Κυριακής πληροφορήθηκε την ευρεία νίκη της γαλλικής ομάδας του, της Ενεμπόν, μέσα στο Κίεβο για τους πρώτους προημιτελικούς του E.T.T.U. Cup. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή διότι βρισκόταν στην Ορεστιάδα με τον Ολυμπιακό για το πολύ κρίσιμο Σαββατοκύριακο στην Α1 ανδρών. Δέχτηκε όμως, με χαρά την είδηση ότι στη μακρινή ουκρανική πρωτεύουσα η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας επιβεβαίωσε στο ακέραιο τα προγνωστικά κόντρα στην τοπική Φορτούνα, τη νίκησε με 3-0 και ουσιαστικά εξασφάλισε ήδη την πρόκριση στην 4άδα του θεσμού. Είναι αποτέλεσμα, που αυτομάτως δημιουργεί τη σκέψη ότι μετά το Τσάμπιονς Λιγκ ο 19χρονος διεθνής μας μπορεί να κάνει φέτος το ντεμπούτο του και στο δεύτερο ευρωπαϊκό κύπελλο. Από τα τέλη Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου πήρε μέρος σε τρεις αγώνες ομίλου στο Τσάμπιονς Λιγκ (σημειώνοντας μάλιστα και μία νίκη), τώρα ενδέχεται να ζήσει την πολύτιμη εμπειρία των ημιτελικών στο E.T.T.U. Cup, ενώ στο μεταξύ υπάρχει η προοπτική να χρησιμοποιηθεί στον δεύτερο προημιτελικό με τους Ουκρανούς.

Η Ενεμπόν ταξίδεψε με πολύ δυνατή τριάδα στο Κίεβο και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Σαφώς είχε πίεση σε αρκετές στιγμές, όμως ήταν ξεκάθαρα πιο δυνατή από τη Φορτούνα (το 3ο φαβορί της διοργάνωσης) και είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύνολο έχασε μόλις δύο σετ. Η ρεβάνς στη Γαλλία έχει οριστεί για τις 8 Φεβρουαρίου και η Ενεμπόν αναμένεται να επικυρώσει απλά το εισιτήριο για την 4άδα. Εκεί θα συναντήσει πιθανότατα μία άλλη ομάδα, που προέρχεται από το Τσάμπιονς Λιγκ, τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Στον πρώτο προημιτελικό οι Πορτογάλοι έκαμψαν μέσα στην Ισπανία την Καγιαζούρ Πριέγκο με 3-1.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φορτούνα Κιέβου-Ενεμπόν 0-3:

Γκριγκόρι Βλασόφ-Σεντρίκ Νούτινκ 1-3 (2-11, 6-11, 11-9, 9-11)

Γιάροσλαβ Ζμουντένκο-Λίαμ Πίτσφορντ0-3 (5-11, 8-11, 8-11)

Γέβεν Προυσκέρα-Φαν Σενγκ Πενγκ 1-3 (12-14, 6-11, 12-10, 7-11)

* Στους άλλους δύο προημιτελικούς (από τους οποίους θα προκύψει το δεύτερο ζευγάρι των ημιτελικών) η γερμανική Σααρμπρίκεν επικράτησε εντός έδρας της γαλλικής Σαρτρ με 3-1, ενώ η Ντζιάλντοβο από την Πολωνία επιβλήθηκε μέσα στο Βέλγιο της Σόκα Χόμποκεν με 3-0.

* Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου βρίσκεται και η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη, ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι προημιτελικοί. Το πολωνικό κλαμπ θυμίζουμε ότι ηττήθηκε με 3-1 στην έδρα του από τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και στα υπόλοιπα ματς σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ποντουάζ (Γαλλία)-Όρενμπουργκ (Ρωσία) 0-3, Μιλχάουζεν (Γερμανία)-UMMC(Ρωσία) 2-3 και Βάλτερ Βελς (Αυστρία)-Ανζέ (Γαλλία) 0-3.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ