Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν.Θ. και του Αθλητικού της Κέντρου ο Δ. Καραΐσκος

XANTH Karaiskos

XANTH KaraiskosΈνας άνθρωπος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, ένας ακόμα «εργάτης» του αθλήματος, που έχει βάλει το δικό του πετραδάκι για την ανάπτυξή του, βρίσκεται μπροστά σε μία νέα επαγγελματική προοπτική. Ο Δημήτρης Καραΐσκος ανέλαβε διευθυντής Αθλητισμού της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και διευθυντής του Αθλητικού της Κέντρου «Μίμης Τσικίνας». Σαρξ εκ της σαρκός του ιστορικού σωματείου ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του προπονητικού τιμ στο τμήμα επιτραπέζιας αντισφαίρισης προήχθη εδώ και λίγες ημέρες σε πολύ υψηλή θέση και αλλάζει σελίδα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Θα προσφέρει γενικά στον αθλητισμό από άλλο μετερίζι και σαφώς πρόκειται για τιμή, που αντανακλά και στο άθλημα. Δεν είναι μάλιστα, η πρώτη φορά, που η διοίκηση της Χ.Α.Ν.Θ. εμπιστεύεται πρόσωπο από την επιτραπέζια αντισφαίριση για τόσο σημαντικό πόστο. Ο νυν γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας και παλιός πρωταθλητής Χρήστος Τριγωνάς ήταν επί χρόνια γενικός διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ. και συνταξιοδοτήθηκε, ενώ προκάτοχος της θέσης του Καραΐσκου ήταν ο Γιώργος Πετρίδης. Ο παλιός αθλητής και μετέπειτα προπονητής της Χ.Α.Ν.Θ. έμεινε μέχρι το τέλος του χρόνου και συνταξιοδοτείται ύστερα από 20ετή θητεία ως διευθυντής Αθλητισμού (αρχικά ως τμηματάρχης).

Στις αρμοδιότητες του διευθυντή Αθλητισμού και διευθυντή του κλειστού γυμναστηρίου «Μίμης Τσικίνας» είναι, μεταξύ άλλων, η διαχείριση και των 14 αθλημάτων, που καλλιεργεί το σωματείο, όπως και των 50 τμημάτων για γυμναζόμενους σε διάφορα προγράμματα φυσικής αγωγής (γιόγκα, πιλάτες, μπαλέτο κ.α.). Επίσης, η Χ.Α.Ν.Θ. διαθέτει Ακαδημία με 1.300 αθλητές σε όλα τα αθλήματα και το σύγχρονο αθλητικό κέντρο, στο οποίο φιλοξενούνται αθλητικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα δραστηριότητες, ενώ βρίσκεται και το Μουσείο μπάσκετ, που είναι από τα κορυφαία στην Ευρώπη.

Ο Δημήτρης Καραΐσκος είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης του τμήματος Φυσικής. Στις τάξεις της Χ.Α.Ν.Θ. βρίσκεται από το 1982. Αρχικά έγινε μέλος των Ακαδημιών του σωματείου στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Ήταν αθλητής της σταθερά μέχρι το 1999, αλλά από το 1991 κιόλας άρχισε ν’ ασχολείται ταυτόχρονα με την προπονητική ως βοηθός του Πετρίδη. Το 2000 ανέλαβε 1ος προπονητής στο τμήμα, έγινε ο μακροβιότερος προπονητής όλων των αθλημάτων στη Χ.Α.Ν.Θ. και σταμάτησε στις 31 Δεκεμβρίου για ν’ αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Στην προπονητική του καριέρα είχε ως πιο σημαντικές διακρίσεις τον πανελλήνιο τίτλο το 2005 στο ομαδικό κορασίδων, τα μετάλλια αρκετών αθλητών του σε εθνικό επίπεδο στα ατομικά αγωνίσματα, την επί 10ετία σταθερή παρουσία της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας στην Α1 κατηγορία και τη έξοδο του γυναικείου τμήματος στα Κύπελλα Ευρώπης. Επίσης, αρκετοί αθλητές κι αθλήτριες της Χ.Α.Ν.Θ. αγωνίστηκαν επί των ημερών του στις εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών.

Ως αθλητής ήταν επί χρόνια μέλος του κλιμακίου επιλέκτων της Βόρειας Ελλάδας. Από τις διακρίσεις του ο ίδιος ξεχωρίζει τη συμμετοχή του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης στο Κύπελλο Ευρώπης «Νάνσι Έβανς».

XANTH open_2019_Karaiskos_mila_TVΕπίσης, ο Καραΐσκος ήταν από τους βασικούς συντελεστές στη γιγάντωση του αναπτυξιακού πρωταθλήματος της Χ.Α.Ν.Θ. κι αυτό πρέπει να επισημανθεί με την ευκαιρία της διεξαγωγής του 4ου τουρνουά, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μίμης Τσικίνας». Ήταν προσπάθεια, η οποία άρχισε το 2015 με τον τελικό του θεσμού και συνεχίστηκε με την καθιέρωση του ετήσιου όπεν, το οποίο βρέθηκε στην κορυφή της αξιολόγησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι εμφανίζει σταθερά τις περισσότερες συμμετοχές.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο Καραΐσκος έχει την τιμή να είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια διευθυντής στις κατασκηνώσεις του σωματείου στον Άη Γιάννη, στο Πήλιο. Είναι η πρώτη οργανωμένη κατασκήνωση, που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, φέτος κλείνει τα 95 χρόνια και ο ίδιος περνούσε από μικρός εκεί τα καλοκαίρια του.

 

* Στη δεύτερη φωτογραφία ο Δημήτρης Καραΐσκος μιλά ζωντανά στο TV 100 για το αναπτυξιακό τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ. με τη νέα του πλέον ιδιότητα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ