Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Σαββατοκύριακο τα προκριματικά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων

Parousiasi telikon

Parousiasi telikonΗ προκριματική φάση για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων–νεανίδων δίνει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο (9 και 10 Φεβρουαρίου) στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Οι αγώνες για τους αθλητές και τις αθλήτριες έως 18 ετών θα διεξαχθούν σε πέντε πόλεις της χώρας και, όπως σταθερά γίνεται τα τελευταία χρόνια, αφορούν μόνο στο αγώνισμα του απλού. Οι συναντήσεις για την Αττική θα γίνουν στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για τη Βόρεια Ελλάδα στον ομοσπονδιακό χώρο στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ., για τη Θράκη στο γυμναστήριο της Ζαρίφειου Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, για τη Δυτική Ελλάδα στο γυμναστήριο στο Κουκούλι της Πάτρας και για τη Χίο και τη Μυτιλήνη στα Νένητα, στη Βοκαριά. Συνολικά 32 αγόρια και 26 κορίτσια θα προκριθούν στα τελικά συμπεριλαμβανομένων των 6 πρώτων εφήβων και των 4 πρώτων νεανίδων του πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας (από αυτούς βέβαια, που δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση), οι οποίοι περνάνε απευθείας. Η τελική φάση θα γίνει το τριήμερο 20, 21 και 22 Απριλίου στο Σ.Ε.Φ..

Οι προκριματικοί αγώνες περιλαμβάνουν γκρουπ στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια. Στην ιστοσελίδα http://www.ttscore.io/customer/24 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις κληρώσεις για την περιοχή, που τους ενδιαφέρει κι εκεί θ’ αναρτηθούν τις προσεχείς ημέρες και τα αποτελέσματα. Στο προκριματικό στάδιο της Αττικής πρόκειται ν’ αγωνιστούν μεθαύριο 135 αθλητές και χωρίζονται σε 76 νέους και 59 νεάνιδες. Όπως συνηθίζεται, θα είναι στο Σ.Ε.Φ. και παιδιά από σωματεία νησιών, ενώ εκτάκτως ενσωματώνονται στους αγώνες της Αττικής και νεάνιδες από τη Δυτική Ελλάδα επειδή από τη συγκεκριμένη περιοχή δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα μόνο αθλήτριες από τους Φοίνικες Πάτρας.

Ομοίως στη Θεσσαλονίκη θα πάνε νέοι και νεάνιδες από την Καβάλα, καθώς μόνο ο τοπικός Α.Σ.Ε.Α. δήλωσε αθλητές και δεν μπορεί να γίνει ξεχωριστή φάση για την Ανατολική Μακεδονία. Γενικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι ν’ αγωνιστούν 69 αθλητές: 52 αγόρια και 17 κορίτσια. Όλα τα παιχνίδια θα γίνουν το Σάββατο.

Στη Θράκη οι δηλώσεις ήταν 60 με 43 νέους και 17 νεάνιδες. Οι συναντήσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή. Στην Πάτρα η προκριματική φάση είναι μόνο για τους νέους και θα διεξαχθεί την Κυριακή με 23 συμμετοχές. Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι αγώνες στη Χίο με 20 αγόρια και 12 κορίτσια.

Θυμίζουμε ότι για τα διπλά δεν υπάρχει προκριματική φάση και όπως υπογραμμίζει η προκήρυξη «οι αθλητές/τριες, που θα προκριθούν στην τελική φάση του απλού θα συγκροτήσουν με επιλογή των σωματείων τους τα ζευγάρια της τελικής φάσης, χωρίς περιορισμούς και με οποιονδήποτε αθλητή/τρια, που πιθανόν δεν έχει προκριθεί στο ατομικό του αγώνισμα». Ούτε για το ομαδικό διεξάγονται προκριματικά και στα κριτήρια για να προκύψουν οι 12 ομάδες νέων και οι 8 νεανίδων της τελικής φάσης είναι και οι ατομικές προκρίσεις αυτού του Σαββατοκύριακου.

* Με αγώνα στο ομαδικό νεανίδων εναντίον της Ινδίας αρχίζει το απόγευμα την προσπάθειά της στο όπεν του Μπαχρέιν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Είναι στη μικτή Ελλάδας/Συρίας με συμπαίκτρια την Αλί Αγιά. Λόγω της μικρής συμμετοχής έχει σχηματιστεί μόνο ένας όμιλος με 5 ομάδες. Αντίπαλοι είναι ακόμα η Ρωσία, η Αίγυπτος 1 και η Αίγυπτος 2. Οι υπόλοιπες αγωνιστικές γίνονται την Παρασκευή.

Στο απλό νεανίδων η 15άχρονη πρωταθλήτρια κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ. Το Σάββατο βρίσκει απέναντί της την Ινδή Σβάστικα Γκος, την Αιγύπτια Κάνζι Φαουζί και την Αμρούτα Φαντκέ από το Μπαχρέιν. Σχηματίστηκαν συνολικά 8 γκρουπ και προκρίνονται στο ταμπλό των «16» οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα. Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου είναι 1ο φαβορί και τοποθετήθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο προκριματικό γκρουπ. Το Σάββατο θ’ αντιμετωπίσει την Ινδή Ντιπάκ Γκορπάντε και την Αιγύπτια Χαγκάρ Σεχάτα. Τα γκρουπ είναι συνολικά 6 και στον 1ο γύρο περνάνε κι εδώ τα δύο πρώτα κορίτσια από το κάθε ένα. 

 

* Φωτογραφία από την παρουσίαση των φιναλίστ και των διαιτητών των τελικών στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων-νεανίδων του 2018 στο Σ.Ε.Φ.

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ