Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμός της Μπογκόρια στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ, συγκίνηση για Γκιώνη

Gionis Bogoria_1

Gionis Bogoria_1Με δεύτερη ήττα στο Ντίσελντορφ από την Μπορούσια τελείωσε το βράδυ της Πέμπτης η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια της Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Στον αγώνα ρεβάνς για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ το πολωνικό κλαμπ κάμφθηκε με 3-1, όπως και στο εντός έδρας ματς πριν από δύο εβδομάδες και αρκείται στο καλό πλασάρισμα των θέσεων 5-8. Απέναντι στους σημερινούς πρωταθλητές Ευρώπης και νούμερο 1 φαβορί στην κορυφαία διοργάνωση, η Μπογκόρια ήταν από την αρχή ξεκάθαρο αουτσάιντερ και μετά το 1-3 στο Γκρότζισκ ήξερε ότι μόνο θεωρητικές ελπίδες διατηρούσε για την πρόκριση. Μέχρι ένα σημείο πάντως, κυνήγησε την υπέρβαση και το «εισιτήριο» πήγε οριστικά στους Γερμανούς στο τρίτο επί μέρους παιχνίδι. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερος για τον Γκιώνη, ο οποίος αντιμετώπισε σε κατάμεστη αίθουσα την ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε από το 2014 έως το 2016 πανηγυρίζοντας μεγάλες διακρίσεις. Βρέθηκε σε οικείο περιβάλλον και συγκινήθηκε με την υποδοχή των στελεχών της ομάδας, αλλά και τις θερμές εκδηλώσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του. Δεν συμπεριλήφθηκε στην αρχική τριάδα, αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε ως αναπληρωματικός λόγω ενοχλήσεων στο πόδι, που αποκόμισε ο Ιάπωνας συμπαίκτης του.

Η Μπορούσια παρέταξε τους ίδιους αθλητές με τον πρώτο αγώνα, αντίθετα η Μπογκόρια έβαλε τον Πολωνό Μάρεκ Μπαντόβσκι αντί του Γκιώνη. Ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Τίμο Μπολ ήταν και πάλι το βασικό «όπλο» της Μπορούσια και, όπως στην Πολωνία, της χάρισε δύο νίκες. Στο δεύτερο παιχνίδι του αντιμετώπισε τον Έλληνα πρώην συμπαίκτη του. Σε εκείνο το σημείο η πρόκριση είχε κριθεί, το ματς εμφάνιζε βασικά διαδικαστικό χαρακτήρα και οι δυο αθλητές πρόσφεραν πλούσιο θέαμα παίζοντας εντελώς ελεύθερα. ο Γκιώνης ηττήθηκε με 3-0, πάντως διεκδίκησε γερά το 2ο και το 3ο σετ. Γενικά έχει αρνητική παράδοση κόντρα σ’ έναν από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου, ο οποίος παράλληλα αποδίδει εξαιρετικά απέναντι στην άμυνα.

ΡΥΘΜΙΚΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΦΩΝΑΖΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Άλλα όμως, είναι αυτά που κρατά ο 1ος Μεσογειονίκης του 2009 από την αναμέτρηση στο Ντίσελντορφ. Είναι η ζεστή υποδοχή από τους περίπου 1.000 φιλάθλους, που του προκάλεσε ρίγος, που τον έκανε να νιώσει προς στιγμήν σαν να φοράει ακόμα τη φανέλα της Μπορούσια! Το κοινό της Μπορούσια τον χειροκρότησε θερμά και του έδειξε την αναγνώριση στη σημαντική προσφορά του στην ομάδα στα δύο χρόνια της παρουσίας του. «Από την αρχή στο γυμναστήριο ήταν πολύ ωραία η ατμόσφαιρα για μένα. Έρχονταν φίλαθλοι και με ρωτούσαν αν θα παίξω. Μου έδειχναν πόσο ήθελαν να με δουν αγωνιζόμενο έστω και ως αντίπαλό τους. Δεν μπήκα στην τριάδα, ήταν να καθίσω στον πάγκο σε όλο το ματς, αλλά τελικά τραυματίστηκε λίγο στη μέση ο Ιάπωνας Γιοσίντα κι έπρεπε να παίξω στη θέση του. Εν τέλει ήταν θετική συγκυρία κι ας είχε κριθεί η πρόκριση κι ας αντιμετώπισα τον Τίμο, με τον οποίο η παράδοση είναι εντελώς σε βάρος μου. Στο ζέσταμα οι φίλαθλοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά μου, όπως παλιά, που ήμουν αθλητής της ομάδας! Μου άρεσε πολύ, ήταν συγκινητικό και δεν το έχω ξαναζήσει ως αντίπαλος. Ήταν λες κι έπαιζα ακόμα για την ομάδα τους! Με έκαναν να νιώσω υπέροχα και ήταν πραγματικά μία ιδιαίτερη στιγμή για μένα, καθώς δεν ξέρω κι αν θα έχω την ευκαιρία να ξαναβρεθώ στο Ντίσελντορφ σε τέτοιο ματς και να την ξαναζήσω», δήλωσε σήμερα ο Γκιώνης πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα και συμπλήρωσε ότι ο αγώνας με τον Μπολ δεν έκρυβε την παραμικρή πίεση και είχε και στιγμές σόου. Να προστεθεί ότι το 2015 και το 2016 ο κορυφαίος εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης κατέκτησε δύο νταμπλ με την Μπορούσια, ενώ την πρώτη σεζόν είχε αγωνιστεί στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όσον αφορά στη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του να σημειωθεί ότι αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και ο συνολικός απολογισμός του ήταν 4 νίκες και 6 ήττες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια-Μπογκόρια 3-1:

Τίμο Μπολ-Πάβελ Σίρουτσεκ 3-1 (9-11,11-8, 11-9, 11-5)

Άντον Σέλμπεργκ-Κάι Γιοσίντα 0-3 (9-11, 10-12, 4-11)

Κρίστιαν Κάρλσον-Μάρεκ Μπαντόβσκι 3-0 (11-7, 11-5, 11-7)

Μπολ-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-5, 11-8, 11-9)

* Στο ομαδικό νεανίδων δίνει τα πρώτα παιχνίδια της στο όπεν του Μπαχρέιν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Παίζει στην παραπάνω ηλικιακή κατηγορία από αυτή στην οποία ανήκει και συνεργάζεται στη Mixed 1 με δύο Σύριες. Στον ενιαίο όμιλο η ομάδα έχει τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και μία αγωνιστική πριν από το τέλος δεν ελπίζει σε μετάλλιο. Το βράδυ της Πέμπτης η Mixed 1 έχασε 3-0 από την Ινδία. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων κάμφθηκε στη αρχή με 3-1 σετ από τη Μανούσρε Πατίλ κι έπειτα στο διπλό, με συμπαίκτρια την Αλί Αγιά, επίσης με 3-1 από τις Πατίλ/Σβάστικα Γκος. Σήμερα το πρωί στη 2η αγωνιστική ήρθε ήττα με 3-2 από την Αίγυπτο 1. Η Παπαδημητρίου κατέβαλλε στο εναρκτήριο ματς τη Σάρα Ελακέμ με 3-1 σετ κι αργότερα ηττήθηκε από τη Χεντ Φατί με το ίδιο σκορ. Ενδιάμεσα έπαιξε στο διπλό με τη Χεντ Ζάζα και ξεπέρασαν με 3-2 σετ τις Ελακέμ/Φατί. Το μεσημέρι η ομάδα έχασε 3-0 από τη Ρωσία. Η Παπαδημητρίου έδωσε ντέρμπι με την Όλγα Βισνιάκοβα ώσπου λύγισε με 3-2 σετ. Στο διπλό έπαιξε ξανά με τη Ζάζα κι έχασαν με 3-0 από τις Βισνιάκοβα/Κριστίνα Καζάντσεβα. Απομένει ένα ακόμα ματς απόψε με την Αίγυπτο 2.

Αύριο διεξάγονται τα γκρουπ του απλού σε κορασίδες και νεάνιδες. Το διπλό νεανίδων αρχίζει την προτελευταία μέρα του τουρνουά, την Κυριακή. Στον γύρο των «16» η Παπαδημητρίου και η Σύρια Αλί Χάλα θ’ αντιμετωπίσουν τις Σάρα Ελακέμ/Χεντ Φατί από την Αίγυπτο.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ