Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 3η θέση στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου στο Μπαχρέιν

Bahrain open_2019__Malama_panigirizei

Bahrain open_2019__Malama_panigirizeiΜε το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές της θα φύγει από το όπεν του Μπαχρέιν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Στους αγώνες, που έγιναν στην πρωτεύουσα Μανάμα και ήταν οι πρώτοι για το 2019 στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ι.Τ.Τ.F.), η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια κατέκτησε σήμερα την 3η θέση στο απλό κορασίδων προχωρώντας με δύο νίκες στο κυρίως ταμπλό. Αρχίζοντας ως νούμερο 1 του αγωνίσματος θα ήθελε κάτι παραπάνω, αλλά σαφώς συνιστά καλή αρχή στις φετινές διεθνείς συμμετοχές το ότι μπήκε στα μετάλλια σ’ ένα ακόμα τουρνουά. Θα πάρει βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη, ενώ είχε την ευκαιρία να δώσει χρήσιμα τεστ παίζοντας πολλά παιχνίδια και στην παραπάνω κατηγορία, αυτή των νεανίδων. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν η Λάουρα Νικουλάε προσωπική προπονήτρια της αθλήτριας.

Στο όπεν της βαθμίδας Premium (σ.σ. η δεύτερη σε δυναμικότητα στο WJC) η 15άχρονη διεθνής (No 17 στο διεθνές ranking list Under 15) είχε προχωρήσει στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από τους ομίλους της. Ως εκ τούτου στις κορασίδες δεν μπόρεσε να συνεχίσει και στο ταμπλό ως νούμερο 1 φαβορί. Στη 16άδα των κορασίδων αντιμετώπισε το βράδυ της Κυριακής τη Σρι Μπασκάρ από την Ινδία, η οποία στην αρχική φάση είχε αναδειχτεί νικήτρια στο 6ο γκρουπ. Η Παπαδημητρίου απέδωσε καλό πινγκ πονγκ, πέρασε την τακτική της και επικράτησε με 3-0 σετ (11-9, 11-7, 11-7). Το ίδιο σταθερή ήταν και σήμερα το πρωί στα προημιτελικά κόντρα στο 2ο φαβορί του αγωνίσματος. Συνάντησε την Αιγύπτια φίλη της Φαρίντα Μπανταγουάι, με την οποία έχουν κατακτήσει μετάλλια σε ομαδικό και διπλό άλλων όπεν και νίκησε 3-0 σετ με πολύ καλή εμφάνιση (11-8, 11-6, 11-3). Στο κοντινό παρελθόν έχει χάσει από τη συγκεκριμένη αθλήτρια, πάντως σήμερα ήταν ανώτερη. Η Μπανταγουάι είναι νούμερο 35 στον κόσμο στην κατηγορία Under 15 αυτόν τον μήνα και προχτές είχε κατακτήσει χωρίς ήττα την πρωτιά στο 2ο γκρουπ.

Στην προσπάθειά της να περάσει στον τελικό η Παπαδημητρίου …προσέκρουσε αργότερα πάνω σε εμπόδιο από την Ινδία, μία χώρα που είναι γνωστό ότι έχει αισθητή πρόοδο τα τελευταία χρόνια σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα. Στην 4άδα αναμετρήθηκε με το 4ο φαβορί, την Ανάργκια Μαντζουνάτ (Νο 50 στην παγκόσμια κατάταξη) και γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ. «Γεμάτα» ήταν όλα τα σετ, αλλά η Ινδή (που πήγε με συμπατριώτισσά της στον τελικό) είχε τον τελευταίο λόγο σε όλες τις κρίσιμες στιγμές (8-11, 8-11, 8-11). Αργά το απόγευμα είναι ο τελικός και ακολουθεί η απονομή των μεταλλίων.

Στο απλό νεανίδων, όπου τα νοκ άουτ γίνονταν με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ, η αθλήτρια, που φέτος αγωνίζεται στις Σάρισες Φλώρινας είχε αποκλειστεί το βράδυ της Κυριακής με 4-1 σετ από την Αιγύπτια Χάνα Γκόντα (6-11, 6-11, 11-7, 5-11, 3-11). Στην αρχική φάση η Γκόντα είχε πάρει την 1η θέση στο 6ο γκρουπ.

Στο διπλό νεανίδων τέλος, η παρουσία της Παπαδημητρίου και της Σύριας συμπαίκτριάς της Αλί Χάλα τελείωσε πρόωρα. Έχασαν στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16») από τις Αιγύπτιες Σάρα Ελακέμ/Χεντ Φατί με 3-0 σετ (5-11, 6-11, 9-11).

* Στο πρόγραμμα της I.T.T.F. έρχεται τώρα το Challenge ανδρών-γυναικών της Πορτογαλίας και η Ελλάδα θα έχει κι εκεί εκπρόσωπο στις γυναίκες. Στο τουρνουά της Λισσαβόνας, που γίνεται στο διάστημα 13-17 Φεβρουαρίου, θα πάρει μέρος η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών Ελισάβετ Τέρπου και μαζί της στο κοουτσάρισμα θα είναι η Λάουρα Νικουλάε, η οποία αναχωρεί αύριο για την ιβηρική χερσόνησο αμέσως μετά την επιστροφή από το Μπαχρέιν.

 

* Πανηγυρικό στιγμιότυπο για την Παπαδημητρίου στο Μπαχρέιν από το photo gallery της I.T.T.F. στη δοργάνωση  

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ