Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η οικογένεια Κορδούτη στις ειδικές βραβεύσεις της γιορτής του Π.Σ.Α.Τ. για τους κορυφαίους του 2012!

Agonistiki family Kordouti

Agonistiki family KordoutiΗ οικογένεια του Γιάννη Κορδούτη και κατ’ επέκταση η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση έχει την τιμή να συμπεριλαμβάνεται στις ειδικές βραβεύσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, στη φετινή γιορτή για τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς! Ύστερα από πρόταση της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Τ. αποφάσισε να βραβεύσει την οικογένεια του παλιού πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών για τη μεγάλη προσφορά της στην κοινωνία και τον αθλητισμό. Αφορμή το εντυπωσιακό γεγονός ότι και τα πέντε μέλη της ασχολούνται συστηματικά με το πινγκ πονγκ! Οι γονείς Γιάννης και Διάνα και τα παιδιά Θάλεια, Δημήτρης και Ιάσονας! Η ετήσια λαμπρή εκδήλωση του Π.Σ.Α.Τ. θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 6μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»), θα συγκεντρώσει, όπως πάντα, σπουδαίες φυσιογνωμίες του ελληνικού αθλητισμού και θα καλυφθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, που κάνουν κάθε χρόνο οι αθλητικές ομοσπονδίες προς τον Π.Σ.Α.Τ., εν όψει της καθιερωμένης γιορτής, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γνωστοποίησε τις αγωνιστικές διακρίσεις του αθλήματος μέσα στο 2012 και παράλληλα ανέφερε την ιδιαίτερη περίπτωση της οικογένειας Κορδούτη για την ενότητα των ειδικών βραβεύσεων, που παραδοσιακά υπάρχει στην εκδήλωση. Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Τ. εξέτασε όλες τις προτάσεις των ομοσπονδιών και αποφάσισε να συμπεριλάβει στο συγκεκριμένο κομμάτι και αυτή του πινγκ πονγκ, καθώς πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο κι ένα θαυμάσιο παράδειγμα για γονείς και παιδιά, που θέλουν ν’ ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό! Όπως τονίζει στη σημερινή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος «στην οικογένεια Γιάννη Κορδούτη θ’ απονεμηθεί το έπαθλο «Κοινωνικής Προσφοράς» για την προσφορά της στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης».

Η οικογένεια Κορδούτη ζει στη Βούλα και το αθλητικό της…ορμητήριο είναι στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης του κλειστού γυμναστηρίου του Ελληνικού. Ο 45άχρονος Γιάννης είναι πρώην πρωταθλητής Ελλάδας σε ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα, επί σειρά ετών διεθνής αθλητής, Βαλκανιονίκης και μέλος της εθνικής ανδρών, που το 1997 κατέκτησε την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μάντσεστερ. Σήμερα είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής και επικεφαλής του προπονητικού τιμ του Α.Ο. Ελληνικού. Παράλληλα αγωνίζεται ως βετεράνος, αλλά έχει πάντα…έτοιμο και το αθλητικό του δελτίο στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για να το ενεργοποιήσει ξανά.

Η Διάνα Ζέρδιλα είναι επίσης πρώην διεθνής, πρωταθλήτρια Ελλάδας σε ομαδικά και ατομικά αγωνίσματα και Μεσογειονίκης. Είναι επίσης καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και παράλληλα συνεχίζει την αγωνιστική δράση στα 43 της χρόνια. Φέτος είναι αθλήτρια του Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και μετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας.

Η 15άχρονη Θάλεια αγωνίζεται μαζί με τη μαμά στον Φοίνικα Πειραιά. Το 2012 αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό κορασίδων.

Ο 13χρονος Δημήτρης είναι την τρέχουσα σεζόν αθλητής του Α.Ο. Καρέα. Το 2011 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων με τα χρώματα του Ελληνικού.

Ο 11χρονος Ιάσονας φοράει τη φανέλα του Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας. Φέτος ήταν 3ος στους παμπαίδες στο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα της Πορταριάς Πηλίου.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ