Στο πρόγραμμα των Φεστιβάλ Ακαδημιών του Ο.Π.Α.Π. εντάχθηκε από φέτος η επιτραπέζια αντισφαίριση

Patra ekdilosi_OAPA_Xouridas_me_paidiaΔεν θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό όταν μιλάμε για δημοφιλές σε όλο τον κόσμο και απόλυτα προσιτό άθλημα. Η επιτραπέζια αντισφαίριση εντάχθηκε από φέτος στο πρόγραμμα των Φεστιβάλ Ακαδημιών του Ο.Π.Α.Π.. Πρόκειται για εκδηλώσεις, που διοργανώνονται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας με συμμετοχή παιδιών από 6 έως 13 ετών και σκοπό έχουν να γνωρίσουν τα παιδιά διάφορα αθλήματα και να διασκεδάσουν με αθλητικές δραστηριότητες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. εκμεταλλεύεται τη σημαντική ευκαιρία για την προβολή του αθλήματος στις μικρές ηλικίες και συμμετέχει με χαρά. Στα events τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και περνάνε απ’ όλες τις δραστηριότητες και για το πινγκ πονγκ επιβεβαιώνεται ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητό, ιδιαίτερα στη μορφή του σαν ψυχαγωγία και τραβάει το ενδιαφέρον.

Το φετινό πρόγραμμα των Φεστιβάλ άνοιξε στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο της Κρήτης, στις 26 και 27 Ιανουαρίου. Πήραν μέρος 1.700 παιδιά και το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Patra ekdilosi_OPAP_2019_polla_paidiaπαρουσίασαν τα μέλη του Α.Ο. Ηρακλείου. Οι μικροί μαθητές άκουσαν με προσοχή βασικές πληροφορίες για το ολυμπιακό άθλημα και απόλαυσαν παιχνίδι στα τραπέζια.

Patra ekdilosi_OPAP_2019_Stadio_Xouridas_me_paidiaΣτις 9 και 10 Φεβρουαρίου έγινε η αντίστοιχη εκδήλωση στην Πάτρα με τη συμμετοχή 4.600 παιδιών. Ο τόπος διεξαγωγής ήταν το Παμπελοποννησιακό Στάδιο (από τις 10.00 έως τις 14.00) και την ευθύνη της οργάνωσης είχε η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Δύο άνθρωποι του αθλήματος από την αχαϊκή πρωτεύουσα ο Γιάννης Ξουρίδας και η Μαριάντζελα Πανουργιά παρουσίασαν εθελοντικά το πινγκ πονγκ, έκαναν και επίδειξη, ενώ καθοδήγησαν δεκάδες μαθητές, που ήθελαν να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους στο τραπέζι. Επίσης, ο πρόεδρος της Τ.Ε. Δ. Ελλάδας Παναγιώτης Τζόβολος παραχώρησε συνέντευξη για την εκδήλωση παρουσία και του γραμματέα της Επιτροπής Πολύκαρπου Ευθυμάκη. Το επόμενο Φεστιβάλ θα γίνει σύντομα στο Καυταντζόγλειο Στάδιο στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 23 και 24 Φεβρουαρίου.

 

* Το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες προέρχονται από την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Διάφορα νέα

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped