Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μικροί και μεγάλοι στο αγωνιστικό προσκήνιο σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα

Δύο τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Ε.π.Α. γεμίζουν σε αγωνιστική δράση αυτό το Σαββατοκύριακο και δίνουν την ευκαιρία για «χορταστικά» παιχνίδια σε μικρούς και μεγάλους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Αύριο και μεθαύριο κατ’ αρχάς διεξάγεται το 3ο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών της Πάτρας, το οποίο φυσικά συγκεντρώνει και το κύριο ενδιαφέρον. Είναι η καθιερωμένη αθλητική εκδήλωση, που διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη μνήμη του πρώην προέδρου της Ιωάννη Ασημακόπουλου. Την Κυριακή εξάλλου, η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη το 1ο τουρνουά της σεζόν για βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές.

Το ετήσιο όπεν εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων της Πάτρας περιλαμβάνει μόνο το αγώνισμα του απλού και φιλοξενείται και φέτος στο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας. Οι συμμετοχές πρόκειται να είναι 153 τελικά και χωρίζονται σε 62 παμπαίδες, 43 παίδες, 9 έφηβους, 19 παγκορασίδες, 14 κορασίδες και 6 νεάνιδες. Δεν προέρχονται μόνο από ομάδες της Πάτρας, αλλά και από την Αθήνα, την Καβάλα, τα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Χαλκίδα, την Ηλεία, το Βραχάτι και τη Ναύπακτο. Επίσης, γι’ άλλη μία χρονιά θ’ αγωνιστούν πολλά παιδιά, που είναι στις υψηλές θέσεις των κατηγοριών τους στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης κι αυτό εξασφαλίζει στο όπεν υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και συναγωνισμό.

Η πρώτη φάση του αξιολογημένου πρωταθλήματος γίνεται σε ομίλους και η δεύτερη σε νοκ άουτ ματς, ενώ αν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος μπορεί να διεξαχθούν και αγώνες «παρηγοριάς», οι οποίοι όμως δεν θα υπολογιστούν για το ελληνικό ranking list. Η κλήρωση των γκρουπ λαμβάνει χώρα απόψε στο γυμναστήριο και το αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 10.00. Στόχος του πρωταθλήματος είναι οι συμμετέχοντες να λάβουν μέρος σε όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες και με νικητή των καλύτερο των 5 σετ. Επίσης, οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι στη διάρκεια των αγώνων θα κληρωθούν δώρα, τα οποία προσφέρουν οι εταιρίες-χορηγοί του πρωταθλήματος. Την προσπάθεια στηρίζουν τα καταστήματα LYNXSPORTS, GPSports, Αθλομανία, Tempo Sport και το ξενοδοχείο Galaxy City Center Hotel.

Την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη τώρα, η Τ.Ε. Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας συνεχίζει την παράδοση της διεξαγωγής κάποιων ατομικών τουρνουά μέσα στην κάθε σεζόν για τους βετεράνους και τους ανεξάρτητους αθλητές. Το 1ο φετινό γίνεται στην αίθουσα κλιμακίου επίλεκτων αθλητών κι έχουν δηλώσει συμμετοχή 73 αθλητές από τις περιοχές Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κοζάνη, Φλώρινα, Λάρισα, Ιωάννινα, Κιλκίς, Λαμία, Δράμα και Βέροια.

Έχουν προκηρυχθεί οι ακόλουθες κατηγορίες:

α.   Βετεράνων ετών 40- 49

β.   Βετεράνων ετών 50- 59

γ.   Βετεράνων ετών 60 +

——————————————

δ.   Ανεξαρτήτων – 40

ε.   Ανεξαρτήτων 41- 50

στ. Ανεξαρτήτων 51+ 

Η κλήρωση του τουρνουά γίνεται επί τόπου στις 09.30, οι αγώνες αρχίζουν στις 10.00, στην πρώτη φάση θα υπάρχουν όμιλοι και στη συνέχεια απλό νοκ άουτ.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ