Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ελληνική συμμετοχή τον Μάρτιο το Challenge όπεν της Ισπανίας

Kordoutis Dim._sta_Xania

Kordoutis Dim._sta_XaniaΣυμμετοχή στο ισπανικό όπεν ανδρών-γυναικών της κατηγορίας Challenge θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση τον ερχόμενο μήνα. Το τουρνουά θα είναι το εναρκτήριο για το 2019 στη συγκεκριμένη βαθμίδα της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και θα διεξαχθεί στη Γκουανταλαχάρα από τις 20 έως τις 24 Μαρτίου. Η χώρα μας πρόκειται να πάρει μέρος με τρεις αθλητές, που ακόμα έχουν μικρή εμπειρία από τέτοιους αγώνες και συγκεκριμένα τον 25χρονο Γιάννη Παπαδάκη του Α.Ο. Πεύκης, τον 20άχρονο Δημήτρη Κορδούτη του Άρη Νικαίας (φωτό) και τη 19χρονη Ελισάβετ Τέρπου του Γ.Α.Ο. Πειραιά. Στο Challenge της Ισπανίας είχε δηλώσει συμμετοχή και ο Παναγιώτης Γκιώνης αλλά στην πορεία την ακύρωσε, πάντως το συγκεκριμένο όπεν αποτελεί σημαντικό τεστ για τα υπόλοιπα παιδιά, μάλιστα θα πάει στην Γκουανταλαχάρα για να τα καθοδηγήσει τεχνικά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Στην επαρχιακή πόλη, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της αυτόνομης κοινότητας της Καστίλης-Λα Μάντσα, θ’ αγωνιστούν συνολικά περίπου 250 αθλητές κι αθλήτριες. Το τουρνουά περιλαμβάνει το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όπως και τους αγώνες Under 21. Στους τελευταίους θα μετάσχουν ο Κορδούτης και η Τέρπου. Στο διπλό ανδρών θα συνεργαστούν ο Παπαδάκης και ο Κορδούτης, ενώ στο διπλό γυναικών η Τέρπου αναζητά συμπαίκτρια. Competition manager του ισπανικού Challenge είναι ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

Να σημειωθεί τέλος, ότι με τη δήλωση των τριών επίλεκτων αθλητών για την Ισπανία πρόκειται να συμβεί κάτι εντελώς παράδοξο όσον αφορά στην ελληνική παρουσία σε διεθνή τουρνουά. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, στα τέλη Μαρτίου στην προκειμένη περίπτωση, η χώρα θα εκπροσωπηθεί σε τρία διαφορετικά ατομικά events. Στο World Tour Platinum του Κατάρ, όπου θα πάει ο Παναγιώτης Γκιώνης, στο ιταλικό τουρνουά νέων του World Junior Circuit, όπου έχουν δηλώσει επτά αθλητές (Γεράσιμος Πετρής, Κωνσταντίνος Στάμου, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου) και στο Challenge της Ισπανίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ