Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με υψηλές βλέψεις σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 ο Σγουρόπουλος

Euro U21_2019_draw

Euro U21_2019_drawΈφτασε η ώρα για ένα ακόμα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού του Γιάννη Σγουρόπουλου. Στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας αρχίζει αύριο το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για άνδρες και γυναίκες έως 21 ετών και ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων θα επιδιώξει υψηλό πλασάρισμα σε απλό και διπλό. Ήδη είναι σημαντικό ότι σ’ ένα καθιερωμένο ετήσιο event με προσκλήσεις εξασφάλισε την τρίτη συμμετοχή του σε ισάριθμες διοργανώσεις, ενώ θ’ αγωνιστεί σε μία χώρα όπου έχει πολύ ευχάριστες αναμνήσεις, καθώς το 2017, στο Γκιμαράες, είχε κατακτήσει τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο στο απλό νέων. Φέτος είναι η πρώτη φορά που θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 ως αθλητής της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας κι αν σκεφτεί κάποιος ότι πέρσι στο Μινσκ, που ήταν ακόμα έφηβος, πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8, τόσο στο απλό όσο και στο διπλό, τότε συμπεραίνει ότι σαφώς μπορεί να διεκδικήσει και στο Γκοντομάρ κάτι αξιόλογο. O Σγουρόπουλος μετέβη στην πορτογαλική πόλη από τη Σουηδία όπου χτες βράδυ είχε θετικό αποτέλεσμα με την Έσλοβ για τα ημιτελικά των πλέι οφ του πρωταθλήματος. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, που ταξίδεψε σήμερα από την Αθήνα. Το βράδυ έγινε η κλήρωση (η φωτό από το αποτέλεσμά της στο απλό ανδρών) και ο 19χρονος άσος αναλαμβάνει δύσκολη αποστολή στο 1ο γκρουπ. Αντιμετωπίζει την Πέμπτη τον Γερμανό Νιλς Χομέιερ (επικεφαλής) και τον Πολωνό Μασιέλ Κούμπικ.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αρχίζει αύριο το πρωί και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Συνολικά 53 Νέοι άνδρες πρόκειται ν’ αγωνιστούν στο Γκοντομάρ. Στο απλό τα 8 πρώτα φαβορί θα βρεθούν απευθείας στο στάδιο 2. Οι υπόλοιποι 48 αθλητές (αθλήτριες) θα περάσουν από την προκριματική διαδικασία, η οποία θα περιλαμβάνει 12 γκρουπ. Οι δύο πρώτοι (πρώτες) από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 2.

Ο Σγουρόπουλος αγωνίζεται στο 1ο γκρουπ. Αρχίζει την προσπάθειά του αύριο στις 12:40 ώρα Ελλάδος (10:40 τοπική) αντιμετωπίζοντας τον Γερμανό Χομέιερ. Λίγες ώρες μετά, στις 19:50, δίνει το δεύτερο παιχνίδι του κόντρα στον Πολωνό Κούμπικ. «Δεν έπεσα σε εύκολο όμιλο. Βρίσκω απέναντί μου δύο πολύ αξιόλογους παίκτες και θα πρέπει ν’ αποδώσω πολύ καλά για να φτάσω στον αρχικό στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Πέρσι έχασα το μετάλλιο για λίγο, αλλά φέτος είναι μία άλλη διοργάνωση με διαφορετικούς παίκτες και γενικώς όλα είναι διαφορετικά», τόνισε απόψε ο πρωταθλητής Ευρώπης νέων του 2017 και του 2018 και συνέχισε: «Τον τελευταίο καιρό έχω διαδοχικά ταξίδια και παιχνίδια κι αυτό παίζει ρόλο όσον αφορά στην κούραση, πάντως γενικά αισθάνομαι καλά, έχω μεγάλη διάθεση και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Εκεί θα σχηματιστούν 8 νέα γκρουπ με τους 24, που θα έχουν προχωρήσει από το στάδιο 1 και τα 8 φαβορί. Οι νικητές και οι 2οι(2ες) των γκρουπ θα προκριθούν στο στάδιο 3 και το κυρίως ταμπλό. Από τη 16άδα η συνέχεια θα δοθεί με αγώνες απλού νοκ άουτ. Κατά σειρά τα 8 φαβορί στο αγώνισμα είναι οι: Ανδρέας Λεβένκο (Αυστρία), Ντάρκο Γιόργκιτς (Σλοβενία), Κριστιάν Πλετέα (Ρουμανία), Ράρες Σίπος (Ρουμανία), Αλεξάντρ Κάνιν (Λευκορωσία), Τομπίας Χίπλερ (Γερμανία), Φλοριάν Κνούντε (Βέλγιο) και Γίρι Μαρτίνκο (Τσεχία). Στα διπλά εφαρμόζεται από την αρχή το νοκ άουτ σύστημα. Ο Σγουρόπουλος θα έχει συμπαίκτη τον Ρώσο Αρτούρ Αμπούσεφ. Είναι 8ο φαβορί στο αγώνισμα και στον γύρο των «32» έχουν bye. Πάνε κατευθείαν στη 16άδα το Σάββατο κι εκεί θα συναντήσουν είτε τους Χοσέ Πέδρο Φρανσίσκο/Γκέριτ Ένγκεμαν (Πορτογαλία/Γερμανία) είτε τους Αντονίνο Αμάτο/Ντανιέλε Πίντο (Ιταλία), που αναμετρώνται αύριο. Συνολικά σχηματίστηκαν 26 ζευγάρια.

* Το ιντερνετικό laola1.tv θα μεταδίδει ζωντανά κάθε μέρα όλους τους αγώνες από τα τραπέζια 1 και 2. Τα λινκ των δύο πρώτων ημερών είναι https://www.laola1.tv/en-int/livestream/gondomar-table-1-len αύριο και https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2019-03-08-gondomar-table-1-len μεθαύριο για το τραπέζι 1 και https://www.laola1.tv/en-int/livestream/gondomar-table-2-len την Πέμπτη και https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2019-03-08-gondomar-table-2-len την Παρασκευή για το τραπέζι 2.

* Το Γκοντομάρ είχε ανακηρυχτεί το 2017 Ευρωπαϊκή πόλη των σπορ. Επιπλέον, δίνει τη συνέχεια στην παράδοση που δημιουργεί τα τελευταία χρόνια η Πορτογαλία, με την ανάληψη σημαντικών και διαφορετικών διοργανώσεων στην επιτραπέζια αντισφαίριση (σε Λισσαβόνα, Οπόρτο και Γκιμαράες).

* Ελληνική εκπροσώπηση και σε οργανωτικό επίπεδο σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Competitionmanagerτων αγώνων θα είναι ο Δημοσθένης Μεσσήνης και επιδιαιτήτρια η Κωνσταντίνα Κρόττα.

* Από τη δραστηριότητα στη Σουηδία το επόμενο νέο για τον Σγουρόπουλο, καθώς η Έσλοβ έκανε το βράδυ της Τρίτης το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό της Α’ κατηγορίας. Στο εκτός έδρας ματς με τη Σπαρβάγκεν ΒΤΚ για την 4άδα των πλέι οφ επικράτησε με 4-2. Θέλει άλλη μία νίκη αύριο στην έδρα της για να περάσει στον τελικό. Αν ηττηθεί και προκύψει ισοπαλία στις νίκες τότε θα υπάρξει και τρίτο ματς, ξανά στην έδρα της Έσλοβ, την προσεχή Δευτέρα. Λόγω των υποχρεώσεών του στην Πορτογαλία ο Σγουρόπουλος δεν θ’ αγωνιστεί σε άλλο ημιτελικό. Χτες έδωσε ένα ματς και ηττήθηκε από τον Σουηδό Σιμόν Μπέργκλουντ με 3-0 σετ. Να προστεθεί ότι μέλος στη Σπαρβάγκεν είναι ο Τσέχος Ντάνιελ Σχάφερ, που φέτος αγωνίζεται και στην Α.Ε.Κ.. Έχασε μάλιστα, πολύ δύσκολα με 3-1 σετ από τον πρώην δευτεραθλητή κόσμου και Ευρώπης στο απλό νέων Τρουλς Μέρεγκαρντ, ο οποίος παρεμπιπτόντως κατέκτησε την Κυριακή το εθνικό πρωτάθλημα Σουηδίας στο απλό ανδρών και παράλληλα εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

* Την Παρασκευή αρχίζει ο ημιτελικός γύρος στο E.T.T.U. Cup ανδρών, όπου μετέχει και η Ενεμπόν του Γιώργου Σταματούρου. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας (στην οποία, μην ξεχνάμε, μεγαλούργησε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα) αγωνίζεται στη Λισσαβόνα απέναντι στη Σπόρτινγκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών δεν θα είναι στην αποστολή για τον πρώτο ημιτελικό, αλλά δεν αποκλείεται να κληθεί για τη ρεβάνς, η οποία έχει οριστεί να γίνει τις 22 του μήνα. Θυμίζουμε ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε τρεις αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ