Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανηγυρική πρόκριση στη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21 για τον Σγουρόπουλο

Euro Champ_2019_Sgouros_me_Amato

Euro Champ_2019_Sgouros_me_AmatoΥλοποίησε και τον δεύτερο στόχο του και μάλιστα με επιβλητικό τρόπο ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, που είναι σε εξέλιξη στο Γκοντομάρ της Πορτογαλίας. Στο 6ο γκρουπ του σταδίου 2 στο απλό ανδρών (όπου μετείχαν πλέον και τα 8 πρώτα φαβορί) ξεπέρασε και τους τρεις αντιπάλους του και πήρε με την 1η θέση την πρόκριση για το ταμπλό των «16» και τα νοκ άουτ ματς. Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων κατέβαλλε με 4-0 σετ τον Μολδαβό Αντρέι Πουτούντικα αργότερα με 4-1 τον Ιταλό Αντoνίνο Αμάτο και το βράδυ (στο καθοριστικό ματς για την πρωτιά) τον Γερμανό Τομπίας Χίπλερ, επίσης με 4-1. Όλες οι νίκες ήρθαν εναντίον αθλητών με καλύτερη θέση στη διεθνή κατάταξη και δείχνουν πειστικά ότι ο 19χρονος άσος μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και σε αυτή τη διοργάνωση! Η κλήρωση για το τελευταίο στάδιο του απλού δεν είχε δημοσιευτεί μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου.

Η 2η φάση άρχισε το πρωί της Παρασκευής. Ο Σγουρόπουλος (νούμερο 50 στην ευρωπαϊκή κατάταξη της κατηγορίας τον Μάρτιο) ήταν στο 6ο γκρουπ και στον πρώτο αγώνα του αντιμετώπισε τον Μολδαβό Αντρέι Πουτούντικα (Νο 11). Ο πρωταθλητής μας υπερίσχυσε στην τακτική, έλεγξε τα χτυπήματα του αριστερόχειρα αντιπάλου κι έφτασε σε ευρεία νίκη με 4-0 σετ (11-8, 11-8, 11-5, 11-6), που αυτομάτως αύξησε σημαντικά τις ελπίδες του για πρόκριση. Στο στάδιο 1 του αγωνίσματος, ο 20χρονος Πουτούντικα, που αναδείχτηκε πρωταθλητής Μολδαβίας στο απλό ανδρών πριν λίγες ημέρες, είχε κατακτήσει αήττητος την πρωτιά στο 2ο γκρουπ.

Το απόγευμα, στη 2η αγωνιστική, ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή αναμετρήθηκε με τον Ιταλό Αντονίνο Αμάτο (Νο 25). Μπήκε δυνατά και πήρε με διαφορά το 1ο σετ, αλλά έχασε το 2ο στην παράταση. Με καλό μπλοκ και δυνατή επίθεση είχε τον πρώτο λόγο στα κρίσιμα σημεία των επόμενων σετ και επικράτησε με 4-1 (11-6, 10-12, 11-7, 11-8, 12-10). Στο στάδιο 1 ο Αμάτο είχε βρεθεί στο 10ο γκρουπ και είχε κατακτήσει την 1η θέση με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Ιταλός ήταν δευτεραθλητής Ευρώπης του διπλού νέων το 2016.

Το βράδυ έγινε η τελευταία αγωνιστική με τον Ελευσίνιο άσο να συναντά τον Γερμανό επικεφαλής του γκρουπ, Τομπίας Χίπλερ. Διαφορετικό ματς, μεγάλος κι εδώ ο βαθμός δυσκολίας, αλλά δεν υπήρχε για κανέναν η πίεση της πρόκρισης. Ο Σγουρόπουλος απέδωσε εξαιρετικά και σε αυτή τη συνθήκη, έδειξε ότι ήθελε πολύ την 1η θέση (κάτι που δεν είχε καταφέρει στο γκρουπ του σταδίου 1 κι έφτασε σε νέα νίκη με 4-1 σετ. Επικράτησε στα «κλειστά» πρώτα σετ κι απέκτησε και το ψυχολογικό προβάδισμα. Ο 20χρονος Γερμανός, που είναι παράλληλα 6ο φαβορί του αγωνίσματος, μείωσε με μικρή ανατροπή σε 3-1, όμως ο Έλληνας πρωταθλητής κράτησε πολύ καλό ρυθμό και διαμόρφωσε αμέσως μετά το τελικό σκορ. Η εξέλιξη 11-9, 11-8, 11-8, 8-11 και 11-6. Ο Χίπλερ είναι σήμερα νούμερο 7 στην ευρωπαϊκή κατάταξη U21 και μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει το χρυσό μετάλλιο στο διπλό νέων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016. Λόγω της θέσης του στα πρώτα φαβορί απέφυγε στο Γκοντομάρ το στάδιο 1 το αγωνίσματος.

Τα αποτελέσματα στα άλλα ματς του γκρουπ ήταν: Χίπλερ-Αμάτο 4-1, Πουτούντικα-Αμάτο 4-1 και Πουτούντικα-Χίπλερ 3-4.

* Αύριο ο Σγουρόπουλος και ο Ρώσος συμπαίκτης του Αρτούρ Αμπούσεφ αρχίζουν την προσπάθειά τους στο διπλό. Πήγαν χωρίς αγώνα στη 16άδα κι εκεί κοντράρονται το μεσημέρι του Σαββάτου με τους Ιταλούς Αντονίνο Αμάτο/Ντανιέλε Πίντο. Στις 13:10 ώρα Ελλάδας γίνεται το ματς στο τραπέζι 2 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το laola1.tv(https://www.laola1.tv/en-int/livestream/2019-03-09-gondomar-table-2-len το λινκ).

 

* Στη φωτό ο Σγουρόπουλος πριν αρχίσει την προθέρμανση με τον Αμάτο

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ