Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επιβλήθηκε και του Πλετέα, εξασφάλισε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 ο Σγουρόπουλος!

Euro Champ_U21_2019_panigirismos_prokrisi_imitelika

Euro Champ_U21_2019_panigirismos_prokrisi_imitelikaΟ Γιάννης Σγουρόπουλος εξακολουθεί να μεγαλώνει τον προσωπικό του μύθο και να σκορπά πλατιά χαμόγελα και περηφάνια στους ανθρώπους της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και γενικά τους φίλους του αθλητισμού στη χώρα μας! Στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Under 21 υπέταξε πριν λίγα λεπτά με 4-1 σετ τον Ρουμάνο Κριστιάν Πλετέα, 3ο φαβορί του απλού ανδρών κι εξασφάλισε μετάλλιο! Με περίσσεια αυτοπεποίθηση, σπουδαία απόδοση και απίστευτη αποτελεσματικότητα έκαμψε και τον φιναλίστ του περσινού τελικού του αγωνίσματος και πλέον δείχνει ικανός ακόμα και για την πρωτιά! Ήδη έφτασε σε νέα μεγάλη διάκριση διότι μετά τις δύο διαδοχικές πρωτιές στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπαίνει στα μετάλλια της κορυφαίας διοργάνωσης και στην επόμενη ηλικιακή κατηγορία! Και φαίνεται ότι η Πορτογαλία του φέρνει γούρι, καθώς το 2017 είχε πάρει στο Γκιμαράες τον πρώτο του ευρωπαϊκό τίτλο (νικώντας μάλιστα, στον τελικό τον Πλετέα) και τώρα στο Γκοντομάρ θα είναι στο βάθρο των νικητών σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Για την είσοδο στον τελικό ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή (στη φωτό πανηγυρίζουν λίγα λεπτά μετά τον προημιτελικό) βρίσκει αύριο το μεσημέρι μπροστά του (στις 14:30 ώρα Ελλάδας, στο τραπέζι 2) τον έτερο κορυφαίο Ρουμάνο, τον Ράρες Σίπος.

Εδώ και τρία χρόνια ο Σγουρόπουλος δίνει μεγάλες «μάχες» με τον Πλετέα και τέτοια προβλεπόταν να γίνει και στον αποψινό προημιτελικό. Είναι και κρίσιμα τα ματς, που δίνουν μεταξύ τους και πότε επικρατεί ο ένας και πότε ο άλλος. Για παράδειγμα ο 19χρονος Ελευσίνιος τον είχε νικήσει και στο Προολυμπιακό τουρνουά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων 2018, ενώ ο Πλετέα τον είχε αποκλειστεί πέρσι στην 8άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21. Απόψε όμως, ήταν η μέρα του δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων κι ας έχει υποχωρήσει στο νούμερο 50 της ευρωπαϊκής κατάταξης των Νέων ανδρών όταν ο Πλετέα είναι στο 4 (και 7 στον κόσμο)! Είχε εμφανίσει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο από την αρχή της πορείας του, είχε απόλυτα θετική σκέψη κι επιπλέον έχει δείξει ότι ξέρει ν’ αντιμετωπίζει το παιχνίδι του Ρουμάνου. Παράλληλα, εφάρμοσε τέλεια τακτική με την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού προπονητή και συνδυάζοντας θαυμάσια τις δυνατές επιθέσεις κι από τις δύο πλευρές με το μπλοκ έφτασε στο 4-1.

Ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία του αγώνα μαρτυρούν την πολύ καλή ετοιμότητα του πρωταθλητή μας: Στο 2ο σετ έχανε 3-6 και το μετέτρεψε σε 9-7 υπέρ του για να επικρατήσει τελικά στην παράταση. Στο 3ο σετ ήταν πίσω 4-7, ισοφάρισε άμεσα κι αργότερα χρειάστηκε να σώσει δύο σετ μπολ για να κάνει το 3-0! Στο 5ο σετ ξέφυγε με 7-2 και δεν άφησε την ευκαιρία αναξιοποίητη. Η εξέλιξη στα σετ ήταν 11-6, 14-12, 12-10, 6-11 και 11-6.

Ο 19χρονος Πλετέα έχει κορυφαίες διακρίσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις νεαρές ηλικίες, αλλά τον περασμένο Δεκέμβριο έζησε ξεχωριστή επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Στο αγώνισμα του απλού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων αποκλείοντας μάλιστα και Κινέζο αθλητή (Γιου Χεγί)! Πέρσι στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U21 είχε χάσει οριακά με 4-3 από τον Τσέχο Τόμας Πολάνσκι. Στο Γκοντομάρ άρχισε την πορεία του από το στάδιο 2. Πήρε αήττητος την 1η θέση στο 3ο γκρουπ και σήμερα το απόγευμα στη 16άδα απέκλεισε με 4-0 σετ τον Βέλγο Λόρεν Ντεβός. Ο Σίπος, με τον οποίο δίνει επίσης αμφίρροπα παιχνίδια ο Σγουρόπουλος, είναι 4ο φαβορί των αγώνων και στο στάδιο 2 προκρίθηκε ως 2ος από το 4ο γκρουπ (γνώρισε ήττα από τον Τσέχο Πάτρικ Κλος). Στο ταμπλό κατέβαλλε τον Βέλγο Φλόριαν Κνούντε με 4-1 σετ στους «16» και τον Ρώσο αμυντικό Αρτούρ Αμπούσεφ πάλι με 4-1 στους «8». Στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης έχει τους ίδιους βαθμούς με τον συμπατριώτη του τον Πλετέα και είναι 4 στην Ευρώπη και 7 στον κόσμο. Στον άλλο ημιτελικό θα συναντηθούν ο Γερμανός Γκέριτ Ένγκεμαν και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Σιντορένκο. Οι νικητές των ημιτελικών διεκδικούν την πρωτιά στις 18:10 ώρα Ελλάδας, ενώ οι ηττημένοι παίρνουν το χάλκινο μετάλλιο.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ