Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μανώλης Κολυμπάδης: «Το φαινόμενο Σγουρόπουλος πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί»

Sgouropoulos afixi_apo_Euro_Champ_U_21_2019

Sgouropoulos afixi_apo_Euro_Champ_U_21_2019«Το φαινόμενο Σγουρόπουλος είναι επιτακτική ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας 20170725 011715Αντισφαίρισης και γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης εξέφρασε τον ενθουσιασμό και την περηφάνια, που έφερε στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και όλο τον κόσμο του αθλήματος το νέο χρυσό μετάλλιο του Γιάννη Σγουρόπουλου σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παράλληλα κοίταξε και προς την επόμενη μέρα επισημαίνοντας τη βασική αγωνία της διοίκησης. Λίγη ώρα μετά την επιστροφή του από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για υποχρεώσεις με την Ε.Ο.Ε., ο επικεφαλής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έκανε δήλωση με αφορμή τον τίτλο του Σγουρόπουλου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21 και ουσιαστικά υπογράμμισε ότι ο 19χρονος άσος γίνεται πλέον η μεγαλύτερη επένδυση του αθλήματος και πρέπει να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις, που θα επιτρέψουν στο μέλλον μεγάλες διεθνείς επιτυχίες του και στην ανδρική κατηγορία. Ο Σγουρόπουλος στο μεταξύ, επέστρεψε στην Αθήνα περίπου μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Δεν οργανώθηκε κάποια υποδοχή όχι μόνο γιατί υπήρχε το προχωρημένο της ώρας και η κούραση του ταξιδιού, αλλά και γιατί δεν ήταν μαζί με τον αθλητή ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής, που είχε γυρίσει μία μέρα πριν. Η ομοσπονδία σκοπεύει να κάνει ειδική εκδήλωση προς τιμήν του και να τον βραβεύσει.

«Θα ήθελα σήμερα να στείλω στους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ένα μήνυμα, που να είναι έξω από τα τετριμμένα, τα οποία λέγονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Κατ’ αρχήν θα πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και περήφανοι για τον Γιάννη, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι η αγωνία μας τόσο ως διοίκηση όσο και ατομικά ως έφορος των εθνικών ομάδων –κι εδώ πιστεύω ότι εκφράζω και τις απόψεις του κόουτς Βατσακλή- είναι ότι η υπόθεση Σγουρόπουλος είναι επιτακτική ανάγκη να κεφαλαιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Να κεφαλαιοποιηθεί όπως γίνεται κάθε φορά, που εμφανίζεται στον χώρο του αθλήματος ταλέντο ή ταλέντα σαν τον Γιάννη, με χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Παναγιώτη Γκιώνη», τόνισε ο πολύπειρος παράγοντας και συνέχισε: «Τα τελευταία χρόνια το πρώτο ζητούμενο, σύμφωνα με τους στόχους μας, ήταν να δούμε ότι το φαινόμενο Σγουρόπουλος θα έχει αγωνιστική συνέχεια και δεν θα ήταν κάτι το συγκυριακό. Ο Γιάννης με τον τρίτο συνεχόμενο τίτλο του και μάλιστα σε ανώτερη ηλικιακά κατηγορία δικαίωσε τον προπονητή του, την ομοσπονδία και την οικογένειά του και απέδειξε ότι έχει συνέχεια. Τώρα λοιπόν, αυτό που μένει -κι αυτό είναι δουλειά του κόουτς, της ομοσπονδίας και του Γιάννη- είναι να εργαστούμε σκληρά για να φτιάξουμε και να βελτιώσουμε όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που σ’ έναν αθλητή μεγάλου επιπέδου κάνουν τη διαφορά. Είναι ένα έργο δύσκολο. Ένα έργο, που δεν απαιτεί μόνο σχεδιασμό από την πλευρά του προπονητή και της ομοσπονδίας, απαιτεί και την ισχυρή θέληση του Γιάννη ν’ ανταποκριθεί. Είναι κάτι που χρειάζεται επιμονή, υπομονή και θυσίες, αλλά τα μέχρι τώρα δεδομένα με κάνουν να είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Γιάννης θα τα καταφέρει και θα δικαιώσει τον εαυτό του πρώτα απ’ όλα, την οικογένειά του, την ομοσπονδία, τον προπονητή αλλά και εσχάτως και τους χορηγούς που τον στηρίζουν. Θέλω επίσης, να πιστεύω ότι οι αλλεπάλληλες αυτές επιτυχίες του Γιάννη γίνονται ένα πολύ ισχυρό και πειστικό κίνητρο για όλα τα παιδιά της κατηγορίας των παίδων και των εφήβων, που ξέρω πολύ καλά ότι τον έχουν ως πρότυπο και προσπαθούν να του μοιάσουν και γιατί όχι να τον ξεπεράσουν. Ένα κίνητρο, που λέει ότι αν η σκληρή δουλειά, η υπομονή, το πείσμα και οι θυσίες συνδυαστούν με το ταλέντο όλα είναι εφικτά, ακόμα και σε μία χώρα με τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που έχει η δική μας πατρίδα. Το μόνο που μπορώ να πω τέλος, είναι πολλά συγχαρητήρια σε όλους όσοι εργάζονται δίπλα στον Γιάννη και να προσθέσω, για μας όλους στην ομοσπονδία, ότι αυτές οι διακρίσεις αποτελούν το κίνητρό μας για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα προβληματικές, για τις οποίες σύντομα θα μιλήσουμε και θα πούμε πολλά».

* Ο Σγουρόπουλος γύρισε στην Αθήνα μέσω Ζυρίχης τα ξημερώματα της Τρίτης και τον υποδέχτηκαν η μητέρα του Νεκταρία, ο πατέρας του Νίκος και ο αδερφός του Κώστας. Δέχτηκε συγχαρητήρια από άλλους επιβάτες ή περαστικούς κι έβγαλε ορισμένες αναμνηστικές φωτογραφίες κρατώντας τη χρυσή ρακέτα, που πήρε στην απονομή των επάθλων. Μαζί με τη ρακέτα και το χρυσό μετάλλιο πήρε από τους διοργανωτές και μία πλακέτα, που πήγαινε στον κάτοχο της 1ης θέσης στο Γκοντομάρ. Ο 19χρονος άσος είχε σήμερα την ευκαιρία να ξεκουραστεί κι απόλαυσε και τα συγχαρητήρια, που έχει δεχτεί στα social media με εκατοντάδες μηνύματα όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά κι από το εξωτερικό.

* Η Έσλοβ, η ομάδα του Σγουρόπουλου στη Σουηδία, προκρίθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος. Με νίκες 2-1 ξεπέρασε το εμπόδιο της Σπαρβάγκεν και στην ερχόμενη Τρίτη θα δώσει τον πρώτο τελικό των πλέι οφ κόντρα στη Χάλμσταντ. Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε αγωνιστεί στον νικηφόρο πρώτο ημιτελικό στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Στο δεύτερο ματς η Έσλοβ ηττήθηκε στην έδρα της με 4-2 και χτες, στον καθοριστικό τρίτο παιχνίδι ξανά στο δικό της έδαφος, νίκησε με 5-3 και προκρίθηκε στον τελικό. Η Χάλμσταντ πήρε την πρόκριση με σκορ 2-0 αποκλείοντας στην 4άδα την περσινή ομάδα του Σγουρόπουλου, τη Ρέκορντ. Στις δύο νίκες κρίνεται και ο τίτλος. Ο πρώτος τελικός είναι στην έδρα της Χάλμσταντ και θ’ ακολουθήσουν δύο, αν χρειαστούν, στο «σπίτι» της Έσλοβ, που είχε τερματίσει στην κορυφή στην κανονική διάρκεια της Α’ κατηγορίας. Ο δεύτερος αγώνας θα γίνει στις 21 Μαρτίου κι αν προκύψει ισοπαλία 1-1 ο καθοριστικός στις 24 του ίδιου μήνα.

 

* Στη φωτό 1 ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην άφιξή του από την Πορτογαλία

* Αρχείου είναι η φωτό 2 με τον Μανώλη Κολυμπάδη και τον Σγουρόπουλο στην άφιξη από την Πορτογαλία ξανά αλλά πριν από δύο χρόνια μετά τον τίτλο στο απλό νέων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ