Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σε διαδοχικά τουρνουά Α.με.Α. σε Ιταλία και Ισπανία τέσσερις Έλληνες διεθνείς

Mpousiou

MpousiouΜε δύο αλλεπάλληλα τουρνουά σε χώρες της Μεσογείου αρχίζουν οι Έλληνες διεθνείς αθλητές επιτραπέζιας αντισφαίρισης με αναπηρίες τις «εξορμήσεις» τους στο εξωτερικό για το 2019. Από αύριο μέχρι το Σάββατο 16 Μαρτίου διεξάγεται στο Λινιάνο το όπεν Α.Μ.ε.Α. της Ιταλίας, από τις 20 μέχρι τις 22 του μήνα ακολουθεί στην Κόστα Μπράβα το αντίστοιχο της Ισπανίας και αμφότερα είναι στο πρόγραμμα Para TT της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Η χώρα μας θα έχει μεγάλη αποστολή με τρεις άνδρες και μία γυναίκα. Θα μετάσχει με τον Μάριο Χατζηκυριάκο και τον Γιώργο Μουχθή της κλάσης 6 (ορθίων αθλητών), τον Αλέξανδρο Διακουμάκο της κλάσης 10 (ορθίων) και τη Φωτεινή Μπούσιου, που αλλάζει κλάση και θ’ αγωνιστεί στην 1 ή τη 2 (των αθλητών/τριών με αμαξίδιο). Όλοι ανήκουν στον Πανελλήνιο Αθλητικό Σύλλογο Κινητικά Αναπήρων (Π.Α.Σ.Κ.Α.). Η Μπούσιου που έπρεπε να περάσει από αξιολόγηση και ο Διακουμάκος, ο οποίος έχει ιταλική καταγωγή, βρίσκονται ήδη στο Λινιάνο, ενώ το μεσημέρι αναχώρησαν οι άλλοι δύο αθλητές μαζί με τον προπονητή του Π.Α.Σ.Κ.Α. και εξωτερικό συνεργάτη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. Α.με.Α.) Πολυχρόνη Πολίτση, που αναλαμβάνει την τεχνική καθοδήγηση.

Η Ιταλία και η Ισπανία διεξάγουν τουρνουά με υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και πολλές συμμετοχές και είναι καλή ευκαιρία για τους Έλληνες πρωταθλητές να δώσουν δυνατά ματς σε απλό και ομαδικό και να τεστάρουν την κατάστασή τους. Σαν εμπειρία είναι χρησιμότερη για την Μπούσιου, η οποία έχει πολύ καιρό ν’ αγωνιστεί εκτός συνόρων ακριβώς επειδή έπρεπε να βγει από την κλάση 3 με αμαξίδιο και χρειαζόταν να βρει τουρνουά όπου προβλέπεται και η διαδικασία της επαναξιολόγησης για νέα κατηγορία. Τώρα, η αθλήτρια, που προπονείται στην Πάτρα, περνά το λεγόμενο classificationστην Ιταλία και άμεσα θα γνωρίζει αν πηγαίνει στην 1 ή στη 2 κλάση. Ο Μουχθής, ο Χατζηκυριάκος και ο Διακουμάκος επιζητούν στα δύο όπεν και τις καλές θέσεις πέρα από τις αξιόλογες εμφανίσεις. Άλλωστε, κυνηγούν τον εξαιρετικά δύσκολο στόχο της πρόκρισης στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και χρειάζονται βαθμούς για το βασικό κριτήριο, που είναι οι παγκόσμιοι πίνακες αξιολόγησης. Τον Μάρτιο ο Μουχθής είναι στο νούμερο 27 της κλάσης του, ο Χατζηκυριάκος στο 45 επίσης στην 6, ο Διακουμάκος στο 34 της 10 και οι πρώτοι 16 παίρνουν εισιτήριο για το Παραολυμπιακό τουρνουά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους χτες στο Σ.Ε.Φ. με την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Κωνσταντίνου Κωστόπουλου. Από τη Βόρεια Ιταλία και το Λινιάνο Σαμπιαντόρο η ελληνική αποστολή θα μεταβεί με την ίδια σύνθεση στην παραθαλάσσια Κόστα Μπράβα, στην Καταλονία.

ΣΕ ΚΑΜΠ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΤΕΡΠΟΥ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σε μίνι προπονητικό καμπ στην Κονστάντζα της Ρουμανίας βρίσκονται αυτή την εβδομάδα η Ελισάβετ Τέρπου και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Η δεύτερη είναι και στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας της μετά τον τραυματισμό στον αριστερό ώμο. Μαζί με τις περσινές πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού νεανίδων είναι η προσωπική τους προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε, η οποία, ως γνωστόν, έχει γεννηθεί κι έχει μεγαλώσει στη βαλκανική χώρα. Το καμπ γίνεται βασικά για μέλη των εθνικών ομάδων της Ρουμανίας και μεταξύ άλλων, μετέχουν σε αυτό ο καταξιωμένος Ρουμάνος ομοσπονδιακός τεχνικός Βιορέλ Φιλιμόν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού γυναικών το 2015 Ελιζαμπέτα Σαμάρα. Αύριο το βράδυ τα κορίτσια επιστρέφουν στην Αθήνα για τους αγώνες της Α1 εθνικής κατηγορίας. 

 

* Στη φωτό είναι η Μπούσιου από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2017. Πίσω της διακρίνεται ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής των Α.με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ