Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με ρεκόρ συμμετοχών έγινε το 3ο τουρνουά στη μνήμη Γιάννη Ασημακόπουλου

Open Patras nikites neon 2012

Open Patras nikites neon 2012Οι πάντοτε θετικές προϋποθέσεις οδήγησαν και φέτος στην πετυχημένη, από κάθε άποψη, διοργάνωση του ανοιχτού πρωταθλήματος μικρών ηλικιών της Πάτρας. Το καθιερωμένο τουρνουά πραγματοποίησε για 3η διαδοχική χρονιά η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στη μνήμη του πρώην προέδρου της Ιωάννη Ασημακόπουλου και είχε συνδιοργανωτή τον Δήμο Πατρών. Η ανταπόκριση των σωματείων ήταν και πάλι σημαντική, μάλιστα οι συνολικά 145 συμμετοχές συνιστούν ρεκόρ. Η οργάνωση του όπεν υπήρξε άψογη, η φιλοξενία ικανοποίησε άπαντες, το αγωνιστικό επίπεδο ήταν υψηλό με παρόντα πολλά δυνατά ονόματα του χώρου, εταιρίες-χορηγοί παρείχαν πολύτιμη στήριξη και ντόπιοι φίλοι του αθλήματος έδειξαν το ενδιαφέρον τους. Η ετήσια αθλητική εκδήλωση εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων άρχισε χτες το πρωί και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κλειστό γυμναστήριο Παναγίας Αλεξιώτισσας.

Την έναρξη των αγώνων κήρυξε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α Μανώλης Κολυμπάδης. Καλωσόρισε αθλητές, συνοδούς και άλλους παριστάμενους, στάθηκε στο μεράκι όσων καταφέρνουν αυτά τα όμορφα αποτελέσματα σε εποχές πολύ δύσκολες για το άθλημα και συγκίνησε με λίγα λόγια για τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο του Ιωάννη Ασημακόπουλο.

«Ευχαριστούμε όλες και όλους που εργάζονται για την επιτυχία της διοργάνωσης. Ευχαριστούμε την Τοπική Επιτροπή Πελοποννήσου, που καθιέρωσε το Πρωτάθλημα και το έκανε θεσμό δουλεύοντας κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστούμε τις αθλήτριες, τους αθλητές μας, τις προπονήτριες και τους προπονητές, τους γονείς, τους φιλάθλους. Εσάς που ακούραστα συνεχίζετε να μάχεστε για το άθλημα και κατάθεση ψυχής, αγάπης και υστερήματος με την παρουσία και τη συμμετοχή σας.

Νέο ρεκόρ συμμετοχών σημειώσαμε φέτος. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι όλο και πιο δυνατοί. Μας λείπει όμως, ο Γιάννης, που δεν είναι μαζί μας να δει το έργο, για το οποίο δούλεψε σκληρά για πολλά χρόνια, να δίνει καρπούς, να καμαρώσει τα εγγόνια του να κρατούν ρακέτες», ανέφερε στην ομιλία του ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας και στον επίλογο προέτρεψε: «Αυτό το διήμερο ας μη σκεφτούμε τα στενάχωρα και τα δύσκολα. Αφεθείτε στην ομορφιά του αθλητισμού και του αθλήματός μας. Απολαύστε τις ομορφιές της Πάτρας και τη ζωντάνια των ανθρώπων της. Αφουγκραστείτε τα παιδιά που μπορούν να χαίρονται και να αγωνίζονται και που ευτυχώς έχουν ακόμη τη δύναμη να μας συνεπαίρνουν μαζί τους. Αυτό δηλαδή που λέει ο Οδυσσέας Ελύτης στο άξιον εστί: «Ο καθείς και τα όπλα του. – Σε χώρα μακρινή και αναμάρτητη τώρα πορευόμαστε»».

Στην τελετή έναρξης απηύθυνε χαιρετισμό και ο νέος πρόεδρος της Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου και των χορηγών προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι και στη μνήμη του Γιάννη να διεξάγουμε ένα τουρνουά, που αρμόζει στη δική του μεγάλη προσφορά στην επιτραπέζια αντισφαίριση της Πελοποννήσου».

Οι περισσότερες συμμετοχές καταγράφηκαν στην κατηγορία των παμπαίδων, 57 τον αριθμό. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ιωάννης Μπόσκοβιτς νικώντας στον τελικό τον Ανδρέα Παμβουξόγλου με 3-0 σετ.

Στους παίδες πήραν μέρος 42 αθλητές. Νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Αντωνιάδης, ο οποίος σε συναρπαστικό τελικό έκαμψε την αντίσταση του Γιάννη Σγουρόπουλου με 3-2 σετ.

Στους νέους (6 οι συμμετοχές) την 1η θέση πήρε ο Γιάννης Σανιδάς, ξεπερνώντας στον τελικό το εμπόδιο του Άρη Πετρόπουλου με 3-0 σετ.

Στην κατηγορία παγκορασίδων μετείχαν 19 κοριτσάκια. Την πρωτιά κατέκτησε η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-1 σετ τη Χριστίνα Αθανασοπούλου.

Στις κορασίδες (13 συμμετοχές) ήταν πρωταθλήτρια η Αλεξάνδρα Τουντακώβα, η οποία στον αμφίρροπο τελικό νίκησε την Κατερίνα Ράπτη με 3-2 σετ.

Στις νεάνιδες (που έγιναν με τον οριακό αριθμό των 6 αθλητριών) έφτασε στο χρυσό μετάλλιο η Γεωργία Χατζηλυγερούδη, η οποία στον τελικό επικράτησε της Χριστιάνας Κανάρη με 3-1 σετ.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης η Τ.Ε. της Ε.Φ.ΟΕπ.Α. απένειμε τιμητική μαρμαρόγλυφη πλακέτα στον εκπρόσωπο της εταιρείας Λουξ, κ. Κοκκίνη, ως μία ακόμα ένδειξη αναγνώρισης για τη μεγάλη βοήθεια του βασικού χορηγού της διοργάνωσης.

Απονομές επάθλων έκαναν η σύζυγος του Γιάννη Ασημακόπουλου, Παναγιώτα, ο Πατρινός πρώην διεθνής αθλητής Μάκης Ρουσόπουλος, η υπεύθυνη του τμήματος Φυσικής Αγωγής Αχαΐας Γεωργία Μητρογιάννη, ο Μανώλης Κολυμπάδης, η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Καίτη Σπανού, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Παναγιώτης Τζόβολος, ο γενικός γραμματέας της Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Πολύκαρπος Ευθυμάκης, ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Πατρών Παναγιώτης Κογκόλης, ο γραμματέας της ΕΠΣ Αχαΐας Βασίλης Τούλας και ο κ. Κοκκίνης από τη Λουξ. Επίσης, στη διάρκεια των αγώνων κληρώθηκαν δώρα, τα οποία πρόσφεραν οι εταιρίες-χορηγοί του πρωταθλήματος LYNXSPORTS, GPSports, Αθλομανία, Tempo Sport και το ξενοδοχείο Galaxy City Center Hotel.

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιάννης Σανιδάς (Α.Ο. Πεύκης)

2. Άρης Πετρόπουλος (Άρης Νικαίας)

3. Γιάννης Αϊβαλιώτης (ΑΣ ΕΑ Άνοδος Πατρών)

-. Στέφανος Σπανόπουλος (Έσπερος ΑΟ Παναγιάς Αλεξιώτισσας Πατρών)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Χατζηλυγερούδη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

2. Χριστιάνα Κανάρη (ΑΣΕΑ Καβάλας)

3. Μαριάτζελα Πανουργιά (Φοίνικες Πάτρας)

-. Θάλεια Κορδούτη (Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Νίκος Αντωνιάδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Γιάννης Σγουρόπουλος (ΓΑΣ Ελευσίς)

3. Στράτος Δαμιανής (ΓΑΣ Ελευσίς)

-. Γιάννης Πετρόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Ρουφ 80)

2. Κατερίνα Ράπτη (Α.Ο. Πεύκης)

3. Νερατζιά Μυτακίδου (Ρουφ 80)

-. Τριάδα Ντλε Ρόσσο (Α.Ο. Πεύκης)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ιωάννης Μπόσκοβιτς (Αετός Κορυδαλλού)

2. Ανδρέας Παμβουξόγλου (Ε.Α. Βόχας)

3. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Π.Λ. Αναγέννηση Πατρών)

3. Ιάσονας Κορδούτης (Ζήνων Γλυφάδας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Ολυμπιακός ΣΦΠ)

2. Χριστίνα Αθανασοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

3. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

– . Μαρία Καλύβα (Φοίνικες Πάτρας)

 

* ΦΩΤΟ: Η απονομή των επάθλων στους νικητές της κατηγορίας νέων από τον Παναγιώτη Τζόβολο. Από αριστερά διακρίνονται οι Άρης Πετρόπουλος, Γιάννης Σανιδάς, Γιάννης Αϊβαλιώτης και Στέφανος Σπανόπουλος. Στο βάθος φαίνεται μεγάλη φωτογραφία του αείμνηστου Γιάννη Ασημακόπουλου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ