Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διατηρείται στο νούμερο 12 του κόσμου η εθνική ανδρών στο τέλος του 2012

Το τέλος της χρονιάς θα βρει την εθνική ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών στο νούμερο 12του World Team Ranking. Είχε ανέβει σε αυτή την πολύ τιμητική θέση τον Νοέμβριο, επανήλθε μάλιστα, τότε, στην πρώτη 12άδα ύστερα από πολύ καιρό και τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μένει στα ίδια υψηλά επίπεδα και στο φινάλε του 2012. Στην κατάταξη του Δεκεμβρίου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ισοβαθμεί με τη Λευκορωσία στους 238 βαθμούς, είναι δύο βαθμούς ψηλότερα από τη 14η Βόρεια Κορέα και τέσσερις χαμηλότερα από την 11η Γαλλία.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών η εθνική μας ομάδα μετακινήθηκε στο νούμερο 43 με 146 βαθμούς. Το Νοέμβριο ήταν στο νούμερο 44 με 142 βαθμούς.

* Είναι οριστικό ότι οι αγώνες των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 δεν θ’ αξιολογηθούν για το παγκόσμιο ranking list. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), που είναι και υπεύθυνη της διοργάνωσης, έστειλε σχετικό έγγραφο στις εθνικές ομοσπονδίες και τις ενημερώνει ότι καμία από τις τρεις κατηγορίες των προκριματικών, σε άνδρες και γυναίκες, δεν θα υπολογιστεί για τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Στην επιστολή πάντως, δεν εξηγείται το γιατί…

* Τη δεύτερη ισοπαλία της στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της Ιταλίας έφερε στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη. Αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κορτεματζόρε και απέσπασε ισοπαλία 3-3. Η αριστερόχειρας πρωταθλήτρια έχασε στο πρώτο της παιχνίδι από τη Σλοβάκα, πρώην διεθνή, Όλγα Ζελίνσκα με 3-0 σετ (9-11, 7-11, 5-11) και στη συνέχεια έκαμψε την Ιταλίδα Τζούλια Καβάλι με 3-2 σετ (11-6, 11-13, 9-11, 11-6, 11-7). Στο συναρπαστικό παιχνίδι η Νορμπέλο πήρε το προβάδισμα, αργότερα βρέθηκε να χάνει 2-1, μετά προηγήθηκε ξανά 3-2, ώσπου τελικά έφυγε με την ισοπαλία. Η ομάδα της Σαρδηνίας βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης με 6 βαθμούς κι έχει έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Σαντονατέζε.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ