Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Χρυσή» Μεσογειονίκης στο απλό U15 η Παπαδημητρίου, 3η η Ελλάδα στο ομαδικό

Mediterranean U15__Malama_dio_metallia

Mediterranean U15__Malama_dio_metalliaΙδανικό φινάλε έκανε η ελληνική αποστολή στο Μεσογειακό πρωτάθλημα κάτω των 15 ετών στο Λινιάνο Σαμπιαντόρο κι επιβεβαίωσε τη δυναμική της στις νεαρές ηλικίες. Η Μαλαματένια Mediterranean Championship_U15_Team_3nd_placeΠαπαδημητρίου κατ’ αρχάς, αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο απλό κοριτσιών. Δικαίωσε τον ρόλο του φαβορί ως νούμερο 19 της παγκόσμιας κατάταξης κορασίδων και πρόσθεσε μία ακόμα σημαντική στιγμή στις πολλές διακρίσεις της σε διεθνή τουρνουά νέων. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-1 σετ την Ιταλίδα Μίριαμ Καρνοβάλε. Η ελληνική πλευρά χαμογέλασε σε βάρος της διοργανώτριας χώρας και στο ομαδικό και τον αγώνα για τις θέσεις 3-4. Με νέα καλή εμφάνιση, η ομάδα που συγκρότησαν ο Αλέξανδρος Μαδέσης, ο Σωκράτης Γιαννούτσος και η Παπαδημητρίου, ξεπέρασε την Ιταλία με 4-2 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Γενικά η τελευταία μέρα ολοκληρώθηκε με νίκες, καθώς ο Μαδέσης πήρε την 5η θέση στο απλό αγοριών και ο Γιαννούτσος κατετάγη 17ος. Αναμφίβολα ήταν πολύ θετικός ο απολογισμός για τα γαλανόλευκα χρώματα σε αυτή τη νέα διοργάνωση της Μεσογειακής Ένωσης του αθλήματος, που φιλοξένησε η γειτονική χώρα με τη συμμετοχή 16 ομοσπονδιών-μελών. Πίσω από τις τεράστιες διακρίσεις του Γιάννη Σγουρόπουλου έρχονται τα τελευταία χρόνια επιτυχίες σε διάφορες διεθνείς διοργανώσεις μικρών ηλικιών κι αυτό είναι χαρακτηριστικό για την αγωνιστική πρόοδο των παιδιών, αλλά και ενθαρρυντικό για το μέλλον. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο προπονητής της Α.Ε.Κ. και πρώην διεθνής αθλητής Κώστας Μαδέσης.

Mediterranean Championship_Girls_Singles_PodiumΗ τρίτη μέρα του Μεσογειακού πρωταθλήματος Under 15 άρχισε το πρωί με τα τελευταία παιχνίδια στο απλό. Στον τελικό των κορασίδων η Παπαδημητρίου είχε  ν’ αντιμετωπίσει την Καρνοβάλε (νούμερο 203 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας), η οποία εντυπωσίασε τους Ιταλούς με τις εμφανίσεις της. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων είχε τον πρώτο λόγο και το επιβεβαίωσε με σπουδαία εμφάνιση και νίκη 3-1 σετ. Μπήκε αμέσως στο πνεύμα του αγώνα, προηγήθηκε εύκολα με 2-0 και δεν έχασε τον έλεγχο ούτε μετά τη μείωση του σκορ από την Καρνοβάλε (11-3, 11-6, 8-11, 11-4). Την 3η θέση κατέκτησε η Ισπανίδα Ευγενία Σάστρε (Νο 76 στον κόσμο), που στον «μικρό» τελικό επιβλήθηκε της Φωτεινής Μελετιέ με 3-0 σετ (Νο 105).

Ligniano MG_Under_15_MadesisΣτο απλό παίδων ο 14χρονος Μαδέσης νίκησε στο τελευταίο ματς κατάταξης τον Σέρβο Ντόρντε Πέτροβιτς με 3-0 σετ και κατέλαβε την 5η θέση. Ο 15άχρονος Γιαννούτσος είχε μόνο νίκες στο ταμπλό της «παρηγοριάς». Σήμερα ξεπέρασε και τον Σλοβένο Μίχαελ Κοσίνγιασιτς και πήρε τη 17η θέση. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα κατέκτησε ο Ισπανός Μίγκελ Άνχελ Παντόια (που είχε αποκλείσει τον Μαδέση στην 8άδα). Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψε τον Καλίλ Στα από την Τυνησία με 3-2 σετ. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Τούρκος Ισίκ Χακάν, που στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 επικράτησε του Τυνήσιου Γιουσέφ Αμπίντ με 3-1 σετ.

Το μεσημέρι έγιναν οι τελικοί του ομαδικού. Μετά τον προημιτελικό με την Τουρκία και τον ημιτελικό με την Τυνησία, που κρίθηκαν στα επτά επί μέρους ματς, η Ελλάδα είχε νέο συναρπαστικό και θεαματικό ντέρμπι στον «μικρό» τελικό κόντρα στην Ιταλία. Όπως με τους Τυνήσιους την Τρίτη προηγήθηκε με 3-0 στα ατομικά ματς κι έχασε ακολούθως τα διαδοχικά διπλά, αλλά ευτυχώς δεν άφησε ανεκμετάλλευτη αυτή την ευκαιρία και πήρε τη νίκη με 4-2.

Ligniano 2019_GiannoutsosΤο προβάδισμα έδωσε ο Γιαννούτσος όταν κατέβαλλε με 3-1 σετ τον Λεονάρντο Μπάσι (3-11, 11-6, 11-9, 11-5). Στη συνέχεια ο Μαδέσης ξεπέρασε με 3-2 τον Φεντερίκο Κοστάζα (6-11, 11-4, 11-9, 12-14, 11-8) και η Παπαδημητρίου με 3-1 (11-9, 11-5, 8-11, 11-7) την Κιάρα Ρένσι (δεν χρησιμοποίησαν εδώ την Καρνοβάλε οι Ιταλοί). Στα διπλά ήρθαν δύο ήττες με 3-1 σετ, πρώτα για Μαδέση/Γιαννούτσο (9-11, 9-11, 13-11, 4-11) κι έπειτα για Μαδέση/Παπαδημητρίου (8-11, 11-9, 2-11, 6-11). Ο Μαδέσης έμεινε στο τραπέζι για ν’ αγωνιστεί ξανά και νικώντας τον Μπάσι με 3-2 σετ εξασφάλισε για την Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο (15-13, 12-10, 8-11, 7-11, 11-7). Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ισπανία νικώντας στον τελικό την Τυνησία με 4-2.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Σύντομα ολοκληρώθηκε η παρουσία του Παναγιώτη Γκιώνη στο WorldTour του Κατάρ. Στο Platinumopen, που γίνεται στην Ντόχα, ο πρωταθλητής μας (νούμερο 51 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη) αποκλείστηκε σήμερα στον 3ο προκριματικό γύρο του απλού. Βρήκε σε πολύ καλή κατάσταση τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ (Νο 53 στον κόσμο τον Μάρτιο), ο ίδιος δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό και γνώρισε την ήττα με 4-0 σετ (8-11, 6-11, 2-11, 6-11). Θυμίζουμε ότι χτες για τον 2ο προκριματικό γύρο είχε νικήσει πολύ δύσκολα με 4-3 σετ τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (No 149).

* Συνέντευξη για το κανάλι της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στο youtube παραχώρησε ο Γιάννης Σγουρόπουλος με αφορμή το χρυσό μετάλλιο στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων ανδρών. Για τη νέα κορυφαία διάκριση μίλησε και ο προπονητής του Κώστας Βατσακλής. Ο 19χρονος άσος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι οι τρεις διαδοχικοί ευρωπαϊκοί τίτλοι στο απλό (μετά από εκείνους στους νέους το 2017 και το 2018) ξεπέρασαν τις προσδοκίες του και δείχνουν ότι οι κόποι του πιάνουν τόπο. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επισήμανε ότι η κεφαλαιοποίηση του «φαινομένου Σγουρόπουλος» πρέπει να περιλαμβάνει και τη διοργάνωση στην Ελλάδα ενός διεθνούς πρωταθλήματος. Toβίντεο, που έγινε σε παραγωγή του siteSportshero, με το οποίο συνεργάζεται η ομοσπονδία, μπορείτε να το δείτε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=SJKWpnTbIN8&t=235s.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ