Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1 ανδρών η Φιλία Ορεστιάδας

Filia Orestiadas_18-19

Filia Orestiadas_18-19Η Φιλία Ορεστιάδας θα μεγαλώσει το σερί των συμμετοχών της στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών. Στη σημερινή πρώτη μέρα των μπαράζ, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σημείωσε δύο νίκες κι εξασφάλισε την παραμονή της στην Α1 για 9η συνεχή χρονιά. Κατέβαλλε με 4-1 τον Α.Ο. Πεύκης και τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας κι ακόμα κι αν γνωρίσει την ήττα στον αυριανό τελευταίο αγώνα της θα τερματίσει σίγουρα στην 1η θέση του ενιαίου ομίλου. Μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ είχε «σωθεί» και πέρσι η ομάδα της ακριτικής πόλης, όπως κι άλλη φορά στο πιο μακρινό παρελθόν. Η 2η προνομιούχος θέση κρίνεται αύριο στην αναμέτρηση του Α.Ο. Πεύκης με τον Φοίνικα. Στις γυναίκες είναι μία ανάσα από την παραμονή ο Α.Ο. Ταταύλα, αλλά τυπικά δεν την έχει σιγουρέψει ακόμα. Ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό με 4-1 και τον Γ.Α.Ο. Πειραιά με 4-3, την Κυριακή αντιμετωπίζει τον Άρη 2006 κι αν υποστεί ήττα μπορεί να δημιουργηθεί τριπλή ισοβαθμία στους 5 βαθμούς. Πριν από την τελευταία αγωνιστική τα Ταταύλα, έχουν 4 βαθμούς, ο Άρης και ο Γ.Α.Ο.Π. τον ακολουθούν με 3 και οι δύο πρώτες ομάδες του ομίλου θα έχουν θέση την επόμενη σεζόν στην Α1. Σήμερα άρχισαν και τα μπαράζ ανόδου από τη Β’ Εθνική στην Α2, αλλά τυπικά δεν είχε κριθεί κάτι μέχρι την ώρα σύνταξης του κειμένου. Έγιναν επίσης οι αγώνες κατάταξης στην Α’ Αττικής γυναικών και τον τίτλο κατέκτησε ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς.

Τα σημερινά αποτελέσματα στα μπαράζ για δύο θέσεις στην Α1:

Στους άνδρες:

Φιλία Ορεστιάδας Φοίνικας Πειραιά   4-1

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Α.Σ. Ελευσίς            4-1

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Πεύκης        4-1

Φοίνικας Πειραιά-Γ.Α.Σ. Ελευσίς       4-0

Στις γυναίκες:

Γ.Α.Ο. Πειραιά- Άρης 2006              4-2

Παναθηναϊκός- Α.Ο. Ταταύλα          1-4

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα           3-4

Παναθηναϊκός-Άρης 2006               2-4

* Στους αγώνες ανόδου στην Α2 ανδρών ο Πανιώνιος εξασφάλισε την πρωτιά στο 1ο γκρουπ νικώντας με 4-1 τον ΔΑΟ Ταύρου και με 4-0 τον Εχέδωρο, ενώ στο 2ο προηγείται ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου, που επικράτησε με 4-3 της Καβάλας και με 4-1 της Παγώνας Πάτρας. Τη 2η θέση, που επίσης οδηγεί στα καθοριστικά χιαστί ματς για τις δύο θέσεις ανόδου, διεκδικούν ο Εχέδωρος και ο ΔΑΟΤ στο 1ο γκρουπ, η Καβάλα και ο ΑΛΦΑ στο 2ο. Στους αντίστοιχους αγώνες για τις γυναίκες η Α.Ε.Κ. ουσιαστικά έφτασε στην πρωτιά και την άνοδο, αφού στον ενιαίο όμιλο επιβλήθηκε με 4-0 του Τελαμώνα Σαλαμίνας και του Αίαντα Ευόσμου. Στο κυνήγι της 2ης θέσης είναι και τα Χανιά (έχασαν 4-1 από τον Τελαμώνα και νίκησαν 4-0 τον Αίαντα).

* Πριν από τα μπαράζ ανόδου της Β’ Εθνικής έγιναν τα προ-μπαράζ για τα νησιά. Στους άνδρες πρώτευσε και πήρε την πρόκριση για το τελικό στάδιο ο Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου. Επιβλήθηκε με 4-0 του Μακαρά από τη Λέσβο και της Βοκαριάς Χίου. Τη 2η θέση κατέλαβε η Βοκαριά νικώντας με 4-1 την ομάδα από τη Μυτιλήνη. Στις γυναίκες πέρασε χωρίς αγώνα στα μπαράζ ο Ο.Α. Χανίων. Επρόκειτο ν’ αγωνιστεί με τη Βοκαριά Χίου, αλλά η τελευταία δεν ταξίδεψε στην Αθήνα.

* Στην Α’ Αττικής γυναικών έγιναν ματς για τις θέσεις 1-4, 5-8 και 9-11. Το πρωτάθλημα κατέκτησε η Ελευσίνα. Στα παιχνίδια της πρώτης 4άδας κατέβαλε το πρωί τον ΠΑΟ Φυλής με 4-0. Ακολούθησε το απόγευμα συναρπαστικός τελικός με τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας όπου πήρε τη νίκη με 4-3. Νωρίτερα το σωματείο της Αγίας Βαρβάρας είχε κάμψει στον άλλο ημιτελικό με 4-3 τον Άρη Νικαίας. Το χάλκινο μετάλλιο θα πάρει ο Άρης, που στον αγώνα για τις θέσεις 3-4 λύγισε τον ΠΑΟ Φυλής με 4-1.

* Τη 2η θέση κατέκτησε η Στόρφορς στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας. Στον χτεσινό δεύτερο τελικό των πλέι οφ η ομάδα της Κατερίνας Τόλιου έχασε και στην έδρα της με 5-1 από την Έσλοβ και με συνολικό σκορ 2-0 έχασε παράλληλα τα σκήπτρα από το περσινό πρωτάθλημα. Στον πρώτο τελικό, την περασμένη Τετάρτη στο Έσλοβ, είχε ηττηθεί με 5-2. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών κάμφθηκε δύσκολα και στα δύο ματς, που έδωσε την Παρασκευή. Λύγισε πρώτα από τη Φιλίπα Μπέργκαντ με 3-1 (χάνοντας στο όριο και τα τρία σετ) κι έπειτα από τη Ρεμπέκα Μούσκαντορ Τβέιτ με 3-2 (και σκορ 11-9 στο 5ο σετ). Θυμίζουμε ότι στη φετινή σύνθεση της Στόρφορς ήταν και η Χριστίνα Φίλη, ενώ στο σουηδικό πρωτάθλημα αγωνίστηκαν ακόμα η Γεωργία Ζαβιτσάνου και η Μαρία Χριστοφοράκη (οι ομάδες τους, η Μελαρένερτζι και η Χάλμσταντ αντίστοιχα έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά των πλέι οφ).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ