Συλλογή μεταλλίων από Έλληνες παμπαίδες σε τουρνουά στη Βουλγαρία

Boulgaria open_mikron_Ethinikos_Alex_aplo_aponomiΜε πρόσκληση των διοργανωτών αποστολή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης μετέβη στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλγαρία και πήρε μέρος σε διεθνές τουρνουά φιλικού Boulgaria open_mikron_Ethiniko1_oli_apostoliχαρακτήρα για παμπαίδες και παγκορασίδες. Η αποστολή είχε και αθλητή από τον Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς κατακτήθηκαν μετάλλια όλων των αποχρώσεων. Το τουρνουά έγινε το Σάββατο στην πόλη Μόμτσιλγκραντ και συμμετείχαν οι αθλητές του Εθνικού Ευάγγελος Δερνεξής (νούμερο 6 στον τρέχοντα ελληνικό πίνακα αξιολόγησης παμπαίδων), Μάριος Δελάκης (Νο 30), Σωτήρης Σωτηρόπουλος (Νο 33) και ο Γιώργος Κοσμάς από τον Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων (Νο 17). Στο απλό όλες οι θέσεις του βάθρου καλύφθηκαν από τους Έλληνες αθλητές. Ο 12χρονος Δερνεξής αναδείχτηκε νικητής, ο 11χρονος Κοσμάς ήρθε 2ος, ενώ ο 12χρονος Δελάκης και ο 11χρονος Σωτηρόπουλος συμπλήρωσαν την 4άδα. Στο διπλό ο Δερνεξής και ο Δελάκης πήραν το ασημένιο μετάλλιο και ο Σωτηρόπουλος με τον Κοσμά το χάλκινο. Τα παιδιά συνόδευσαν οι προπονητές του Εθνικού Άγγελος Τσίμας, Παύλος Tελόπουλος και ο έφορος του ίδιου σωματείου Δημήτρης Κυραδενίδης.

Boulgaria open_mikron_Ethinikos_aponomi_diploΤους αγώνες διοργάνωσε το τοπικό σωματείο ASTTC Rodopi Momchilgrad, το οποίο εδρεύει κοντά στα σύνορα με τη χώρα μας. Πήραν μέρος γύρω στα 60 παιδιά από διάφορες περιοχές της Βουλγαρίας, οι αγωνιστικές συνθήκες ήταν καλές και σαφώς η εμπειρία αποδείχτηκε χρήσιμη για τα τέσσερα ταλεντάκια από την Ελλάδα, που δίνουν τα πρώτα τους διεθνή ματς. Τα παιδιά έκαναν πολύ θετικές εμφανίσεις κι έδωσαν ικανοποιητικό αριθμό αγώνων με το σύστημα να περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση κι αργότερα νοκ άουτ.

Το πόντιουμ των νικητών στο απλό παμπαίδων είχε μόνο ελληνικό χρώμα. Στον τελικό συναντήθηκαν ο Δερνεξής και ο Κοσμάς από τα Γιάννενα και επικράτησε ο Δερνεξής με 3-0 Boulgaria open_mikron_Ethinikos_Alex_nikitesσετ. Ο Δελάκης και ο Σωτηρόπουλος αρκέστηκαν στην 3η θέση. Στα ημιτελικά ο Δερνεξής έκαμψε τον Δελάκη με 3-1 σετ και ο Κοσμάς τον Σωτηρόπουλο με 3-0.

Στο διπλό ο τελικός χάθηκε στα σημεία. Ο Δερνεξής και ο Δελάκης ηττήθηκαν πολύ δύσκολα με 3-1 σετ από Βούλγαρους αθλητές από τη Φιλιππούπολη. Την 3η θέση πήραν ο Σωτηρόπουλος με τον Κοσμά. Να σημειωθεί τέλος ότι στους νικητές δόθηκαν δώρα με είδη ιματισμού, όπως αθλητικές τσάντες, κάλτσες κ.α..

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped