Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τελικές ετοιμασίες για το 1ο αναπτυξιακό τουρνουά του Ξυλοκάστρου

Afisa Xilokastro

Afisa XilokastroΤα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 θα ολοκληρωθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο σε τόπο, που πρώτη φορά εμφανίζεται στον θεσμό. Το όπεν του Ξυλοκάστρου, που αποτέλεσε την καινούργια παρουσία στο καλεντάρι, θα είναι το 11ο της σεζόν και θα γίνει στις 13 και 14 Απριλίου στο σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου. Ο οικοδεσπότης Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου, που καλλιεργεί την επιτραπέζια αντισφαίριση, κάνει τις τελευταίες του ετοιμασίες για το νέο εγχείρημα και με χαρά θα υποδεχτεί από την Παρασκευή τις αποστολές από 50 σωματεία της χώρας. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είναι 142 και θα γίνουν έξι ηλικιακές κατηγορίες. Τους αγώνες διοργανώνει το τοπικό σωματείο σε συνεργασία με την Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ,Α. και την υποστήριξη του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης. Στο μεταξύ, υπάρχει μία αρνητική εξέλιξη για το Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων, που είναι να φιλοξενηθεί επίσης στην Κορινθία και το γυμναστήριο στο Δερβένι. Επειδή στις δηλώσεις συμμετοχής δεν συμπληρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός των Περιφερειών (που πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 απ’ όλη την Ελλάδα) η ετήσια διοργάνωση δεν πρόκειται να γίνει αύριο και μεθαύριο, όπως είχε προγραμματιστεί και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πρότεινε τώρα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 12 Απριλίου ως μοναδική μέρα διεξαγωγής.

Στο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών οι τελικές δηλώσεις χωρίζονται σε 17 εφήβους, 40 παίδες, 17 κορασίδες, 40 παμπαίδες, 19 παγκορασίδες και 9 μίνι παμπαίδες. Θα λείψει η κατηγορία των νεανίδων σε αυτό το τουρνουά, καθώς δεν προέκυψε ο ελάχιστος αριθμός δηλώσεων συμμετοχής. Το μεσημέρι έγιναν οι κληρώσεις και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις βρουν στο λινκ http://www.ttscore.io/customer/24.

Επίσης, ο Α.Ο. Ξυλοκάστρου έδωσε σήμερα ορισμένες σημαντικές πληροφορίες αναφορικά με πράγματα που έχει ετοιμάσει και είναι οι εξής:

– Λεωφορείο της διοργάνωσης θα εκτελεί δρομολόγιο Ξυλόκαστρο-Δερβένι

– Το γυμναστήριο, όπου θα γίνουν οι αγώνες, θα είναι ανοιχτό την Παρασκευή από τις 17.30 για προπόνηση

– Οι τελικοί θα μεταδοθούν σε livestreaming από την ιστοσελίδα SportsOnAir.gr

– Το Σάββατο στις 21:30 οι διοργανωτές θα παραθέσουν δείπνο στους αθλητές στο Mare Marine στη Μαρίνα Ξυλοκάστρου

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΛΥΚΕΙΩΝ

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Λυκείων επρόκειτο να γίνει στο Δερβένι στις 10 και 11 Απριλίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι πολλές, όμως προήλθαν από 13 διαφορετικές Περιφέρειες της χώρας και όχι από 16 τουλάχιστον, όπως απαιτείται. Μετά από αυτό η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έβγαλε επείγουσα ανακοίνωση και ανέφερε την πρότασή της «μπροστά στον κίνδυνο ματαίωσής τους οι αγώνες να γίνουν την Παρασκευή 12 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου με την ολοκλήρωσή τους σε μία μέρα. Σε αυτή την περίπτωση η κλήρωση θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 του μήνα». Η πρόταση υποβλήθηκε άμεσα στην αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και η ομοσπονδία αναμένει την απάντηση για το αν εγκρίνεται ή όχι. HΕ.Φ.Ο.Επ.Α. ούτε που θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο ακύρωσης των αγώνων κι εκτιμά ότι αν εγκριθεί η πρότασή της και δοθεί νέο χρονικό περιθώριο (καθώς από την αρχή ήταν στενό) θα δηλώσουν συμμετοχή περισσότερες Περιφέρειες και θα καλυφθεί η βασική προϋπόθεση για την τέλεση του πρωταθλήματος.

ΣΤΟ ΟΠΕΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑΔΟΥ

Τις νεαρές ηλικίες αφορά και η επόμενη είδηση, καθώς θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή στο όπεν νέων της Γαλλίας, που αρχίζει αύριο στο Μετς. Θα πάρουν μέρος η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Χρυσή Φωτιάδου του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας και θα τις κοουτσάρει η Λάουρα Νικουλάε. Οι δύο κορυφαίες κορασίδες θα δοκιμαστούν πάλι και στην κατηγορία των νεανίδων γι’ αυτό αρχίζουν τα παιχνίδια τους από αύριο στο απλό. Το δυνατό ετήσιο τουρνουά είναι της βαθμίδας Premium του World Junior Circuit, συγκεντρώνει πάνω από 250 παιδιά και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Αμέσως μετά οι 15άχρονες πρωταθλήτριές μας θα μεταβούν στο Σπα προκειμένου ν’ αγωνιστούν και στο όπεν του Βελγίου, που ακολουθεί στη σειρά των Premium Events (15-19 Απριλίου).

* Στο 1ο γκρουπ των αθλητών και των αθλητριών εντάχθηκε η Λεμονιά Γκαϊντατζή στο διεθνές καμπ επιλογών της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος για παμπαίδες και παγκορασίδες, που άρχισε χτες στο Λουξεμβούργο. Έγιναν χτες παιχνίδια αξιολόγησης προκειμένου να χωρίσουν οι προπονητές τα παιδιά σε δύο γκρουπ δυναμικότητας η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων έφερε καλύτερα αποτελέσματα το απόγευμα και κατάφερε να μπει στο βασικό γκρουπ μαζί με 8 ακόμα Ευρωπαίες αθλήτριες. Σαν βοηθοί προπόνησης είναι μαζί τους τρεις νεαρές Κινέζες. Η συγκέντρωση προετοιμασίας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

* Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για όσα άτομα επιθυμούν να παρακολουθήσουν τη σχολή διαιτητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Φλώρινα, που προκήρυξε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η σχολή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 του μήνα στο Λύκειο Φλώρινας (Αγία Παρασκευή& Γιασημακοπούλου 14). Για τις αιτήσεις συμμετοχής οι υποψήφιοι καταθέτουν απαραιτήτως αίτηση στα γραφεία της ομοσπονδίας (Αγίου Κωνσταντίνου12, Ομόνοια– Fax: 210-5223455- e-mail: info@httf.gr ) ή στα γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Β. Ελλάδας (περ1 ΔΕΘ- Fax: 2310 237108- e-mail: temaked@httf.gr) και υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Το παράβολο συμμετοχής είναι 25 ευρώ και όλες οι πληροφορίες υπάρχουν στην ενότητα των ανακοινώσεων στο σάιτ της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr). Οι  επιτυχόντες  στις  εξετάσεις  θα  ανακηρυχθούν  επίσημοι  διαιτητές  και  θα ενταχθούν στην κατηγορία των Δόκιμων όπως ο Εσωτερικός Κανονισμός ορίζει.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ