Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύριο στο Δερβένι το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων

Sxoliko Likeion_winner_Papaxaralampeio

Sxoliko Likeion_winner_PapaxaralampeioΗ βασική προϋπόθεση με τον αριθμό συμμετοχών καλύφθηκε και το Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων στην επιτραπέζια αντισφαίριση κατέστη δυνατό να γίνει και φέτος. Θα το φιλοξενήσει αύριο το Δερβένι της Κορινθίας, στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και το διοργανώνει γι’ άλλη μια χρονιά η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καθώς και τον τοπικό Α.Ο. Ξυλοκάστρου. Έγινε δεκτή από το Υπουργείο Παιδείας η εναλλακτική πρόταση της ομοσπονδίας για μετάθεση των αγώνων κατά δύο μέρες, συμπληρώθηκαν έστω και την τελευταία στιγμή οι τουλάχιστον 16 Περιφέρειες απ’ όλη τη χώρα, που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή των αγώνων κι έτσι δεν χάνεται η σημαντική διοργάνωση για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρωτάθλημα αφορά φέτος μόνο το αγώνισμα του απλού. Δήλωσαν συμμετοχή 82 αγόρια και κορίτσια από 53 σχολεία.

Οι αθλητές είναι 59 και οι αθλήτριες 23. Το σύστημα διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση και νοκ άουτ ματς στη δεύτερη. Στο απλό μαθητών σχηματίστηκαν 19 γκρουπ και στο απλό μαθητριών 7. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 09:30 και το μεσημέρι, γύρω στις 2, υπολογίζεται να γίνουν οι τελικοί. Στο ίδιο γυμναστήριο ακολουθεί, ως γνωστόν, το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο αναπτυξιακό τουρνουά του Ξυλοκάστρου και από αύριο το απόγευμα η σάλα θα είναι διαθέσιμη για προπόνηση στους αθλητές και τις αθλήτριες.

ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΟΠΕΝ ΝΕΩΝ

Στο μεταξύ, στο γαλλικό όπεν νέων, που διεξήχθη για δεύτερη μέρα στο Μετς, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου αποκλείστηκε σήμερα στον γύρο των «32» του απλού νεανίδων. Το βράδυ της Τετάρτης η κορυφαία κορασίδα, που δοκιμάστηκε και στην παραπάνω κατηγορία σ’ ένα ακόμα τουρνουά, είχε ξεπεράσει τη Ρωσίδα Σβετλάνα Ντμιτριένκο με 4-3 σετ (9-11, 11-9, 12-10, 9-11, 11-8, 4-11, 14-12). Την Πέμπτη έχασε με 4-0 σετ από την πολιτογραφημένη Αμερικανίδα Γουάνγκ Άμυ (4-11, 8-11, 2-11, 9-11).

Στο διπλό νεανίδων η Παπαδημητρίου και η Κροάτισσα Χάνα Αράποβιτς πλασαρίστηκαν στις θέσεις 9-16. Στον 3ο γύρο αποκλείστηκαν από τις Γαλλίδες Καμίλ Λουτζ/Πριτίκα Παβάντε με 3-1 σετ (4-11, 11-8, 5-11, 3-11). Στο ίδιο τουρνουά η επίσης κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου έπαιξε στο «παρηγοριάς» των νεανίδων μετά τον αποκλεισμό της στα προκριματικά γκρουπ. Έχασε στον γύρο των «32» από τη Γερμανίδα Γιάνα Κρίνερ με 3-1 σετ (8-11, 8-11, 11-6, 7-11). Με την τεχνική καθοδήγηση της Λάουρα Νικουλάε οι αθλήτριές μας συνεχίζουν την παρουσία τους στη Γαλλία στα αγωνίσματα των κορασίδων.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ