Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 17-32 του απλού κορασίδων η Φωτιάδου στο Μετς, συνεχίζουν τα ελληνικά χρώματα στο διπλό

France Open_2019_Fotiadou

France Open_2019_FotiadouΕπιφύλαξε και σήμερα καλές ειδήσεις η ελληνική συμμετοχή στο δυνατό όπεν νέων της Γαλλίας, που γίνεται στο Μετς και εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Η Χρυσή Φωτιάδου κατ’ αρχάς, κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του απλού κορασίδων και μάλιστα με πρωτιά από τον όμιλό της. Αποκλείστηκε αργά το απόγευμα στον 1ο γύρο, όμως το πλασάρισμα στις θέσεις 17-32 είναι κάτι θετικό, ειδικά όταν έχει προηγηθεί και δεύτερη νίκη (μετά από εκείνη στο απλό νεανίδων) επί της Κροάτισσας Χάνα Αράποβιτς, η οποία βρίσκεται στο νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης Under 15. Επίσης στο απλό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου γνώρισε απρόσμενο αποκλεισμό υστερώντας σε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Στο διπλό κορασίδων συνεχίζουν αύριο και τα δύο κορίτσια. Η Παπαδημητρίου με την Αράποβιτς και η Φωτιάδου με τη Γαλλίδα Λουτζ άρχισαν με νίκη το ταμπλό και αύριο αγωνίζονται στον γύρο των «16». Την Παρασκευή το ελληνικό δίδυμο διεκδίκησε γερά την πρόκριση στα προημιτελικά του ομαδικού κορασίδων και την έχασε στις λεπτομέρειες με τη 2η θέση στον όμιλο. Τις αθλήτριες του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας κοουτσάρει η Λάουρα Νικουλάε.

Στο απλό κορασίδων η Φωτιάδου αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ των προκριματικών. Όπως και στις νεάνιδες, στην αρχή του τουρνουά, έτσι και τώρα, έπεσε «πάνω» στην Αράποβιτς και με νέα ελπιδοφόρα εμφάνιση την έκαμψε και αυτή τη φορά με 3-0 σετ (11-9, 12-10, 11-7)! Σημειωτέον ότι η Αράποβιτς είναι 3ο φαβορί του αγωνίσματος, ενώ η πρωταθλήτρια από τη Φλώρινα νούμερο 30 στα seedingκαι 97 στο παγκόσμιο rankinglist. Το γκρουπ είχε τρεις αθλήτριες. Η Φωτιάδου ξεπέρασε με 3-1 σετ (12-10, 7-11, 11-8, 11-8) και τη Γαλλίδα Κλέα ντε Στοπελέρ (από την οποία είχε ηττηθεί την Παρασκευή στο ομαδικό) και κατέκτησε την 1η θέση.

Στα νοκ άουτ και τον γύρο των «32» κληρώθηκε με την Βασίλιζα Κανουνίκοβα, η οποία είχε κατακτήσει τη 2η θέση στο 15ο γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα. Η Φωτιάδου είχε διαπιστώσει και στο ομαδικό την υψηλή ποιότητα της Ουκρανής αθλήτριας, δεν μπόρεσε κι απόψε να την πιέσει πολύ και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (9-11, 7-11, 7-11).

Η Παπαδημητρίου ήταν νούμερο 8 στα φαβορί και τέθηκε επικεφαλής στο αντίστοιχο γκρουπ. Το γκρουπ αποδείχτηκε πολύ ισορροπημένο κι αρκεί να σημειωθεί ότι νικήτρια αναδείχτηκε η Ρωσίδα Μπερέσνεβα, που ήταν στην 4η σειρά. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων έδωσε τρία ντέρμπι, πήρε τη νίκη στο ένα και αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία στη 2η θέση. Κατέβαλλε τη Γαλλίδα Μάγια Ντουίν με 3-2 σετ (9-11, 11-2, 11-8, 11-13, 11-8) και κάμφθηκε από τη Σουηδέζα Νόμιν Μπάασαν με 3-2 (11-8, 7-11, 14-12, 9-11, 6-11) και τη Ρωσίδα Αναστασία Μπερέσνεβα με 3-1 (15-13, 8-11, 8-11, 12-14). Στους 4 βαθμούς ισοβάθμησε με τη Ντουίν και την Μπάασαν κι έμεινε 3η με συντελεστή 0 στα σετ από τα μεταξύ τους παιχνίδια (5 υπέρ και 5 κατά). Ως 2η προκρίθηκε η Γαλλίδα με 5 σετ υπέρ και 3 κατά.

Το Σάββατο άρχισε και το διπλό κορασίδων από ταμπλό των «32». Η Παπαδημητρίου με την Αράποβιτς είναι 3ο φαβορί. Στον 1ο γύρο νίκησαν με 3-1 σετ τις Κλάρα Κολινέ/Μία Γκρίεζελ από τη Γαλλία και τη Γερμανία αντίστοιχα (11-6, 10-12, 11-8, 11-5) και στη 16άδα συναντούν αύριο τις Μπριάνα Μπούργος/Ανάγια Πάτελ από το Πουέρτο Ρίκο και την Αγγλία αντίστοιχα.

Η Φωτιάδου σχηματίζει ζευγάρι με τη Γαλλίδα Σαρλότ Λουτζ. Στον γύρο των «32» έκαμψαν πολύ δύσκολα τις Σλοβάκες Ελίσκα Στουλέροβα/Ντομίνικα Βιλτσίκοβα με 3-2 σετ (11-9, 6-11, 12-10, 7-1, 11-6) και αύριο αναλαμβάνουν ακόμα πιο δύσκολο έργο απέναντι στο 2ο φαβορί, τις Γιαπωνέζες Κάχο Ακάε/Σακούρα Γιοκόι

Την Παρασκευή είχαν γίνει τα γκρουπ του ομαδικού κορασίδων με τις πρωταθλήτριές μας να κάνουν πολύ καλή προσπάθεια, αλλά στο τέλος να παίρνουν τη 2η θέση στον προκριματικό τους όμιλο και να μένουν έξω από την 8άδα. Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο 7ο και τελευταίο γκρουπ. Προχώρησε με δύο νίκες επί της Γαλλίας 3 και της Μογγολίας κι έδωσε το καθοριστικό ματς για την πρωτιά και την πρόκριση με την Ουκρανία. Σε αμφίρροπη αναμέτρηση προηγήθηκε με 2-1, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-2, πήρε τη 2η θέση του γκρουπ και αποκλείστηκε από την τελική 8άδα.  

Στην πρεμιέρα κατέβαλλε εύκολα τη Μογγολία με 3-0. Η Παπαδημητρίου νίκησε με 3-0 σετ την Εγκσιγκλέν Τουσικμπαγιάρ, η Φωτιάδου με το ίδιο σκορ την Εγκσιγκλέν Μπατ-Ερντέν και μαζί στο διπλό ξεπέρασαν τις ίδιες αθλήτριες επίσης με 3-0.

Ακολούθησε ντέρμπι με τη Γαλλία 3 όπου το ελληνικό δίδυμο επικράτησε με 3-2. Στο εναρκτήριο παιχνίδι η Φωτιάδου έχασε από την Κλέα Ντε Στοπελέρ με 3-1. Η Παπαδημητρίου ισοφάρισε όταν έκαμψε τη Λέα Μίνι με 3-1 σετ και μετά οι πρωταθλήτριές μας έδειξαν ξανά τις μεγάλες ικανότητές τους στο διπλό παίρνοντας τη νίκη με 3-0 απέναντι στις ίδιες αντιπάλους. Στο 4ο στη σειρά παιχνίδι η Παπαδημητρίου ηττήθηκε από τη Στοπελέρ με 3-0, αλλά στο φινάλε η Φωτιάδου χάρισε το δίποντο στην ελληνική ομάδα ξεπερνώντας με 3-0 (και τα δύο σετ να λήγουν στην παράταση) τη Μίνι.

Το βράδυ, στον αγώνα με την Ουκρανία, κρίθηκε η προνομιούχος 1η θέση. Η Ελλάδα άρχισε θετικά με την οριακή νίκη 3-2 σετ της Παπαδημητρίου επί της Γιολάντα Γέφτοντι και όταν η Φωτιάδου έχασε από τη Βασίλιζα Κανουνίκοβα με 3-0 το επόμενο «χτύπημα» ήρθε ξανά στο διπλό. Τα κορίτσια επιβλήθηκαν με 3-1 των Γέφτοντι/Κανουνίκοβα και πήραν ξανά το προβάδισμα. Το τελευταίο κομμάτι όμως, δεν κύλησε καλά. Η Παπαδημητρίου έχασε εύκολα με 3-0 σετ από τη Κανουνίκοβα και η Φωτιάδου κάμφθηκε με 3-1 από τη Γέφτοντι.

                                    

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ