Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης στους παίδες και οι Σάρισες Φλώρινας στις κορασίδες τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό

Paidiko Florina_aponomi_omadiko_paidon

Paidiko Florina_aponomi_omadiko_paidonΣε δύο σωματεία της Περιφέρειας πήγαν σήμερα το μεσημέρι οι τίτλοι στο ομαδικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, που είναι σε εξέλιξη από χτες στο Paidiko Florina_omadiko_korasidonδημοτικό κλειστό γυμναστήριο Φλώρινας. Ο Φάρος Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό παίδων, ενώ σε δικό τους έδαφος αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες Ελλάδας στο ομαδικό κορασίδων οι Σάρισες Φλώρινας. Ο Φάρος ήταν 2ο φαβορί και κατάφερε να φτάσει στην παρθενική πανελλήνια πρωτιά της ιστορίας του. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 το 1ο φαβορί, τον Γ.Α.Ο. Πειραιά Οι Σάρισες επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά κι έδωσαν ιδανική συνέχεια στον αντίστοιχο τίτλο, που είχαν πάρει πριν από λίγο καιρό στις νεάνιδες. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Η διοργάνωση συνεχίζεται με τα με τα ατομικά αγωνίσματα και ολοκληρώνεται αύριο το μεσημέρι.

Στο ομαδικό αγοριών οι φιναλίστ του τελικού άρχισαν την πορεία τους με πρωτιά στα γκρουπ 1 και 2. Ο Γ.Α.Ο. Πειραιά κατέβαλλε στο 1ο γκρουπ με 3-0 τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και με 3-1 τις Σάρισες Φλώρινας. Ο Φάρος κυριάρχησε στο 2ο γκρουπ όταν ξεπέρασε τους Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 3-1 και τη Φιλία Ορεστιάδας με 3-0.

Στο ταμπλό των «8» οι δύο ομάδες είχαν bye και στα ημιτελικά ο Γ.Α.Ο.Π. απέκλεισε με 3-1 τον Αίαντα Ευόσμου και ο Φάρος με 3-1 το Γυμνάσιο. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και το ενδιαφέρον μεγάλωσε μετά το 1-1. Στο τρίτο στη σειρά ματς ο Μήτκας έκαμψε με 3-1 τον Μαργαρίτη και με το ίδιο σκορ νίκησε αμέσως μετά ο Μύρος τον Γιαννούτσο.

Ουσιαστικό να γραφτεί ότι έγινε και μια κίνηση fair play στο κρίσιμο τρίτο παιχνίδι. Ο Μύτκας προηγείτο 2-1 στα σετ και 2-1 στους πόντους στον αγώνα του με τον Μαργαρίτη. Τότε ο δεύτερος έκανε «σόρι» (σ.σ. η μπάλα χτύπησε στην άκρη του τραπεζιού), που δεν το αντιλήφθηκε κανένας πλην του αθλητή από το σωματείο της Αλεξανδρούπολης. Ο Μήτκας υπέδειξε το «σόρι», ο διαιτητής το δέχτηκε και αντί για 3-1 το σκορ έγινε 2-2. Προπονητής του Φάρου είναι ο Ανδρέας Νικολακάκης. Στο ρόστερ είχε και τον Γιάννη Πιστόλα. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών του Γ.Α.Ο. Πειραιά ήταν ο Τάσος Ρηνιώτης. Πέρα από την τριάδα του τελικού αγωνίστηκε και ο Γιώργος Μάρας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φάρος Αλεξανδρούπολης-Γ.Α.Ο. Πειραιά 3-1:

Νικηφόρος Μύρος-Αλέξης Κωστακιώτης 3-0 (12-10, 11-5, 11-5)

Γρηγόρης Καραγιάννης-Σωκράτης Γιαννούτσος 0-3 (4-11, 7-11, 5-11)

Κίμωνας Μήτκας-Αλέξανδρος Μαργαρίτης 3-1 (11-9, 10-12, 11-7, 11-7)

Μύρος-Γιαννούτσος 3-1 (11-3, 12-10, 7-11, 11-7)

Την 3η θέση μοιράστηκαν ο Αίας Ευόσμου και ο Α.Σ. Το Γυμνάσιο. Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ο προπονητής Γιώργος Κρυωνάς στηρίχτηκε στους Ζαχαρία Δουμπάλας, Βασίλη Τζιότζιο και Σωτήρη Σαπάκο. Στο Γυμνάσιο ο προπονητής Βασίλης Κανναβός βασίστηκε στους Γιώργο Κατσαπρακάκη, Δημοσθένη Νασιούλα και Ευστάθιο Μανωλόπουλο.

Στο ομαδικό κορασίδων οι Σάρισες δικαίωσαν τις προβλέψεις, έφτασαν στον πανελλήνιο τίτλο σε οικείο έδαφος και πήραν το ζεστό χειροκρότημα των φιλάθλων. Άξια αντίπαλος στον τελικό μία άλλη ομάδα της Βόρειας Ελλάδας, η Καβάλα, η οποία άρχισε την πορεία της ως 4ο φαβορί. Ο τελικός δεν είχε ανατροπές, οι Σάρισες σημείωσαν τις επί μέρους νίκες τους χωρίς να χάσουν σετ κι επικράτησαν με 3-1.

Οι φιναλίστ του τελικού είχαν συναντηθεί και στην πρώτη φάση, την Παρασκευή, καθώς βρέθηκαν στο ίδιο γκρουπ (το 1ο). Η ομάδα της Φλώρινας είχε επιβληθεί της Καβάλας, των Χανίων και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1. Ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας πήρε τη 2η προνομιούχο θέση λυγίζοντας με 3-1 τα Χανιά και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Στην 4άδα οι Σάρισες απέκλεισαν με 3-1 το Ηράκλειο 2001 και η Καβάλα με το ίδιο σκορ τον Α.Ο. Νέου Φαλήρου.

Εκτός από την τριάδα του τελικού ο Ρουμάνος προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Λίβιου Πρεντόακα είχε στη σύνθεση το διήμερο τη Μαρία-Αργυρή Γιώτη και την Αλεξία Μάλο. Προπονητής της Καβάλας είναι ο Γιάννης Σταύρου.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Σάρισες Φλώρινας 1-3:

Φωτεινή Δημητριάδη-Δέσποινα Άμπα 3-0 (12-10, 11-7, 11-6)

Θεοδώρα Συμεωνίδου-Μαλαματένια Παπαδημητρίου 0-3 (6-11, 4-11, 5-11)

Λεμονιά Γκαϊντατζή-Χρυσή Φωτιάδου 0-3 (7-11, 7-11, 4-11)

Δημητριάδη-Παπαδημητρίου 0-3 (3-11, 7-11, 8-11)

Το χάλκινο μετάλλιο πήραν το Ηράκλειο 2001 και ο Α.Ο. Νέου Φαλήρου. Το Ηράκλειο ήταν 2ο φαβορί, αλλά μετά από ήττα 3-2 από το Φάληρο προκρίθηκε με τη 2η θέση από το 2ο γκρουπ και στα ημιτελικά έπεσε πάνω στις Σάρισες. Στη σύνθεση της η ομάδα του Κώστα Μαδέση είχε τις Ευγενία Καραθανάση, Φωτεινή Τράκα και Ιωάννα Μαδέση. Το σωματείο του Φαλήρου αγωνίστηκε με τις Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Βασιλεία Χάλαρη, Ερμιόνη Γκόγκα, Χαρίκλεια Σκαφίδα και είχε τεχνικό υπεύθυνο τον Γιώργο Χριστοφοράκη.

* Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ της πολωνικής λίγκας έκανε το βράδυ της Παρασκευής η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη. Με πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή νίκησε εκτός έδρας τη Γιάροσλαβ με 3-1 και αύριο, στον δεύτερο ημιτελικό, αναμένεται να επικυρώσει την πρόκριση στο «σπίτι» της. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε στη θέση 1 και πέτυχε δύο δύσκολες νίκες αρχικά απέναντι στον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι με 3-1 σετ κι έπειτα κόντρα στον Τσέχο Τόμας Κονέτσνι με 2-0 σετ. Στον άλλο ημιτελικό η Ντιάλντοβο νίκησε τη Γκντανσκ με 3-0.

* Η Ενεμπόν απέκτησε το προβάδισμα για την κατάκτηση του E.T.T.U. Cup ανδρών 2019. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας, με την οποία αγωνίστηκε φέτος σε ευρωπαϊκά ματς ο Γιώργος Σταματούρος και μεγαλούργησε πριν από λίγα χρόνια ο Καλλίνικος Κρεάνγκα, νίκησε χτες βράδυ εντός έδρας στον πρώτο τελικό τη Σααρμπρίκεν με 3-1. Από τη θέση 1 της ομάδας ο Άγγλος Λίαμ Πίτσφορντ σημείωσε δύο θετικά αποτελέσματα όταν έκαμψε τον Λιάο Τσεν με 3-1 και τον Ντάρκο Γιόργκιτς με 3-2 σετ. Στη μέση της αναμέτρησης ο Βέλγος Σεντρίκ Νούτινκ ξεπέρασε τον Πατρίκ Φρανζίσκα με 3-1, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει για τη Σααρμπρίκεν ο Σλοβένος Γιόργκιτς νικώντας με 3-1 τον Κινέζο Φαν Σεν. Στην καθοριστική, για το τελικό αποτέλεσμα, δεύτερη νίκη του ο Πίτσφορντ ανέτρεψε από 0-2 σετ την κατάσταση απέναντι στον Γιόργκιτς, ενώ γενικά στο ματς τα σετ ήταν 11-7 για το γαλλικό κλαμπ. Η ρεβάνς στη Γερμανία έχει οριστεί για τις 11 Μαΐου.

                                                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ