Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 5-8 του ομαδικού Μουχθής/Χατζηκυριάκος στο όπεν Α.Με.Α. της Σλοβενίας

Slovenian Open_AMEA_2019_elliniki_apostoli

Slovenian Open_AMEA_2019_elliniki_apostoliΜε πετυχημένο πλασάρισμα στο ομαδικό ολοκληρώθηκε απόψε η ελληνική συμμετοχή στο καθιερωμένο όπεν της Σλοβενίας για αθλητές με αναπηρίες. Με τον Γιώργο Μουχθή και τον Μάριο Χατζηκυριάκο η Ελλάδα προχώρησε στο κυρίως ταμπλό και μετά τερμάτισε στις θέσεις 5-8 της κλάσης 6 των ορθίων. Αρχικά μπήκε στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από τον όμιλό της και το βράδυ διεκδίκησε την είσοδο στην 4άδα και τα μετάλλια. Έκανε την προσπάθειά της για να επαναλάβει τη φετινή διάκριση στην Ισπανία με το ιστορικό πρώτο μετάλλιο ελληνικής ομάδας σε διεθνές τουρνουά (σ.σ. χάλκινο), αλλά κάμφθηκε από τη μικτή Ρουμανίας/Ιταλίας με 2-0. Αναμφίβολα πάντως, ο απολογισμός ήταν θετικός σε υψηλής δυσκολίας αγώνες, όπου παίρνουν μέρος κορυφαίοι παίκτες απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης στο Λάσκο της Σλοβενίας και το ομαδικό της κλάσης 10 ο Αλέξανδρος Διακουμάκος και ο Χιλιανός Μανουέλ Φελίπε Φαρίας αποκλείστηκαν στο γκρουπ. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης στην πρώτη του αποστολή στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε το νέο του πόστο.

Το ομαδικό κάλυψε το δεύτερο κομμάτι του δυνατού τουρνουά. Στην κλάση 6 ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος βρέθηκαν αρχικά στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους την Κίνα (επικεφαλής) και τη Γερμανία. Στην 1η αγωνιστική, το βράδυ της Πέμπτης, αντιμετώπισαν την Κίνα, πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση και αφού πήραν το διπλό με 3-2 σετ εναντίον των Τζιασίν Χουάνγκ/Τσάο Τσεν, ηττήθηκαν με 2-1.

Σήμερα το απόγευμα έδωσαν το καθοριστικό ματς για τη 2η θέση κόντρα στη Γερμανία. Με νέα αξιόλογη παρουσία επιβλήθηκαν με 2-0, ήρθαν 2οι στο 2ο γκρουπ της κλάσης 6 και προκρίθηκαν στα προημιτελικά. Κατέκτησαν άλλη μια νίκη στο διπλό με 3-1 και μετά ο Μουχθής έκαμψε τον Μπένεντικτ Μίλερ με 3-1 σετ (συμπαίκτης του ήταν ο Τιμ Λάουε).

Το βράδυ (και σε ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ) έπαιξαν για μία θέση στα μετάλλια με τη μικτή Ρουμανίας/Ιταλίας, η οποία είχε κυριαρχήσει στο 3ο γκρουπ με δύο νίκες 2-0. Οι πρωταθλητές μας δεν είχαν τις πιθανότητες με το μέρος τους. Πάλεψαν, αλλά ηττήθηκαν φυσιολογικά με 2-0.

Στο διπλό το ελληνικό δίδυμο έχασε με 3-0 σετ από τους Μπόμπι Σίμιον/Ματέο Παρενζάν (6-11, 5-11, 7-11). Αργότερα ο Χατζηκυριάκος αντιμετώπισε τον δυνατό Ρουμάνο Σίμιον. Βελτιώθηκε από το 3ο σετ και μετά ώσπου λύγισε με 3-1 σετ (3-11, 6-11, 13-11, 7-11) για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ.

Στην κλάση 10 η μικτή Ελλάδας/Χιλής με τον Αλέξανδρο Διακουμάκο και τον Μανουέλ Φελίπε Φαρίας έμεινε 4η στο 3ο γκρουπ. Έχασε χτες με 2-0 από την Κίνα (επικεφαλής) και σήμερα επίσης με 2-0 από τη Γαλλία και τη Ρωσία. Ο νεαρός Διακουμάκος είχε ατομικό παιχνίδι μόνο εναντίον της Κίνας και ηττήθηκε με 3-1 σετ από τον Κονγκ Γουέιτζιε. Στο όπεν Para TT της ITTF στη Σλοβενία ήταν επιδιαιτήτρια η Τίνα Κρόττα από τη Θεσσαλονίκη.

 

* Στη φωτό Μουχθής, Κατσικαδέλης και Χατζηκυριάκος ευτυχείς μετά τη νίκη απέναντι στη Γερμανία  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ