Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Γ. Κωνσταντινόπουλος τη νίκη της ημέρας στο κροατικό όπεν

Panepistimiada Konstantino_forehand

Panepistimiada Konstantino_forehandΈναρξη στο Challenge όπεν της Κροατίας σήμερα και από τη μεγάλη ελληνική αποστολή σημείωσε τη νίκη της ημέρας ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (φωτό). Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής εμφανίστηκε σε πραγματικά καλή κατάσταση στο Ζάγκρεμπ κι αφού έχασε στις λεπτομέρειες τον πρώτο του αγώνα στο απλό ανδρών, στη συνέχεια έκανε την έκπληξη κόντρα στον επικεφαλής του προκριματικού ομίλου του. Δεν αποκλείεται να φτάσει και στην προνομιούχο 1η θέση μέσα από τριπλή ισοβαθμία, αλλά ήδη η ουσία είναι ότι σ’ ένα δυνατό τουρνουά έδειξε τη μεγάλη του ποιότητα καθώς νίκησε με 3-1 σετ τον Αυστριακό Σερντάρογλου, που είναι περισσότερες από 400 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και ήταν απολύτως ανταγωνιστικός και απέναντι στον Σουηδό Μπέργκλουντ (ήττα με 3-1). Από κει και πέρα ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου άρχισαν με νίκες και διεκδικούν πρόκριση στο ταμπλό (ο πρώτος μπήκε και στον 2ο γύρο των νοκ άουτ για αθλητές έως 21 ετών), ενώ γερά τεστ ενόψει των καθοριστικών αγώνων της εθνικής γυναικών στην Μπρατισλάβα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάνουν η Κωνσταντίνα Παρίδη και η Ελισάβετ Τέρπου.

Στο κροατικό όπεν επρόκειτο ν’ αγωνιστεί και ο Παναγιώτης Γκιώνης αλλά τελευταία στιγμή ακύρωσε τη συμμετοχή του. Ο λόγος είναι ότι αντιμετωπίζει πάλι ορισμένες ενοχλήσεις στον αχίλλειο και παράλληλα έχει κάπως βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα, αφού μετά τη Σλοβενία πάει την Παρασκευή στο Βέλγιο για τουρνουά Legendμαζί με τον Καλλίνικο Κρεάνγκα και σε δέκα μέρες έχει και τον τελικό του πρωταθλήματος στην Πολωνία. Στο Ζάγκρεμπ δεν υπάρχει ομοσπονδιακός προπονητής κι απλά είναι στην καθοδήγηση της Τέρπου η προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε.

Στο απλό ανδρών σχηματίστηκαν 41 προκριματικά γκρουπ. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 30ο και στην πρεμιέρα κατέβαλλε τον Σουηδό Γιόχαν Μπάριους με 3-1 σετ (11-2, 9-11, 11-7, 11-9). Τον ίδιο αθλητή είχε νικήσει και την περασμένη βδομάα στη Σλοβενία για τους αγώνες Under 21. Ο Σγουρόπουλος κυνηγά αύριο την πρωτιά και την πρόκριση στον νοκ άουτ προκριματικό με αντίπαλο τον Χουάνγκ Τσίεν Του από την κινεζική Ταϊπέι.

Στο 34ο γκρουπ ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (νούμερο 655 στον κόσμο) εμφανίστηκε δυνατός και είχε την ευκαιρία ακόμα και για δύο νίκες. Το μεσημέρι πίεσε από την αρχή μέχρι το τέλος τον Σουηδό Σιμόν Μπέργκλουντ (Νο 377) ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-1. Στο 4ο σετ προηγήθηκε 10-8 και ήταν ένα βήμα από το να πάει το ματς στο 5ο σετ (8-11, 9-11, 11-9, 10-12).

Χωρίς άγχος έπαιξε για το καλύτερο και στον επόμενο αγώνα κι έφτασε σε σπουδαίο αποτέλεσμα. Με θαυμάσια εμφάνιση ξεπέρασε με 3-1 τον επικεφαλής του γκρουπ Νταβίντ Σερντάρογλου από την Αυστρία (No 221) και δημιούργησε αίσθηση (12-10, 11-9, 8-11, 11-6). Ο 26άχρονος αθλητής του Παναθηναϊκού πέτυχε στην αποστολή του ό,τι και να γίνει αύριο στον αγώνα του Σουηδού με τον Αυστριακό. Δεν είναι κι εντελώς απίθανο πάντως, να βρεθεί στην 1η θέση, απλά πρέπει να έρθει 3-1 και ο αυριανός αγώνας υπέρ του Σερντάρογλου και από την τριπλή ισοβαθμία να ευνοηθεί στους πόντους.

Στο απλό γυναικών έγιναν 30 προκριματικά γκρουπ και στο ταμπλό περνάνε οι νικήτριες αυτών. Η Κατερίνα Τόλιου τέθηκε επικεφαλής στο 3ο γκρουπ, άρχισε νικηφόρα και παίζει την Τετάρτη για την πρωτιά. Σήμερα ξεπέρασε τη Χουάνγκ Γιου Τσιάο από την κινεζική Ταϊπέι με 3-1 σετ (11-5, 11-6, 9-11, 12-10) και αύριο διεκδικεί την 1η θέση απέναντι στην Ινδή Κριτβίκα Ρόι, που επίσης είχε νίκη κόντρα στη Γιου Τσιάο.

Η Κωνσταντίνα Παρίδη βρέθηκε στο 7ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα της έχασε από την Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς με 3-0 σετ (7-11, 5-11, 10-12) και αύριο αντιμετωπίζει την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Βαν Γιουάν (επικεφαλής του γκρουπ).

Η Ελισάβετ Τέρπου έδωσε σήμερα και τα δύο παιχνίδια της στο 8ο γκρουπ, μάλιστα είχαν και ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ από το τραπέζι 1. Αναμετρήθηκε με δύο δυνατές αθλήτριες και γνώρισε ισάριθμες ήττες. Πρώτα από τη Σουηδέζα Ερίκα Φροντ με 3-0 σετ (3-11, 4-11, 6-11) κι έπειτα από τη Βόσνια επικεφαλής Εμίνα Χατζιαχμέτοβιτς με 3-1 (5-11, 14-12, 4-11, 9-11).

Στο ταμπλό για τους αθλητές έως 21 ετών ο Σγουρόπουλος προχώρησε σήμερα στον 2ο γύρο. Στους «64» έκαμψε με 3-1 σετ τον Κροάτη Λόβρο Ζόβκο (11-4, 10-12, 11-5, 11-9) και αύριο το μεσημέρι συναντά τον Ιάπωνα Τακέρου Κασίβα.

Στους αγώνες για τις αθλήτριες Under 21 έγιναν 8 προκριματικά γκρουπ και στο ταμπλό περνάνε οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα. Η Τέρπου κληρώθηκε στο 3ο γκρουπ. Στο πρώτο της παιχνίδι κατάφερε να προηγηθεί της επικεφαλής Ρωσίδας Αναστασία Κόλις, αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να είναι το ίδιο σταθερή και ηττήθηκε με 3-1 (11-9, 7-11, 0-11, 5-11). Την Τετάρτη το πρωί αντιμετωπίζει την Κροάτισσα Κλάρα Μπαρντάκ.

Στο διπλό ανδρών οι Σγουρόπουλος/Κωνσταντινόπουλος πέρασαν χωρίς αγώνα τον 1ο προκριματικό γύρο και το απόγευμα της Τετάρτης αναμετρώνται με τους Τζα Κάνακ/Τιάγκο Μοντέιρο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τη Βραζιλία αντίστοιχα.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Τέρπου συγκροτεί δίδυμο με τη Ρουμάνα Αρίνα Σινγκεορζάν. Στον προκριματικό γύρο των «32» κοντράρονται αύριο (17:40 Ελλάδας, τραπέζι 1 και ζωντανά στο ίντερνετ από το itTV) με τις Βραζιλιάνες Μπρούνα Τακαχάσι/Τζέσικα Γιαμάντα.

                                      

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ