Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτοι και στο διπλό Ρηνιώτης/Κωνσταντινόπουλος στην Κύπρο, άλλα δύο μετάλλια στο απλό

Με ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο ολοκληρώθηκε το απόγευμα η θετική ελληνική παρουσία στο τετραεθνές τουρνουά, που οργάνωσε στη Λευκωσία η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Μετά την πρωτιά στο ομαδικό ανδρών την Παρασκευή, ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος αναδείχτηκαν σήμερα νικητές και στο διπλό ανδρών, ενώ στο απλό ο πρώτος κατέκτησε τη 2η θέση και ο δεύτερος την 3η.Οι διεθνείς αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή. Το τουρνουά ήταν με προσκλήσεις κι έγινε με αφορμή τα 50 χρόνια λειτουργίας της Παγκύπριας ομοσπονδίας του αθλήματος. Φιλοξενήθηκε στην ομοσπονδιακή αίθουσα πινγκ πονγκ στο Πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και οργανώθηκε θαυμάσια.

Τα δύο ατομικά αγωνίσματα περιλάμβαναν ομίλους στην πρώτη φάση και παιχνίδια νοκ άουτ στη δεύτερη. Στο διπλό σχηματίστηκαν αρχικά δύο γκρουπ των 4ων. Το ελληνικό δίδυμο πρώτευσε στο δικό του με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς και μπήκε στα ημιτελικά όπου κατέβαλλε τους Κύπριους Μάριο Γιάνγκου/Στέφανο Γρηγορίου με 3-1 σετ. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-0 σετ των Σεάμπ/Χάλμπαθ από το Λίβανο. Ο δεξιόχειρας Ρηνιώτης και ο αριστερόχειρας Κωνσταντινόπουλος συνδυάστηκαν εξαιρετικά και γενικά είχαν μόνο νίκες στο τουρνουά, μάλιστα τους Κύπριους αθλητές τούς είχαν αντιμετωπίσει και στο ομαδικό, ενώ εκείνους από το Λίβανο τούς είχαν νικήσει και στα γκρουπ του Σαββάτου και στο ομαδικό την Παρασκευή.

Στο απλό ανδρών έγιναν αρχικά τέσσερα γκρουπ των 3ων. Οι Έλληνες πρωταθλητές πέρασαν εύκολα στο τελικό ταμπλό των «8» κι εκεί σημείωσαν μία ακόμα νίκη. Στην 4άδα ο Ρηνιώτης ξεπέρασε με 4-3 σετ τον Νταούντ Σεάμπ από το Λίβανο (Νο 352 στον κόσμο), ενώ ο Κωνσταντινόπουλος κάμφθηκε με 4-3 σετ από τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου, πρώην αθλητή του Α.Ο. Ταταύλα. Πολύ δυνατή αναμέτρηση έγινε και στον τελικό όπου ο Ρηνιώτης έχασε στις λεπτομέρειες από τον Γιάνγκου με 4-2 σετ. Ο νεαρός Μάριος είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το κυπριακό πινγκ πονγκ τα τελευταία χρόνια. Τον Δεκέμβριο βρίσκεται στο νούμερο 368 της παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών και στο 111 του πίνακα αθλητών έως 21 ετών. Στο ranking list των ανδρών είναι στα ίδια βαθμολογικά επίπεδα με τον Ρηνιώτη, ο οποίος τον Νοέμβριο, πριν βγει από τους πίνακες, ήταν στο νούμερο 361.

Ο Κωνσταντινόπουλος κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο επικρατώντας στον «μικρό» τελικό του Σεάμπ με 4-1 σετ. Το τουρνουά ολοκληρώθηκε με την απονομή των επάθλων και πέρα από τις εξαιρετικές εντυπώσεις για τις συνθήκες των αγώνων και τη φιλοξενία οι δύο Έλληνες αθλητές έφυγαν και με την ικανοποίηση ότι, συμμετέχοντας μετά από πολύ καιρό σε διεθνές event, έδωσαν καλό τεστάκι με πολλά παιχνίδια.

 

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ