Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 5-8 του ομαδικού κορασίδων η μικτή Ελλάδας-Ουγγαρίας στο πολωνικό όπεν

Ligniano MG_Under_15_Papadimitriou

Ligniano MG_Under_15_PapadimitriouΠολύ καλή προσπάθεια από τους Έλληνες αθλητές χαρακτήρισε την τρίτη μέρα στο όπεν νέων της Πολωνίας, που εντάσσεται στο World Junior Circuit της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και γίνεται στο Βλαντισλάβοβο. Στο ομαδικό κορασίδων η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ουγγαρέζα συμπαίκτριά της Τσένκε Άνταμικ μπήκαν στο κυρίως ταμπλό, διεκδίκησαν το μετάλλιο και πλασαρίστηκαν τελικά στις θέσεις 5-8. Η ελληνική ομάδα των παίδων (με τον Σωκράτη Γιαννούτσο και τον Αλέξανδρο Μαδέση), που από τη σειρά 3 των γκρουπ είχε δυσκολότερο έργο για την πρόκριση, προχώρησε με δύο νίκες (επικρατώντας και του 1ου φαβορί) κι έδειξε ότι άξιζε να βρεθεί στην τελική 8άδα. Έχασε όμως στον τελευταίο αγώνα και δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία, στην οποία υστέρησε κι έμεινε στην 3η θέση. Στο πρόγραμμα του τουρνουά μπαίνουν αύριο το απλό και το διπλό σε παίδες και κορασίδες.

Στο ομαδικό κορασίδων η μικτή Ελλάδας-Ουγγαρίας μετά την πρωτιά στο 5ο γκρουπ έπαιξε απόψε στα προημιτελικά εναντίον της Ρωσίας 1. Πάλεψε, αλλά έχασε με 3-0 και αρκέστηκε στις θέσεις 5-8. Η Παπαδημητρίου γνώρισε την ήττα με 3-0 σετ από την Αλίνα Ζαβαρίκινα κι αμέσως μετά έχασε και στο διπλό με την Άνταμικ από τις Βλάντα Βορόνινα/Ζαβαρίκινα με 3-1.

Νωρίτερα, στα προκριματικά, η ομάδα είχε τεθεί επικεφαλής στο 5ο γκρουπ. Έδωσε μόνο έναν αγώνα επειδή δεν «κατέβηκε» η Γαλλία και πήρε την προνομιούχο 1η θέση με οριακή νίκη 3-2 ενάντια στην Τουρκία. Από τη θέση 1 η Παπαδημητρίου έκαμψε τη Φέιζα Ντεμίρ με 3-1 σετ και τη Σεβάλ Καράκα επίσης με 3-1, ενώ στο φινάλε η Τσένκε Άνταμικ ξεπέρασε την Ντεμίρ με 3-0. Στο διπλό Παπαδημητρίου και Άνταμικ κάμφθηκαν σε συναρπαστικό ματς από τις Ντεμίρ/Καράκα με 3-2 κι ενώ προηγήθηκαν 2-0 (το 5ο σετ έληξε στην παράταση).

Στο ομαδικό παίδων το ελληνικό δίδυμο αγωνίστηκε στο 7ο προκριματικό γκρουπ. Στην πρεμιέρα επιβλήθηκε της Φινλανδίας με 3-0. Ο Μαδέσης κατέβαλλε τον Σαμ Κοσράβι με 3-1 σετ, ο Γιαννούτσος τον Αλέκσι Ρασάνεν επίσης με 3-1 και μαζί στο διπλό τους ίδιους αθλητές με 3-2.

Στη 2η αγωνιστική ήρθε νέα νίκη, αυτή τη φορά κόντρα στη επικεφαλής Τσεχία 1 με 3-2. Ο Γιαννούτσος ξεπέρασε τον Ματίας Λεμπέντα με 3-0 σετ, ο Μαδέσης τον ίδιο αθλητή με 3-0 στο φινάλε και ενδιάμεσα επικράτησαν και στο διπλό των Λεμπέντα/Οντρέι Κβέτοφ με 3-1. Οι αθλητές μας γνώρισαν την ήττα από τον Κβέτοφ με 3-2 και 3-1 αντίστοιχα.

Στην 3η και καθοριστική αγωνιστική όμως, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η Ελλάδα έχασε 3-0 από την Πολωνία 3 κι από την 1η θέση έπεσε στην 3η υστερώντας σε τριπλή ισοβαθμία. Ο Γιαννούτσος έχασε από τον Μίλος Σάβτσακ με 3-2 (κι από 2-1 μπροστά), ο Μαδέσης από τον Νταβίντ Γιάνταμ με 3-0 και μαζί στο διπλό από τους ίδιους αντιπάλους με 3-1. Έτσι, Ελλάδα, Τσεχία 1 και Πολωνία 3 ισοβάθμησαν στην κορυφή με 5 βαθμούς. Από τα μεταξύ τους παιχνίδια το ελληνικό δίδυμο είχε αρνητικό συντελεστή -2 με 3 επί μέρους ματς υπέρ και 5 κατά κι έτσι έμεινε στην 3η θέση. Επικράτησε η Πολωνία με +2 (5-3) και προκρίθηκε στο ταμπλό των «8». Δεύτερη ήρθε η Τσεχία (5-5).

Στο απλό παίδων ο Γιαννούτσος έχει κληρωθεί στο 9ο γκρουπ και θα βρει μπροστά του τον Ούγγρο Μπέντσε Μπάλογκ (επικεφαλής), τον Λευκορώσο Ουλατζιμίρ Μπελάκον και τον Πολωνό Μικολάι Λουκαζέβσκι.

Ο Μαδέσης είναι επικεφαλής στο 16ο γκρουπ και αναμετριέται με τον Ρουμάνο Στεφάν Ουρσούτ, τον Πολωνό Πάτρικ Μπιελέτσκι και τον Σλοβάκο Χουράι Χατάλα. Έχουν γίνει 18 γκρουπ και οι δύο πρώτοι αθλητές προκρίνονται στο κυρίως ταμπλό. Στις κορασίδες η Παπαδημητρίου αποφεύγει την αντίστοιχη διαδικασία ως 4ο φαβορί και είναι απευθείας στο ταμπλό των «64».

Στα διπλά εντοπίστηκαν λάθη στα seedingκαι γι’ αυτό έγιναν ξανά οι κληρώσεις. Στο διπλό παίδων οι Γιαννούτσος/Μαδέσης θα ‘χουν τελικά αγώνα στον 1ο γύρο (σ.σ. των 64») και συναντούν τους Πολωνούς Μπαρτόζ Αφρικάνσκι/Μικολάι Λουκαζέφσκι.

Στο διπλό κορασίδων η Παπαδημητρίου και η Ρωσίδα παρτενέρ της Ιρίνα Ντράντε έχουν byeστον 1ο γύρο και στις «32» κοντράρονται αύριο με τις Ναταλία Γκαβόρσκα/Άννα Κούμπιακ από την Πολωνία.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ