Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των Ελλήνων στην αυριανή έναρξη του τουρνουά των Ευρωπαϊκών Αγώνων

Minsk European_Games_triada

 

Minsk European_Games_triadaΜε αισιοδοξία για καλά αποτελέσματα και με διάθεση ν’ απολαύσουν πρώτα απ’ όλα την κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Ευρώπης οι τρεις εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης ρίχνονται αύριο στη «μάχη» των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Το πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης στο Μινσκ περιλαμβάνει το απλό και αυτό είναι το μοναδικό αγώνισμα, στο οποίο θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή. Στους άνδρες οι συμμετοχές είναι 53, στις γυναίκες 49 και στο ταμπλό των “64” όλοι οι αθλητές μας αρχίζουν την προσπάθειά τους από τον 2ο γύρο. Στο απλό ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης αντιμετωπίζει τον Λούκα Μλαντένοβιτς από το Λουξεμβούργο στις 19:00 (ίδια είναι η ώρα για Ελλάδα και Λευκορωσία) και ο Γιάννης Σγουρόπουλος τον Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ στις 20:00. Στον 2ο γύρο του απλού γυναικών η Κατερίνα Τόλιου συναντά τη Σιάο Τζιένι, που αγωνίζεται με την πορτογαλική υπηκοότητα, στις 15:00. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ, ΟΠΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΙΣ 22:00 ΑΠΟ ΤΟ ERT SPORTS.

Τo τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα, έχει ακόμα στο πρόγραμμα το ομαδικό και το διπλό μικτό και συγκεντρώνει τοπ ονόματα της ηπείρου, καθώς δίνει και έξτρα κίνητρα με ολυμπιακές προκρίσεις. Στην τεχνική καθοδήγηση των αθλητών μας θα είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής. 

Ο Γκιώνης (νούμερο 54 στον κόσμο τον Ιούνιο) αγωνίζεται στο τραπέζι 3. Είναι καλύτερος παίκτης του Μλαντένοβιτς, όμως και μόνο αν θυμηθούμε ότι έπεσε θύμα έκπληξης από τον νεαρό αθλητή του Λουξεμβούργου τον περασμένο Οκτώβριο, στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, θα καταλάβουμε ότι πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή. Ο Μλαντένοβιτς, που παίζει με κομπίνα-λάστιχο σαν αντισπίν, είναι στο νούμερο 219 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Σγουρόπουλος (Νο 234) τίθεται αντιμέτωπος με συμπαίκτη του Γκιώνη στην πολωνική Μπογκόρια. Ο Σίρουτσεκ παρουσιάζει σημαντική βελτίωση τελευταία και σήμερα είναι ο πρώτος Τσέχος στην παγκόσμια κατάταξη (Νο 58).

Η Τόλιου (Νο 128) βρίσκει μπροστά της κινεζικής καταγωγής αθλήτρια από την οποία είχε χάσει το 2016 στο Προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης. Η αριστερόχειρας Σιάο είναι νούμερο 82 στο διεθνές rankingclist.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗ, ΤΟΛΙΟΥ

Σε σύντομη δήλωσή του για την προσπάθεια διάκρισης στο Μινσκ ο Κώστας Βατσακλής δήλωσε σήμερα: «Ολοκληρώσαμε τις προπονήσεις μας και τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση. Είχαμε δύσκολες κληρώσεις και όλα τα ματς θέλουν μεγάλη προσοχή, ακόμα κι αυτό του Γκιώνη, όπου ο αθλητής μας είναι σαφώς ανώτερος. Ο Γιάννης και η Κατερίνα αρχίζουν σαν υποδεέστεροι αντίπαλοι, αλλά θα κάνουν την προσπάθειά τους και όλα θα φανούν στο τραπέζι. Θέλω να πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Έχω καλό προαίσθημα και θα δούμε».

Πριν από την αναχώρηση για το Μινσκ είχε κάνει δηλώσεις η Κατερίνα Τόλιου, η οποία επιθυμούσε διακαώς να βρεθεί στη διοργάνωση και κοιτούσε με πολύ ενδιαφέρον τη λίστα με τις συμμετοχές, που ανανεωνόταν. «Είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση, στην οποία έχω παίξει έως τώρα. Είναι σας τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είμαι πολύ χαρούμενη, που θα πάω μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού αθλητισμού», τόνισε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και συνέχισε: «Υπάρχει μία κούραση, καθώς είμαστε στο τέλος της σεζόν και προπονηθήκαμε και με αρκετή ζέστη, αλλά είμαι καλά προετοιμασμένη, έχω άριστη διάθεση και θ’ αγωνιστώ με το σκεπτικό ότι δεν έχω να χάσω κάτι. Ίσα-ίσα ωφελημένη έχω να βγω από την πολύτιμη εμπειρία. Παίζω για το καλύτερο και ό,τι βγει λοιπόν, και θεωρώ ότι αυτή η συμμετοχή θα βοηθήσει και στην ψυχολογία μου για το Προολυμπιακό τουρνουά της επόμενης χρονιάς, όπου ξέρω ότι μία πρόκριση είναι κάτι πολύ δύσκολο αλλά δεν αποκλείω τίποτα».

* Πέραν του Παναγιώτη Γκιώνη σημαιοφόροι από την επιτραπέζια αντισφαίριση είναι ακόμα στην τελετή έναρξης ο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ για την οικοδέσποινα Λευκορωσία και ο Μάρκος Φρέιτας για την Πορτογαλία. Αθλητές και οι δύο με μεγάλες διακρίσεις και ειδικά ο Σαμσόνοφ, που πρωταγωνιστεί στη διεθνή σκηνή για περίπου τρεις δεκαετίες.

* Για τη μέγιστη τιμή, που δέχτηκαν και οι τρεις αθλητές, αναφέρθηκε σε ξεχωριστά ρεπορτάζ και η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (ettu.org).

* Σύμφωνα με ενημέρωση από υπεύθυνους της ΕΡΤ αύριο το πρωί θα υπάρχει απευθείας μετάδοση αγώνων από το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για περίπου δύο ώρες. Από τις 10:00 έως τις 12:00. Περίπτωση τηλεοπτικής μετάδοσης από αγώνα Έλληνα αθλητή στο αυριανό πρόγραμμα δεν υπάρχει.

* Το σάιτ των Ευρωπαϊκών Αγώνων είναι https://minsk2019.by/en. Αποτελέσματα θα υπάρχουν στο λινκ https://minsk2019.by/en/tsrd/TTE/results και γενικώς πληροφορίες στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/european-games/general-information/.

 

* Στη φωτό οι τρεις πρωταθλητές μας πριν από τη σημερινή πρωινή προπόνηση

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ