Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Π.Σ.Α.Τ. απένειμε το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς» στην οικογένεια Γ. Κορδούτη

PSAT

PSATΜέσω της οικογένειας-πρότυπο του Γιάννη Κορδούτη η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ήταν ένα από τα αθλήματα που βραβεύτηκαν και προβλήθηκαν στη χτεσινοβραδινή λαμπρή γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους κορυφαίους αθλητές, αθλήτριες, ομάδες και προπονητές της χρονιάς! Στην καθιερωμένη, εδώ και δεκαετίες, μεγάλη εκδήλωση του αθλητισμού, που μεταδόθηκε τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση, η πενταμελής οικογένεια του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας δέχτηκε από τον Π.Σ.Α.Τ. την ειδική βράβευση με το «έπαθλο κοινωνικής προσφοράς» για το θαυμάσιο και σπάνιο γεγονός ότι όλοι στο σπίτι ασχολούνται ενεργά με το πινγκ πονγκ! Οι περήφανοι γονείς Γιάννης και Διάνα και τα γλυκύτατα παιδιά Θάλεια, Δημήτρης και Ιάσονας ανέβηκαν στη σκηνή κάτω από θερμά χειροκροτήματα και παρέλαβαν τα βραβεία τους φανερά συγκινημένοι. Παρόντες στην ξεχωριστή αυτή στιγμή ήταν ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης και η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού, άλλωστε η ομοσπονδία είχε κάνει αυτή την πρόταση στον Π.Σ.Α.Τ. για την ενότητα των ειδικών βραβεύσεων.

Οι παρουσιαστές της γιορτής Γρηγόρης Παπαβασιλείου και Κλέλια Πανταζή εξήραν τη μεγάλη προσφορά της οικογένειας στην κοινωνία και τον αθλητισμό και υπογράμμισαν ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ανέφεραν λίγα στοιχεία για την αθλητική πορεία των γονιών (αμφότεροι πρώην διεθνείς αθλητές, νυν καθηγητές Φυσικής Αγωγής και προπονητές, αλλά και με παράλληλη αγωνιστική δράση στο άθλημα) και των παιδιών (που εμφανίζουν και διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο), ενώ από το βίντεο γουόλ προβάλλονταν φωτογραφίες και των πέντε μελών από τους αγωνιστικούς χώρους και μικρά αγωνιστικά στιγμιότυπα. Ακολούθησε η απονομή, την οποία έκαναν ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης και ο δημοσιογράφος Κώστας Βερνίκος, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (AIPS).
Αμέσως μετά ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Παπαβασιλείου πλησίασε τους βραβευθέντες και θέλησε να…εκμαιεύσει περισσότερες πληροφορίες για μία οικογένεια, που όλη η ζωή της περιστρέφεται γύρω από τον αθλητισμό! Άρχισε από τα παιδιά, τα οποία είπαν ότι προπονούνται στον Α.Ο. Ελληνικού, απλά αγωνίζονται σε τρία διαφορετικά σωματεία, «αποκάλυψαν» ότι η Θάλεια νικά και τα δύο αδερφάκια της, ενώ η τελευταία τόνισε ότι στο πινγκ πονγκ έχει πάρει στοιχεία κυρίως από τον μπαμπά και όχι τη μαμά…

Η Διάνα Ζέρδιλα ρωτήθηκε πόσο δύσκολο είναι να συνδυαστούν όλα στο σπίτι για να βγουν κανονικά και οι αγωνιστικές δραστηριότητες των παιδιών και με φανερή τη συγκίνηση ανέφερε: «Είναι πολύ δύσκολο. Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές γίνεται κουραστικό, μονότονο, ψυχοφθόρο, όμως έχει και πολύ όμορφες στιγμές. Μας αρέσει να βλέπουμε τα παιδιά μας ν’ ασχολούνται με τον αθλητισμό και να παίρνουν όλα αυτά τα στοιχεία, που νιώσαμε εμείς ως αθλητές. Να αγωνίζονται με πάθος για το καλύτερο, αλλά και να μαθαίνουν να χάνουν, να είναι εργατικοί, να γνωρίζουν αξίες της ζωής μέσα από τον αθλητισμό και να προχωρούν έτσι».

Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Γιάννης Κορδούτης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Π.Σ.Α.Τ. «γι’ αυτή την τιμητική βράβευση, που αποτελεί μία ακόμα ηθική ανταμοιβή της προσπάθειάς μας όλα αυτά τα χρόνια», ουσιαστικά αφιέρωσε το βραβείο στη σύζυγό του: «Εγώ έχω το εύκολο κομμάτι της προπόνησης. Η Διάνα έχει το δύσκολο, που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στην οικογένεια, να κοιτάζει για το διάβασμα ή και το θέμα της κριτικής μετά, στο σπίτι, για τις αγωνιστικές επιδόσεις, καθώς άλλοτε υπάρχει ο αυστηρός προπονητής κι άλλοτε ο καλός μπαμπάς. Καταλαβαίνετε με τρία παιδιά τι τρέξιμο χρειάζεται ώστε να τα προλάβουμε όλα και τι δυσκολίες υπάρχουν, συνεπώς τα μεγάλο μπράβο πάνε αποκλειστικά στη Διάνα».

Ο προπονητής του Α.Ο. Ελληνικού ρωτήθηκε πώς αποφάσισαν οι γονείς να ωθήσουν τα παιδιά στην επιτραπέζια αντισφαίριση: «Στην αρχή έκαναν κι άλλα αθλήματα όπως κολύμβηση, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, όμως θέλαμε να το γνωρίσουν και το πινγκ πονγκ, έστω κι από περιέργεια, μια που εμείς οι γονείς τους το αγαπήσαμε τόσο πολύ, που έχουμε αφιερώσει μία ζωή σε αυτό. Σκεφτήκαμε ότι ίσως ν’ άρεσε και στα παιδιά κι όντως αυτό είδαμε. Θα έλεγα ότι τα κέρδισε το ίδιο το πινγκ πονγκ. Ήταν κυρίως η αγάπη τους για το συγκεκριμένο άθλημα, παρά το δικό μας το «σπρώξιμο», που τα κράτησε σε αυτό και τώρα που άρχισαν να έχουν και επιτυχίες σε πανελλήνιο επίπεδο πιστεύω ότι θέλουν ν’ ασχοληθούν περισσότερο».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ