Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 της Ευρώπης η Παπαδημητρίου στις κορασίδες και οι Γιαννούτσος/Μαδέσης στο διπλό παίδων

Ligniano omada_gia_Under_15_xana

Ligniano omada_gia_Under_15_xanaΜε δύο καλά πλασαρίσματα στις θέσεις 9-16 ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Οστράβα η ελληνική συμμετοχή στο 62ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων. Καταγράφηκαν από τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου στο απλό κορασίδων και τους Αλέξανδρο Μαδέση/Σωκράτη Γιαννούτσο στο διπλό παίδων. Η Παπαδημητρίου έκανε το βήμα παραπάνω σε σχέση με πέρσι (όπου είχε αποκλειστεί στις «32»), ήθελε πολύ την είσοδο στην 8άδα με βάση και την υψηλή θέση της στα φαβορί (Νο 9), ώσπου κάμφθηκε με 4-1 σετ από την Τσέχα Σομέροβα (Νο 8) σε «κλειστό» ματς. Στην τελευταία της χρονιά στις κορασίδες είχε χάσει νωρίτερα την ευκαιρία να διεκδικήσει υψηλές θέσεις και στα διπλά, πάντως το μέλλον της ανήκει και μπορεί να κυνηγήσει διακρίσεις στον θεσμό και τα επόμενα χρόνια. Ο Μαδέσης με τον Γιαννούτσο έφτασαν αναμφίβολα σε επιτυχία και πήγαν ίσως καλύτερα κι απ‘ ό,τι προσδοκούσαν. Έκαναν και σήμερα αξιόλογη εμφάνιση, αλλά ήταν ανώτερο το ρωσικό δίδυμο, που αντιμετώπισαν. Συνολικά ο απολογισμός στα ατομικά αγωνίσματα (όπου υπήρχε και η είσοδος του Ιάσονα Κορδούτη στους “32” του απλού νέων), ήταν καλύτερος για την ελληνική αποστολή από του ομαδικού όπου ξεχώρισε η άνοδος της εθνικής κορασίδων στην 1η κατηγορία με την 14η θέση.

Στη 16άδα του απλού κορασίδων αναμενόταν αμφίρροπο παιχνίδι μεταξύ δύο αθλητριών, που της χωρίζει μία ακριβώς θέση στην παγκόσμια κατάταξη Under 15 του Ιουλίου). Η Παπαδημητρίου είναι στο νούμερο 27 και η Σομέροβα στο 26. Πράγματι, η κατάσταση ήταν ρευστή μέχρι και το 4ο σετ. Εκεί η πρωταθλήτρια Ελλάδας του αγωνίσματος απέκτησε ισχνό προβάδισμα και πλησίασε στην ισοφάριση, όμως η αντίπαλός της πέρασε μπροστά προς το τέλος και έκανε το 3-1 αξιοποιώντας το σερβίς της. Εκεί ίσως πήρε και ψυχολογική ώθηση και αφού έκανε καλό ξεκίνημα με 4-1 και αργότερα έφτασε στο +4 (8-4) διαμόρφωσε το τελικό 4-1 (11-6, 7-11, 7-11, 9-11, 6-11).

Στη τεχνική καθοδήγηση της Παπαδημητρίου ήταν η προσωπική της προπονήτρια Λάουρα Νικουλάε. Η Σομέροβα μέσαστο2019 είχε ως καλύτερη στιγμή το ασημένιο μετάλλιο στο απλό κορασίδων στο ισπανικό τουρνουά του ITTFJuniorCircuit.

Λίγη ώρα πριν είχε ολοκληρωθεί στη 16άδα το ωραίο «ταξίδι» του Μαδέση και του Γιαννούτσου στο διπλό παίδων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το ελληνικό δίδυμο είχε πολύ δύσκολο έργο απέναντι στο 4ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Ρώσους Βλάντισλαβ Μακάροφ/Σεργκέι Ριζχόφ. Πάλεψε, αλλά κάμφθηκε με 3-1 σετ (7-11, 2-11, 11-7, 4-11) και είχε τελικά το θετικό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16.

Στο «παρηγοριάς» των νέων ο Γεράσιμος Πετρής έμεινε, χωρίς ν’ αγωνιστεί, στις θέσεις 9-16. Έπρεπε να φύγει με την προγραμματισμένη, για το βράδυ της Κυριακής, πτήση της επιστροφής μαζί με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής κι έτσι έχασε άνευ αγώνα από τον Ολλανδό Φλορίς Ζουλ Μούλεν.

                                     

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ