Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

On line σύστημα δηλώσεων της I.T.T.F. από τον Δημοσθένη Μεσσήνη για το Global Junior Circuit

Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) επιβραβεύει γι’ άλλη μία φορά τις ειδικές γνώσεις του Δημοσθένη Μεσσήνη. Εμπιστεύθηκε στον υπεύθυνο μηχανογράφησης και πρώην γενικό γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης δηλώσεων για όλα τα διεθνή τουρνουά νέων (Global Junior Circuit) του 2013. Το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων είναι έτοιμο και θα τεθεί σε εφαρμογή για όλες τις ομοσπονδίες-μέλη της I.T.T.F. από τον προσεχή Ιανουάριο. Την ιδέα για τη δημιουργία μάλιστα, την είχε ο ίδιος ο Δημοσθένης Μεσσήνης, η I.T.T.F. έκανε δεκτή την πρότασή του και για να ολοκληρωθεί η δουλειά χρειάστηκε κόπος πολλών μηνών! Αναμφίβολα πρόκειται για νέα κίνηση αναγνώρισης στο πρόσωπο του Δημοσθένη Μεσσήνη, κίνηση που αντανακλά και στην ελληνική ομοσπονδία για τις πετυχημένες επιλογές της στους επί χρόνια συνεργάτες της. Ο παλιός αθλητής πινγκ πονγκ προστέθηκε από την περασμένη σεζόν στη λίστα των διευθυντών αγώνων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ στο παρελθόν είχε προσφέρει υπηρεσίες σε πολλούς διεθνείς αγώνες κι από θέσεις που είχαν να κάνουν με την ηλεκτρονική καταχώρηση αποτελεσμάτων.

Η I.T.T.F. ενημέρωσε σχετικά όλες τις εθνικές ομοσπονδίες μέσω επιστολής που υπέγραψε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής αγώνων της ομοσπονδίας και πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών, Αυστριακός Καρλ Γίντρακ. Αρχικά αναφέρει ότι: «Ο τρόπος των δηλώσεων συμμετοχής θ’ αλλάξει από αρχεία Excel σε on line σύστημα (Online Entry System). Αυτό το σύστημα είναι διαφορετικό από αυτό που χρησιμοποιείται για τα επαμειβόμενα όπεν (World Tour) και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Θα καλύψει την καταχώρηση των αθλητών/τριών στα όπεν του Global Junior Circuit, της διαμονής και των πληροφοριών για τα ταξίδια και δεν θ’ αξιοποιούνται καθόλου πια αρχεία Excel για τον σκοπό αυτό. Τόσο οι διοργανωτές όσο και οι εθνικές ομοσπονδίες θα έχουν τη δυνατότητα ανά πάσα στιγμή να έχουν συγκεντρωμένα όλα τα στοιχεία των δηλώσεων ενώ υπάρχει πλήρες σύστημα ηλεκτρονικής βοήθειας με την μορφή tutorials που εξηγούν την όλη διαδικασία. Το νέο σύστημα δημιούργησε για λογαριασμό της I.T.T.F. ο Δημοσθένης Μεσσήνης με τη συνεργασία του Τμήματος Αγωνιστικών Διοργανώσεων της διεθνούς ομοσπονδίας. Το ίδιο πρόσωπο θα είναι ο διαχειριστής του εν λόγω ηλεκτρονικού συστήματος δηλώσεων».

Ακολούθως, η I.T.T.F. σημειώνει προς τις ομοσπονδίες, αλλά και τους διοργανωτές αγώνων, ότι σε e-mail που τους έχει σταλεί από τον Έλληνα διαχειριστή τους δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την είσοδο στο σύστημα καθώς και οδηγίες για το πώς θα το χρησιμοποιήσουν.

Δεδομένου ότι πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο η επιστολή τελειώνει με την προτροπή προς τις εθνικές ομοσπονδίες να μην αφήσουν τις καταχωρήσεις για την τελευταία στιγμή, αλλά ν’ αρχίσουν να εξοικειώνονται από νωρίς με το ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων και να κάνουν εγκαίρως τις εγγραφές για τα τουρνουά γιατί το νέο σύστημα θ’ ακολουθήσει και θα εκτελέσει όλες τις προθεσμίες, χωρίς εξαιρέσεις.

«Το πρόγραμμα για το Global Junior Circuit είναι μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει για τα επαμειβόμενα όπεν των μεγάλων ηλικιών. Το Circuit των νέων έχει πολύ μεγάλο φόρτο καταχωρήσεων γιατί τα τουρνουά είναι πάνω από 35 τη χρονιά, γίνονται διαδοχικά και στο σύστημα μπαίνουν ταυτόχρονα πολλές ομοσπονδίες», εξηγεί ο Δημοσθένης Μεσσήνης και συμπληρώνει: «Γι’ αυτό η διαδικασία κατασκευής ήταν πολύ δύσκολη και ο χρόνος που χρειάστηκε για τη δημιουργία αυτού του προγράμματος ανέρχεται στους εννέα μήνες. Μετά από τουρνουά νέων στην Ιταλία, όπου εργάστηκα τον Μάρτιο, είχα αυτή την ιδέα όταν διαπίστωσα ότι στον τρόπο υποβολής των δηλώσεων που εφάρμοζε η I.T.T.F. υπήρχαν ελλείψεις. Το μετέφερα μέσω του Γίντρακ, η I.T.T.F. είπε να προχωρήσω κι όταν έφτασα το πρόγραμμα σ’ ένα προχωρημένο στάδιο και το παρουσίασα τους άρεσε και το δέχτηκαν. Αργότερα συνεργάστηκα μαζί τους και το τελειοποίησα τώρα τον Δεκέμβριο».

 

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ