Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την 9η θέση η Γκαϊντατζή στο Euro Mini Champs-13ος ο Μηλικούδης και 17η η Καζάκου στα consolation

Euro Mini_Champs_2019_oloi

Euro Mini_Champs_2019_oloiΤην τιμητική 9η θέση κατέκτησε τελικά η Λεμονιά Γκαϊντατζή στην κατηγορία παγκορασίδων 12 ετών στο 15ο Euro Mini Champs, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Σιλτιγχάιμ της Γαλλίας. Παίζοντας για τις θέσεις 9-16 η δις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων είχε μόνο επιτυχίες και κατετάγη 9η, όπως ακριβώς είχε κάνει και πέρσι στην κατηγορία έως 11 ετών του αντίστοιχου τουρνουά. Τελείωσε την προσπάθειά της με 10 νίκες και 1 ήττα, απολογισμός πολύ σημαντικός όταν μάλιστα μιλάμε για διοργάνωση πανευρωπαϊκού χαρακτήρα. Για τον ίδιο λόγο ήταν πολλά τα οφέλη και από την αξιόλογη αγωνιστική παρουσία και από τη συνολική εμπειρία για τα άλλα δύο 12χρονα παιδιά της αποστολής, τον Κωνσταντίνο Μηλικούδη και τη Ζωή Καζάκου. Ο αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας κατέλαβε τη 13η θέση στους αγώνες “παρηγοριάς”, ενώ η αθλήτρια του Ο.Α Χανίων υπολογίστηκε στη 17η θέση του δικού της consolation. ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ.

Στο κοουτσάρισμα ήταν ο προπονητής του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας Γιάννης Σταύρου για την Γκαϊντατζή, ο προπονητής της Φιλίας Ορεστιάδας Ανέστης Καριοφυλλίδης για τον Μηλικούδη και ο προπονητής του Ο.Α. Χανίων Μανώλης Σγουρομάλλης για την Καζάκου.

Στα κορίτσια η Γκαϊντατζή μετά τη μοναδική της ήττα το βράδυ του Σαββάτου αγωνίστηκε σήμερα για τις θέσεις 9-16. Το πρωί ξεπέρασε τη Γαλλίδα Μπρίντα Παβάντε με 3-1 σετ (12-10, 5-11, 11-9, 11-7), αργότερα την Ουγγαρέζα Έβελιν Μίλερ με 3-0 (15-13, 12-10, 11-2) και τέλος τη Ρωσίδα Άννα Μπούρτσεβα με 3-1 (11-9, 4-11, 11-8, 14-12) για να τερματίσει 1η στο μίνι ταμπλό. Φέτος η αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας τελειώνει την παρουσία της ως παγκορασίδα και η 9η θέση στο τουρνουά επιβεβαιώνει το καλό της επίπεδο και τη συνέπειά της στις διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις της κατηγορίας.

Η Καζάκου δεν είχε αγώνες στην τελευταία μέρα. Με την ήττα, που είχε υποστεί στον 1ο γύρο του ταμπλό “παρηγορίας” των «32», υπολογίστηκε στη 17η θέση μαζί με άλλες αθλήτριες, που αποκλείστηκαν στην ίδια φάση. Η Χανιώτισσα άφησε καλά σημάδια γραφής στην πρώτη εξόρμησή της στο εξωτερικό και παίρνει ώθηση να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά και μεθοδικά για την πρόοδό της.

Τέλος, στους παμπαίδες 12 ετών ο Μηλικούδης ολοκλήρωσε με ματς για το ταμπλό της “παρηγοριάς”. Στους «32» νίκησε τον Γάλλο Λούκας Λερόι Στελέα με 3-1 σετ κι αργότερα έχασε με 3-1 από τον Ελβετό Νόε Κέους, που πήρε τελικά την 1η θέση. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παμπαίδων πήγε στις θέσεις 9-16 κι έχασε αρχικά με 3-0 σετ από τον Αμερικανό Τζα Αγιάν. Στη συνέχεια νίκησε τον Ουκρανό Μικάιλο Λόβκα με 3-1 και στο τελευταίο ματς κατάταξης τον Σλοβάκο Μάτους Κίραλι με το ίδιο σκορ και τερμάτισε 13ος στο συγκεκριμένο ταμπλό. Ο μικρός παίρνει ακόμα τις πρώτες παραστάσεις του από διεθνείς αγώνες, δείχνει τη βελτίωσή του και φανερώνει καλή προοπτική για το μέλλον.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ