Κρεάνγκα: «Με την Πορτογαλία πρέπει να πιάσουμε το εκατό τοις εκατό της απόδοσής μας»

 DSC9434Έτοιμες για την πρώτη πρόκληση της χρονιάς και αισιόδοξες ότι, αναλογικά με το διαφορετικό επίπεδο δυνατοτήτων τους, μπορούν να πετύχουν ωραία πράγματα, αναχωρούν αύριο το πρωί οι εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τη Ναντ και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών. Ολοκληρώνουν την ίδια μέρα στη γαλλική πόλη τις προπονήσεις τους κι από την Τρίτη (με την αρχή να γίνεται από το συγκρότημα των γυναικών) ρίχνονται στη «μάχη» της κορυφαίας διοργάνωσης. Στα αγωνιστικά τραπέζια θα βρεθούν οι αθλητές Παναγιώτης Γκιώνης, Καλλίνικος Κρεάνγκα, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Κωνσταντίνα Παρίδη και Ελισάβετ Τέρπου. Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος αντίστοιχα, ενώ στην αποστολή βρίσκεται και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης. Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα περιλαμβάνει από 24 χώρες σε άνδρες και γυναίκες, αρχίζει μεθαύριο και τελειώνει την Κυριακή 8 του μήνα. Ο Κρεάνγκα, που έχει γράψει… απίστευτα χιλιόμετρα στον θεσμό με περισσότερα από 10 μετάλλια και η Παρίδη, που άρχισε τα τελευταία χρόνια να μετέχει στις κορυφαίες διοργανώσεις, μίλησαν για την προσπάθεια στη Ναντ.

«Ολοκληρώσαμε σε άριστο κλίμα την προετοιμασία μας, ήμασταν όλοι απόλυτα συνεπείς στις προπονήσεις και στηρίξαμε την όλη προσπάθεια. Στη Ναντ, μη κρυβόμαστε, έχουμε πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στην Πορτογαλία, σε ματς που αναμένεται να είναι το πιο σημαντικό για την πρόκριση στη φάση των νοκ άουτ. Η Πορτογαλία έχει εξαιρετική τριάδα, με αυτή έχει κάνει τις κορυφαίες διακρίσεις της και ξεκάθαρα θέλει και φέτος μετάλλιο. Με την Τουρκία δεν αναμένεται να έχουμε σοβαρό πρόβλημα, αλλά η Πορτογαλία είναι ομάδα, που μπορεί να βρεθεί και στον τελικό και θα είναι αποτυχία γι’ αυτήν αν δεν καταφέρει να είναι στις υψηλότερες θέσεις. Θα πρέπει να πιάσουμε το εκατό τοις εκατό της απόδοσής μας για να κυνηγήσουμε τη νίκη», δήλωσε ο Κρεάνγκα.

Ακολούθως τού επισημάνθηκε ότι με την παρουσία του στην αποστολή η αίσθηση όλων είναι ότι υπολογίζεται βασικά γι’ αυτό το, ειδικών συνθηκών, παιχνίδι με τους Ίβηρες: «Σωστά το σκέφτεστε, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα ποιοι θα συγκροτήσουμε την τριάδα. Προσωπικά πάντως, έπαιξα πολύ και με αριστερόχειρες για να προετοιμαστώ καλύτερα (σ.σ. η Πορτογαλία έχει τους αριστερόχειρες Μοντέιρο και Φρέιτας) και γενικά θα έλεγα ότι φέτος έχω κάνει την καλύτερη προετοιμασία στα τελευταία 6-7 χρόνια. Από τις πιο δυνατές, καθώς έβαλα μέσα και πολλές διπλές προπονήσεις», τόνισε και συμπλήρωσε: «Είναι μεγάλη η κρισιμότητα του αγώνα, όποιοι παίξουν πρέπει να βρεθούν στην καλύτερη κατάσταση γιατί, σε αντίθεση με άλλα Ευρωπαϊκά και ομίλους των 4ων, τώρα είναι ένα ματς, άσπρο ή μαύρο. Ίσως μετράει και η γνώση μου για το παιχνίδι των αντιπάλων, ωστόσο, πρέπει να πω ότι βρίσκομαι ένα κλικ κάτω από τους Πορτογάλους».

Για το κίνητρό του να μετέχει ακόμα σε κορυφαίες διοργανώσεις και να έχει παράλληλα έντονη διάθεση να προσφέρει, ο θρυλικός πρωταθλητής ανέφερε: «Το σύστημα διεξαγωγής στη Ναντ είναι διαφορετικό και λιγότερο κουραστικό. Δεν περιλαμβάνει πολλά ματς με διαφορετικές χώρες. Επίσης είναι ευχάριστο να σκέφτεσαι ότι μπορεί να παίξεις σε πολύ ωραίο και δυνατό παιχνίδι. Το ενδεχόμενο ν’ αγωνιστείς απέναντι σε κορυφαία ομάδα είναι το μεγάλο κίνητρο, αυτό το θέλουν όλοι οι αθλητές. Για τις πιθανότητές μας τέλος, θα σημειώσω ακόμα ότι αν ο Παναγιώτης πιάσει το ενενήντα τοις εκατό της απόδοσής του μπορεί να κοντράρει κάθε Πορτογάλο και φυσικά να έχουμε καλή εξέλιξη στο ματς, ενώ υπολογίζουμε και στον Σγουρόπουλο διότι είναι δυνατός και πιο έτοιμος με καλά παιχνίδια από την αρχή της χρονιάς και προετοιμασία σε κορυφαίο προπονητικό κέντρο, όπως είναι αυτό του Οξενχάουζεν». 

Στην πλευρά των γυναικών η Κωνσταντίνα Παρίδη ομολόγησε ότι με βάση την πολύ δύσκολη κλήρωση με Γαλλία και Λουξεμβούργο η βασική επιδίωξη είναι οι αξιόλογες εμφανίσεις και να παρουσιαστεί η ομάδα όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική. Υπογράμμισε επίσης ότι και μόνο η πρόκριση στην τελική φάση ήταν πολύ σημαντική για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. «Έχουμε να κάνουμε με αντιπάλους πολύ υψηλού επιπέδου και γι' αυτό ο στόχος μας είναι να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικές μπορούμε και γιατί όχι να κάνουμε και κάποια έκπληξη!», τόνισε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση γιατί κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να προκριθούμε από δύο στάδια, καθώς το σύστημα είναι πολύ δύσκολο πλέον. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι υπήρξαν και αρκετές δυνατές ομάδες, που δεν κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση. Με λίγα λόγια θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Είσοδοςimages stiga logoimages genesislogoimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITE

diavgeia s

 

 

 

 images gdpr

 

 

 

 

 

gpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped