Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Α.Με.Α. ο Χατζηκυριάκος

AMEA Evropaiko_2019_Helsinborg_Mouxthis_me_Mario

AMEA Evropaiko_2019_Helsinborg_Mouxthis_me_MarioΜε το τιμητικό πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 της κλάσης 6 ολοκλήρωσε ο Μάριος Χατζηκυριάκος την παρουσία του στο απλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για αθλητές με αναπηρίες, που γίνεται στο Χέλσινμποργκ της Σουηδίας. Τα έδωσε όλα για την πρόκριση στα προημιτελικά το απόγευμα, στην αναμέτρηση με τον Γερμανό Τιμ Λάουε, κατέκτησε το 1ο σετ, αλλά στο τέλος λύγισε με 3-1 και αποκλείστηκε. Όπως και ο νεαρός πρωταθλητής μας, ο Λάουε είχε προκριθεί στη 16άδα με τη 2η θέση από τον δικό του όμιλο. Στην πορεία της διοργάνωσης υπάρχει τώρα για την ελληνική αποστολή το ομαδικό. Το αγώνισμα αρχίζει μεθαύριο και η Ελλάδα (Μάριος Χατζηκυριάκος, Γιώργος Μουχθής) έχει κληρωθεί στο 2ο γκρουπ με τη Γαλλία, τη Ρωσία και τη Σλοβακία.

Η εξέλιξη του ατομικού αγώνα στη 16άδα (που μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ) ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Ο Χατζηκυριάκος βρέθηκε πίσω 0-5 στην αρχή, αλλά ισορρόπησε γρήγορα, ισοφάρισε και τελικά επικράτησε στο 1ο σετ με οριακή διαφορά. Ίσως από ενθουσιασμό έκανε λάθη στο 2ο σετ, υστέρησε και στην πρώτη μπαλιά και δέχτηκε την ισοφάριση.

Στο 3ο σετ είχε και πάλι πρόβλημα στην υποδοχή και κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο το έχασε με διαφορά. Στο 4ο έμεινε πίσω με τρεις πόντους (4-1) και ο ομοσπονδιακός προπονητής Μιχάλης Κατσικαδέλης πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή ο 18χρονος πρωταθλητής ξαναβρήκε έναν ρυθμό, έπαιξε με καλή συγκέντρωση και προηγήθηκε με 8-5. Η νέα διακύμανση έφερε μπροστά 10-9 τον Λάουε, ο Χατζηκυριάκος έσωσε το ματς μπολ αλλά τελικά κάμφθηκε στην παράταση και ηττήθηκε με 3-1 (11-9, 5-11, 5-11, 10-12).

ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το τελευταίο διάστημα η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οργάνωσε δύο σχολές διαιτησίας. Από τις 6 έως τις 8 του μήνα έγινε σχολή στη Λάρισα διαιτησίας και μετά το τέλος της η ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι προήχθησαν οι Απόστολος Βασιλάκος, Νικόλαος Καρβούνης, Γιάννης Μανουσίδης και Γιάννης Μιχαλούλης.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε σχολή διαιτησίας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κατά τη διάρκεια των αγώνων της Α2. Οι 9 υποψήφιοι διαιτητές άρχισαν την εκμάθηση μπαίνοντας κατευθείαν στους αγώνες δίπλα στους επίσημους διαιτητές. Την Κυριακή, μετά τη λήξη των αγώνων, δίδαξε θεωρία ο διεθνής διαιτητής Ηλίας Ζαχαρόπουλος. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρείχε στους υποψήφιους τους απαραίτητους κανονισμούς και μετά από λίγες ημέρες μελέτης, θα εξετασθούν γραπτά στα γραφεία της ομοσπονδίας.

 

* Στη φωτό από το Χέλσινμποργκ ο Χατζηκυριάκος και ο Μουχθής σε προπόνηση

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ