Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς τελείωσε το πρώτο μέρος των ξένων πρωταθλημάτων για Παπαδημητρίου, Φραγκούλη, Παπαδάκη

Papadaki Norbello

Papadaki NorbelloΣε τρεις διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες ολοκληρώθηκε το πρώτο κομμάτι των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, στα οποία παίρνουν μέρος Έλληνες διεθνείς. Στη Γερμανία, όπου αγωνίζεται ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, στη Γαλλία όπου έχει εγκατασταθεί από την αρχή της σεζόν ο Γιώργος Φραγκούλης και σήμερα επιστρέφει στην Αθήνα για την περίοδο των εορτών και στην Ιταλία, όπου μετέχει η Αγγελίνα Παπαδάκη. Οι ομάδες και των τριών πρωταθλητών βρίσκονται σε καλή βαθμολογική θέση, ενώ χτες το βράδυ έγινε στη Γαλλία η προτελευταία αγωνιστική του 1ου γύρου στην Α΄και τη Β΄κατηγορία.

Η Serie A γυναικών της Ιταλίας περιλαμβάνει φέτος έξι ομάδες και το περασμένο Σάββατο έγινε η 5η αγωνιστική, με την οποία έφτασε στο τέλος του το πρώτο μισό του πρωταθλήματος. Η Νορμπέλο της Αγγελίνας Παπαδάκη κατέβαλλε με 4-2 εντός έδρας τον Ζευς και διατήρησε το αήττητο. Στη βαθμολογία είναι 2η με 8 βαθμούς (έχει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες), έχει έναν λιγότερο από την πρωτοπόρο Σαντονατέζε και είναι ξεκάθαρα στο χέρι της να παραμείνει στην πρώτη 4άδα και να πάει στα πλέι οφ. Στον αγώνα με τον Ζευς η Αγγελίνα Παπαδάκη νίκησε στο πρώτο της παιχνίδι τη Μάρτα Σαρίτζου με 3-0 σετ και μετά έχασε από την Κινέζα Γουέι Τζιαν με 3-2. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 12 Ιανουαρίου.

Στην Μπουντεσλίγκα 2 και τον όμιλο του Βορρά η Κολωνία του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι στην 4η θέση στο κλείσιμο του 1ου γύρου της διοργάνωσης. Ύστερα από εννέα αγώνες έχει 11 βαθμούς και στο τελευταίο της παιχνίδι νίκησε στην έδρα της την Ουνιόν Βέλμπερτ με 9-6. Εκεί ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού ανδρών υπέστη δύο ήττες στο απλό από τους Ρουμάνους Ντοντεάν και Ιονέσκου. Και η Κολωνία θ’ αρχίσει τα παιχνίδια του 2ου γύρου στις 12 Ιανουαρίου.

Στη Γ΄κατηγορία της Γαλλίας (National 1) και το 1ο γκρουπ η Μπαγιάρ Αρζεντάν 2 του Γιώργου Φραγκούλη έπαιξε τo Σάββατο για την 7η αγωνιστική κι επιβλήθηκε 11-3 εκτός έδρας της Ελανκούρ. Με αυτό το παιχνίδι ολοκλήρωσε την πρώτη φάση της κατηγορίας και τερμάτισε στην 3η θέση με 18 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις πρωτοπόρους Τουρ και Σεστάς. Περιμένει τώρα να συνεχίσει στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, όπου θα βρεθεί σε νέο γκρουπ. Στην αναμέτρηση με την Ελανκούρ ο 20άχρονος πρωταθλητής σημείωσε στα ατομικά του ματς δύο νίκες και μία ήττα.

Στη Γαλλία εξάλλου, διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης η 8η αγωνιστική των δύο πρώτων διασυλλογικών κατηγοριών. Στην Α΄κατηγορία Ενεμπόν και Ανζέ συνέχισαν με νίκες και παρέμειναν μαζί στην 3η θέση της βαθμολογίας με 19 βαθμούς. Η Ενεμπόν νίκησε εκτός έδρας 4-1 την Ιστρ και είχε τον Καλλίνικο Κρεάνγκα σε εξαιρετική ημέρα. Ο πολύπειρος διεθνής μας έκαμψε με 3-2 σετ πρώτα τον Γάλλο Κριστόφ Λεγκού κι έπειτα τον Κινέζο Τσεν Γιαν.

Η Ανζέ ξεπέρασε εκτός έδρας το εμπόδιο της Σεν Μορ με 4-1. Ο Παναγιώτης Γκιώνης έδωσε ένα ματς κι έχασε με 3-0 σετ από τον Κροάτη διεθνή Ρόκο Τόσιτς. Στις 15 Ιανουαρίου 2013 ολοκληρώνεται ο 1ος γύρος με τη διεξαγωγή της 9ης αγωνιστικής.

Στη Β΄κατηγορία των ανδρών η Αμικάλ του Κώστα Λαγογιάννη έχασε από τη Ρουέν εκτός έδρας με 4-0. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών κάμφθηκε από τον Γάλλο Ερίκ Βαρέν. Η Μετς του Τάσου Ρηνιώτη έχασε 4-0 από τη Νις Καβιγκάλ εκτός έδρας. Ο 29χρονος πρωταθλητής μας λύγισε στο τέλος από τον Βόσνιο Αντμίρ Ντουράνσπαχιτς με 3-2 σετ. Ρουέν και Νις είναι από τις πρωτοπόρους του πρωταθλήματος.

Η Φοντενέι του Κώστα Παπαγεωργίου απέτυχε σ’ ένα ακόμα παιχνίδι να πετύχει την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα. Ηττήθηκε εντός έδρας 4-2 από την Καέν, παρότι προηγήθηκε 2-0 και δημιούργησε ξανά τις προϋποθέσεις για θετικό αποτέλεσμα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πήρε αρχικά τη νίκη με αντίπαλο τον Σουηδό Ρόμπερτ Έρικσον, αλλά στη συνέχεια έχασε από τον Κινέζο Γουάνγκ Ξιν. Στη βαθμολογία η Αμικάλ είναι στην 6η θέση με 14 βαθμούς, η Μετς στην 8η με 13 και η Φοντενέι στην 9η και προτελευταία θέση με 12 βαθμούς. Στις 15 Ιανουαρίου ολοκληρώνεται κι εδώ ο 1ος γύρος του πρωταθλήματος και τότε θα κοντραριστούν μεταξύ τους οι ομάδες του Ρηνιώτη και του Παπαγεωργίου.

Στη Β΄κατηγορία των γυναικών η Ελανκούρ επιβλήθηκε άνετα εκτός έδρας της Ετιβάλ με 4-0 χωρίς να έχει αυτή τη φορά στη σύνθεσή της τη Μαρία Χριστοφοράκη. Η ομάδα είναι στην 3η του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς. Η Χριστοφοράκη και η Φιλαρέτη Εξάρχου θα παίξουν το Σαββατοκύριακο με τη Στόρφορς στο τέταρτο αγωνιστικό διήμερο της 1ης κατηγορίας της Σουηδίας.

 

* Στη φωτογραφία η Αγγελίνα Παπαδάκη πριν από προπόνηση στη Σαρδηνία με τη φανέλα της Νορμπέλο

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ