Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πώς άρχισαν οι Έλληνες πρεσβευτές στη Γαλλία τους αγώνες στις National κατηγορίες

Hennebont 19-20_Stamatou-Aggela

Hennebont 19-20_Stamatou-AggelaΤέλη Σεπτεμβρίου άρχισαν και οι National κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη Γαλλία. Είναι τα εθνικά διασυλλογικά πρωταθλήματα από την 3η μέχρι την 5η κατηγορία, όπου σταθερά τα τελευταία χρόνια έχουν πολύ μεγάλη συμμετοχή Έλληνες πρωταθλητές. Οι συντριπτικά περισσότεροι είχαν δράση στην εναρκτήρια αγωνιστική για τα γκρουπ της 1ης φάσης, μάλιστα για ορισμένους έγινε το ντεμπούτο σε ξένο πρωτάθλημα. Με βάση ενημερωτικά στοιχεία, που συγκεντρώσαμε από τη Γαλλία, αγωνίστηκαν στην πρεμιέρα οι αθλητές Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Δημήτρης Κορδούτης, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Γιώργος Σταματούρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Αντώνης Μαλινάκης, Στράτος Δαμιανής, Νίκος Αντωνιάδης Γιώργος Παντερής, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος και οι αθλήτριες Μαρία Χριστοφοράκη, Δήμητρα Θωμαΐς Τσεκούρα και Ιωάννα Γερασιμάτου. Να δούμε επιγραμματικά τι κατάφεραν οι Έλληνες πρεσβευτές και οι ομάδες τους:

Στην 3η κατηγορία των ανδρών (National 1) η Ρομάν ASPTT του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου αγωνίζεται στο 2ο γκρουπ. Στην εναρκτήρια αγωνιστική νίκησε εντός έδρας τη Μονακό με 8-2. Τα αδέρφια σημείωσαν από δύο νίκες.

Τρεις ομάδες με Έλληνες αθλητές βρίσκονται μαζί στο 4ο γκρουπ. Η Αντίμπ του Κώστα Λαγογιάννη και του Δημήτρη Κορδούτη άρχισε με ήττα εκτός έδρας από τη Σαρτρ 2 με 8-5. Ο Λαγογιάννης σημείωσε στα ατομικά παιχνίδια του δύο νίκες και μία ήττα και ο Κορδούτης μία νίκη και δύο ήττες. Επί τη ευκαιρία να προστεθεί ότι καθώς παρέμεινε στη Γαλλία ο τελευταίος πήρε μέρος χτες και σε ατομικό τουρνουά, που οργάνωσε η ομάδα Centr’ Isère και κατάφερε να κατακτήσει τη 2η θέση μεταξύ 45 αθλητών (είναι τουρνουά, τα οποία γίνονται από τα κλαμπ σχεδόν κάθε βδομάδα κι έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλοι οι παίκτες, που υπάρχουν στο γαλλικό ράνκινγκ).

Η Ερμόν Πλεσί του Δημήτρη Παπαδημητρίου είναι επίσης στο 4ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πέτυχε τρεις νίκες, όμως η ομάδα του έχασε 8-5 στην έδρα της από τη Νιορ ΤΤ 1.

Η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού λύγισε στην έδρα της με 8-5 από τη Σαρλεβίλ Αρντέν. Είχε όμως την ατυχία να στερηθεί τις υπηρεσίες του ρέκορντμαν των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Στους πρώτους πόντους του εναρκτήριου αγώνα του υπέστη θλάση στο χέρι και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Στην 4η κατηγορία των ανδρών (National 2) η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη είναι στο 5ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική κατέγραψε νίκη με 8-2 εντός έδρας εναντίον της Αρζεντάν. Οι διεθνείς αθλητές μας ήταν πρωταγωνιστές σημειώνοντας από δύο νίκες (στη φωτό οι πρωταθλητές μας δεξιά, με τους συμπαίκτες τους).

Στο 7ο γκρουπ αγωνίζεται η Χάβρη του Γιώργου Παντερή. Στην πρεμιέρα επικράτησε εντός έδρας της Ποϊτιέ με 8-2. Ο Παντερής είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στο 8ο γκρουπ της National 2 βρίσκεται η Σάρεντον του Αντώνη Μαλινάκη. Άρχισε με ήττα εκτός έδρας με 8-2 από τη Λε Κανέ και ο Χανιώτης πρωταθλητής είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στην 5η κατηγορία των ανδρών (National 3) η Σεν Ντενί US 93 του Στράτου Δαμιανή μετέχει στο 5ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα κατέβαλλε με 8-3 εντός έδρας τη Βοϊσί Πινγκ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού Νέων ανδρών είχε μόνο νίκες σε τρία ματς.

Στο 2ο γκρουπ είναι η Ποντουάζ Σερζί 2, όπου γνωρίζει νέα εμπειρία ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος. Η ομάδα του επιβλήθηκε στην έδρα της με 8-1 της Ολιβέ και ο Αλεξανδρόπουλος σημείωσε δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Στο 14ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίζεται η Βίσεμπουργκ, η νέα ομάδα του Νίκου Αντωνιάδη. Στην 1η αγωνιστική ξεπέρασε εκτός έδρας με 8-3 τη Μαλάκοφ και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών είχε τρεις νίκες.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1), η Σεν Πιερέζ 2, στην οποία επέστρεψε φέτος η Μαρία Χριστοφοράκη, βρίσκεται στο 2ο γκρουπ. Στην αυλαία του πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας 8-4 τη Σεν Μορ και η διεθνής αθλήτρια είχε μία νίκη και μία ήττα.

Στο 1ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας βρίσκεται η Εσιρόλ της Δήμητρας Θωμαΐδας Τσεκούρα. Στην 1η αγωνιστική έχασε εκτός έδρας σε ντέρμπι με την Ισί Λε Μουλινό με 8-6. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών το 2018 εμφάνισε μία νίκη και δύο ήττες.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 3) η Ερμόν Πλεσί της Ιωάννας Γερασιμάτου αγωνίζεται στο 4ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της με 7-7 στη Χάγκουεναου. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας έκανε πολύ καλό ντεμπούτο σε ξένο πρωτάθλημα με τρεις νίκες.

                                                

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ