Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύριο οι νέες ευρωπαϊκές «μάχες» για τις ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

Angers public

Angers publicΕυρωπαϊκά ματς έρχονται άμεσα μετά τη γαλλική λίγκα για την Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα και την Ανζέ του Παναγιώτη Γκιώνη. Αύριο το βράδυ η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας ολοκληρώνει στη Γερμανία, κόντρα στη Σααρμπρίκεν, τους αγώνες της στο γκρουπ Α του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Ανζέ παίζει στο Ρόσκιλντε της Δανίας με την ομώνυμη τοπική ομάδα για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Την προσοχή τραβάει κυρίως ο αγώνας στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς είναι μονός και η φιναλίστ του περσινού Κυπέλλου, Ανζέ, θα έχει δύσκολο έργο για την πρόκριση στα προημιτελικά. Αντίθετα η Ενεμπόν υστερεί ξεκάθαρα απέναντι στη Σααρμπρίκεν και ουσιαστικά έχει ελάχιστες ελπίδες για πρόκριση στην 8άδα. Οι δύο Έλληνες πρωταθλητές έμειναν αυτές τις ημέρες στη Γαλλία και αναχώρησαν από εκεί για τους νέους τόπους δράσης.

Το ματς στη Γερμανία γίνεται για την 6η και τελευταία αγωνιστική των γκρουπ και αρχίζει στις 20.00 ώρα Ελλάδας. Η ρωσική Όρενμπουργκ, κάτοχος του τίτλου, εξασφάλισε αήττητη την πρωτιά (8 βαθμοί) και την Παρασκευή κρίνεται η 2η προνομιούχος θέση. Η Σααρμπρίκεν έχει 4 βαθμούς και στον 1ο γύρο είχε επιβληθεί της Ενεμπόν μέσα στη Γαλλία με 3-0 δημιουργώντας και πολύ καλή διαφορά στα σετ (9-3). Συνεπώς, η ομάδα του Κρεάνγκα, που είναι στην τελευταία θέση της κατάταξης με 3 βαθμούς, θα πρέπει και την πρώτη νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ να πετύχει και να φτάσει σε ιδανικό σκορ με 3-0 και μεγάλη διαφορά στα σετ. Μόνο έτσι θα ευνοηθεί στην ισοβαθμία, όμως αυτό είναι σενάριο που συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες κι ας είναι πιθανή για τους γηπεδούχους η απουσία του Πορτογάλου Ζοάο Μοντέιρο, που έχει ενοχλήσεις στην πλάτη… Εάν η Ενεμπόν μείνει οριστικά στην 3η θέση, τότε θα συνεχίσει στο E.T.T.U. Cup. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα ξεχωρίζει ο αγώνας της Εκατερίνμπουργκ με την Ποντουάζ, καθώς ουσιαστικά είναι ο μόνος που κρίνει πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού. Τα υπόλοιπα παιχνίδια, που θα έχουν και απευθείας κάλυψη στο διαδίκτυο από το Laola1.tv, είναι τα εξής:

Σαρτρ (Γαλλία)-Ελ Νίνο Πράχα (Τσεχία) για το γκρουπ Β

UMMC Εκατερίνμπουργκ (Ρωσία)-Ποντουάζ (Γαλλία) για το γκρουπ C

Νιντερόστεριχ (Αυστρία)-Μπογκόρια (Πολωνίας) για το γκρουπ D

Στο E.T.T.U. Cup η Ανζέ είχε βρεθεί απευθείας στο ταμπλό των νοκ όυτ ως ένα από τα φαβορί και στον 3ο γύρο είχε αποκλείσει δύσκολα στη Γαλλία την ολλανδική Ταβέρζο με 3-2. Αύριο το κλαμπ του Γκιώνη έχει τις πιθανότητες με το μέρος του, πάντως δίνει «μία κι έξω» εκτός έδρας ματς με αντίπαλο που έχει εμπειρία Τσάμπιονς Λιγκ. Η Ρόσκιλντε στην προηγούμενη φάση είχε νικήσει, επίσης δύσκολα, με 3-2 την κροατική Κασλ. Είχε παρατάξει τους Άλαν Μπέντσεν, Φιν Τούγκουελ και Γέσους Καντέρο. Σε αυτή τη φάση μετέχουν οκτώ ομάδες. Οι τέσσερις που θα προκριθούν θα συναντήσουν ισάριθμες ομάδες, οι οποίες θα έρθουν από το Τσάμπιονς Λιγκ (ως 3ες των γκρουπ) κι έτσι τα νοκ άουτ θα συνεχιστούν ξανά με 8άδα. Στις 20.00 ώρα Ελλάδας διεξάγεται και το παιχνίδι στη Δανία. Την ίδια μέρα αναμετριόνται Ιστρ (Γαλλία)-Γκρενζάου (Γερμανία) και BBSK Κωνσταντινούπολης-Λα Ρομάν (Γαλλία), ενώ την Τετάρτη η Ολύμπια Γκρούντιαζ από την Πολωνία έγινε η πρώτη ομάδα, που πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς νίκησε στην έδρα της τη ρωσική Καμντόρ με 3-1.

Αυτή την ατμόσφαιρα θα ζήσουν και αύριο, στα νέα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, οι ομάδες των δύο Ελλήνων πρωταθλητών. Η φωτογραφία είναι από τον περσινό τελικό Ανζέ-Μπορούσια Ντίσελντορφ για το E.T.T.U. Cup και διακρίνεται ο Γκιώνης πριν από δικό του παιχνίδι

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ