Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup για την Ανζέ του Γκιώνη

Gio Angers_2012

Gio Angers_2012Υψηλές βλέψεις και στο φετινό Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) μπορεί να έχει πλέον η Ανζέ Βαγιάντ του Παναγιώτη Γκιώνη. Με πρωταγωνιστή τον Έλληνα πρωταθλητή η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης έκαμψε πολύ δύσκολα το βράδυ της Παρασκευής τη Ρόσκιλντε, στη Δανία, με 3-2 και προκρίθηκε στην 8άδα. Πέτυχε έτσι τον αρχικό της στόχο που ήταν να βρεθεί στη συγκεκριμένη φάση όπου μπαίνουν στο «παιχνίδι» και τέσσερις ομάδες από τον Τσάμπιονς Λιγκ. Μία από αυτές είναι η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα, η οποία χτες αποκλείστηκε φυσιολογικά από τα προημιτελικά του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού κυπέλλου, παρά τη νίκη της με 3-2 επί της Σααρμπρίκεν μέσα στη Γερμανία. Έτσι, έμεινε 3η στο γκρουπ Α του Τσάμπιονς Λιγκ και θ’ αναζητήσει πια την καλή ευρωπαϊκή πορεία μέσα από το E.T.T.U. Cup.

Στο νοκ άουτ ματς με τη Ρόσκιλντε η Ανζέ συνάντησε το ίδιο υψηλά εμπόδια, όπως στον 3ο γύρο, όταν κατέβαλλε επίσης με 3-2 την ολλανδική Ταβέρζο. Άρχισε μάλιστα, με απρόσμενο αποτέλεσμα όταν ο Σουηδός διεθνής Γενς Λούντκβιστ, νούμερο 23 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη γνώρισε την ήττα από τον Ισπανό Γέσους Καντέρο, που βρίσκεται στο νούμερο 120 της ηπείρου. Το γαλλικό κλαμπ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ με 2-1, όμως ανέτρεψε την κατάσταση χάρη στην καθοριστική-σε άλλη μία σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση-βοήθεια του Γκιώνη. Το νούμερο 17 της Ευρώπης, τοποθετήθηκε στη θέση 2 της ομάδας του, έπιασε πολύ καλή απόδοση και αφού ισοφάρισε προσωρινά, σημείωσε και την καθοριστική νίκη στο φινάλε. Αρχικά επικράτησε με 3-1 σετ του αριστερόχειρα Δανού Άλαν Μπέντσεν, νούμερο 61 στο ranking list και πρωταθλητή Ευρώπης στο ομαδικό ανδρών το 2005. Στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς επιβεβαίωσε σχετικά εύκολα την ανωτερότητά του απέναντι στον Καντέρο και η Ανζέ πανηγύρισε την πρόκριση στην 8άδα του E.T.T.U. Cup.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ρόσκιλντε-Ανζέ 2-3:

Γέσους Καντέρο-Γενς Λούντκβιστ 3-1 (6-11, 11-4, 11-7, 11-8)

Άλαν Μπέντσεν-Παναγιώτης Γκιώνης 1-3 (11-9, 8-11, 3-11, 6-11)

Φιν Τούγκουελ-Μισέλ Μαρτίνεζ 3-2 (11-7, 3-11, 11-8, 5-11, 11-6)

Μπέντσεν-Λούντκβιστ 2-3 (8-11, 4-11, 11-5, 11-8, 8-11)

Καντέρο-Γκιώνης 0-3 (8-11, 2-11, 8-11)

Η Ενεμπόν ολοκλήρωσε στη Γερμανία τους αγώνες της στο γκρουπ Α του Τσάμπιονς Λιγκ ξέροντας ότι έχει μηδαμινές ελπίδες για την κατάληψη της προνομιούχου 2ης θέσης. Αυτό φάνηκε άμεσα και στην πράξη, καθώς η Σααρμπρίκεν προηγήθηκε 1-0 κι εκεί κρίθηκαν όλα. Η πεντάκις πρωταθλήτρια Γαλλίας επικράτησε τελικά με 3-2, έφτασε στη βαθμολογία την κυπελλούχο Γερμανίας, όμως όλα αυτά δεν είχαν αντίκρισμα γιατί υστέρησε στην ισοβαθμία. Η Σααρμπρίκεν ακουμπούσε στο ευρύ 3-0, με το οποίο είχε νικήσει μέσα στη Γαλλία κι έτσι πέρασε αυτή στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην τελική κατάταξη του γκρουπ η ρωσική Όρενμπουργκ, κάτοχος του τίτλου, πήρε με το απόλυτο των επιτυχιών την πρωτιά (8 βαθμοί) και την ακολούθησαν η Σααρμπρίκεν με 5 βαθμούς και η Ενεμπόν επίσης με 5. Η Σααρμπρίκεν έχει συντελεστή +2 στα δύο ματς με την Ενεμπόν, καθώς είχε 5 επί μέρους παιχνίδια υπέρ και 3 κατά.

Στον χτεσινοβραδινό αγώνα ο Κρεάνγκα (νούμερο 25 στην Ευρώπη) μπήκε πρώτος στο τραπέζι για τους Γάλλους με σκοπό να φέρει το προβάδισμα απέναντι σ’ έναν αθλητή που τον βολεύει παιχτικά, τον «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης του 2011 Μπόγιαν Τόκιτς (Νο 15). Άρχισε πράγματι εξαιρετικά, όμως γρήγορα το ματς ισορρόπησε και τελικά ο Σλοβένος πήρε τη νίκη με 3-2 και οριακή διαφορά στο «κόντρα» σετ. Να σημειωθεί ότι ίδια ήταν η κατάληξη και στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τον 1ο γύρο…

Ακολούθως ο αγώνας έγινε τυπική διαδικασία, πάντως οι αθλητές και των δύο ομάδων συνέχισαν με την ίδια διάθεση ώστε να ευχαριστήσουν και το κοινό. Η Σααρμπρίκεν μάλιστα, έκανε και το 2-0, μπορούσε να ολοκληρώσει τη συνάντηση στο τρίτο παιχνίδι, αλλά η Ενεμπόν πέτυχε τρεις πολύ δύσκολες νίκες και πήρε μία νίκη γοήτρου, που ήταν και η μοναδική της φέτος στον θεσμό. Την πρώτη και τελευταία του νίκη σημείωσε και ο ίδιος ο Κρεάνγκα και ήταν απέναντι στον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού (Νο 7). Τον κατέβαλλε με 3-1 σετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο φτωχός απολογισμός του 40χρονου πρωταθλητή μας και της ομάδας του στο γκρουπ μαρτυρά πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ…

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σααρμπρίκεν-Ενεμπόν 2-3:

Μπόγιαν Τόκιτς-Καλλίνικος Κρεάνγκα 3-2 (5-11, 11-5, 5-11, 11-9, 11-9)

Μπάστιαν Στέγκερ-Μπάι Φενγκτιάν 3-1 (6-11, 14-12, 11-4, 11-2)

Ζοάο Μοντέιρο-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 2-3 (11-6, 8-11, 11-8, 9-11, 5-11)

Τόκιτς-Μπάι 2-3 (11-8, 6-11, 9-11, 11-8, 5-11)

Στέγκερ-Κρεάνγκα 1-3 (5-11, 8-11, 11-7, 14-16)

Εκτός από την Ενεμπόν έμειναν στην 3η θέση των ομίλων τους και συνεχίζουν στο E.T.T.U. Cup η Ελ Νίνο Πράχα από την Τσεχία, η UMMC Εκατερίνμπουργκ από τη Ρωσία και η Μπογκόρια από την Πολωνία. Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκαν ακόμα η γαλλική Σαρτρ και η γερμανική Οχσενχάουζεν από το γκρουπ Β, η γαλλική Ποντουάζ και η γερμανική Βέρντερ Βρέμης από το γκρουπ C, η γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και η αυστριακή Νιντερόστεριχ από το γκρουπ D. Τα χτεσινά αποτελέσματα:

Σαρτρ-Ελ Νίνο Πράχα 3-0

Εκατερίνμπουργκ-Ποντουάζ 0-3

Νιντερόστεριχ-Μπογκόρια 3-0

Στο E.T.T.U. Cup είχαμε στον 4ο γύρο κυριαρχία των γαλλικών ομάδων, αφού εκτός από την Ανζέ, το εισιτήριο για τον προημιτελικό γύρο πήραν ακόμα η Ιστρ και η Λα Ρομάν. Χτες βράδυ η Ιστρ έκαμψε στην έδρα της τη γερμανική Γκρενζάου με 3-2, ενώ η Λα Ρομάν επιβλήθηκε στην Τουρκία της BBSK Κωνσταντινούπολης με 3-0. Από την Τετάρτη είχε προκριθεί και η Ολύμπια Γκρούντιαζ από την Πολωνία νικώντας 3-1 στην έδρα της τη ρωσική Καμντόρ. Στα προημιτελικά, όπου τα παιχνίδια γίνονται διπλά πλέον, θα κοντραριστούν οι προαναφερόμενες προκριθείσες ομάδες με τις ομάδες, που έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Θα γίνει κλήρωση και όπως τόνισε ο Παναγιώτης Γκιώνης, η Ανζέ θέλει ν’ αποφύγει την Εκατερίνμπουργκ. Πράγματι, η ρωσική ομάδα, που πριν από λίγες ημέρες έφτασε στον τελικό του 1ου Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ συλλόγων (σ.σ. έχασε 3-0 από την Όρενμπουργκ) εμφανίζεται πολύ ισχυρή με τον Κινέζο Χου Γινγκτσάο, τον Κροάτη Ταν Ρούι Βου, τον Δανό Μίκαελ Μέιζ και τον Ρώσο Γκριγκόρι Βλασόφ.

* Στη φωτογραφία ο Γκιώνης σε φετινό αγώνα της Ανζέ

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ