Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 103 τελικές δηλώσεις συμμετοχής στον δρόμο για το Πανελλήνιο Νέων ανδρών-Νέων γυναικών

Neon andron_Diplo_aponomi

Neon andron_Diplo_aponomiΤο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων ανδρών-Νέων γυναικών θα δώσει συνέχεια το προσεχές Σαββατοκύριακο στην εσωτερική αγωνιστική κίνηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση και αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον. Όχι μόνο γιατί αφορά στις ηλικίες-προθάλαμο της μεγάλης κατηγορίας και θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας για την περίοδο 2019-2020, αλλά και γιατί είναι μόλις η δεύτερη χρονιά, που διεξάγεται, ύστερα από την επαναφορά του στο καλεντάρι της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Θα φιλοξενηθεί και φέτος στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πρόκειται να συγκεντρώσει 103 αθλητές και αθλήτριες από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, δεν υπήρχε προκριματική φάση και το πρωτάθλημα γίνεται σε ένα διήμερο. Μετέχουν αθλητές κι αθλήτριες έως 21 ετών και τα αγωνίσματα είναι το απλό ανδρών, το απλό γυναικών και τα διπλά στις αντίστοιχες κατηγορίες.

Δυστυχώς δεν θα πάρει μέρος ούτε αυτή τη σεζόν ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών Γιάννης Σγουρόπουλος. Τοπ ονόματα των δύο κατηγοριών πάντως, θα κρατήσουν πολύ ψηλά το αγωνιστικό επίπεδο και τον συναγωνισμό.  Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 62 Νέους άνδρες, 41 Νέες γυναίκες, 24 διπλά ανδρών και 17 διπλά γυναικών. Εκτός φυσικά από την Αττική θα έχουν αθλητές σωματεία από την Πάτρα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, την Κορινθία, την Κοζάνη και την Τήνο.

* Νέα ήττα γνώρισε την Κυριακή η Στόρφορς της Κατερίνας Τόλιου και της Κωνσταντίνας Παρίδη για το σουηδικό πρωτάθλημα. Έπειτα από το χαμένο ντέρμπι με την Έσλοβ κάμφθηκε εκτός έδρας και από την πρωτοπόρο Χάλμσταντ με 6-3. Η Τόλιου νίκησε με 3-1 σετ την Ερίκα Φροντ (που φέτος συνεργάζεται και με τον Ολυμπιακό) κι έχασε με 3-2 από την Τζένι Έρβινσον και 3-0 από τη Σαρλότ Κάρεϊ. Η Παρίδη έχασε 3-1 από τη Φροντ, 3-0 από την Κάρεϊ, ενώ χρησιμοποιήθηκε ξανά και στο διπλό όπου μαζί με την Εμανουέλ Λενόν ηττήθηκαν με 3-1.

* Παιχνίδι είχε την Κυριακή για την 6η αγωνιστική στην 1η κατηγορία της Σουηδίας και η Μελαρένερτζι της Γεωργίας Ζαβιτσάνου. Ήταν στην έδρα της και παραχώρησε ισοπαλία 5-5 στη Γιούνο. Σε ατομικό επίπεδο η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2016 είχε δύο νίκες και μία ήττα. Στη βαθμολογία η Στόρφορς είναι 3η με 8 βαθμούς και η Γιούνο 6η με 5.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ