Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην 8άδα του σουηδικού πρωταθλήματος η Στόρφορς των Χριστοφοράκη, Εξάρχου

Storfors 2

Storfors 2Το πρώτο μέρος της Σούπερ κατηγορίας γυναικών της Σουηδίας βρήκε τη Στόρφορς να μπαίνει στην κορυφαία 8άδα και τη Μαρία Χριστοφοράκη με τη Φιλαρέτη Εξάρχου να έχουν συμβάλλει καθοριστικά για την υλοποίηση αυτού του στόχου! Η ομάδα ολοκλήρωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα παιχνίδια της στον όμιλο του Νότου και κατέκτησε την 4η θέση με 9 βαθμούς. Είχε απολογισμό τέσσερις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Προκρίθηκε έτσι, στην πρώτη 8άδα της κατηγορίας, η οποία προβλέπει νέο «πουλ» (σ.σ. σύστημα ένας προς όλους) με τη συμμετοχή των ομάδων της πρώτης 4άδας από τους ομίλους του Νότου και του Βορρά. Σ’ έναν γύρο θα γίνει και η δεύτερη φάση και τα παιχνίδια θ’ αρχίσουν στις 12 Ιανουαρίου 2013.

Το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος περιλάμβανε «πουλ» σε συνολικά τέσσερα Σαββατοκύριακα για οκτώ ομάδες στον Νότο και άλλες τόσες στον Βορρά. Οι αγώνες έγιναν συγκεντρωτικά και όχι σε έδρες σ’ έναν γύρο. Η Στόρφορς ήταν σταθερά στην προνομιούχο 4άδα και για να τη σιγουρέψει ήθελε μία νίκη στα τελευταία δύο παιχνίδια της. Την πέτυχε δύσκολα απέναντι στη Σομάρκενς με 6-4 και πραγματοποίησε τον αρχικό της στόχο. Το τελευταίο ματς της πρώτης φάσης ήρθε ισόπαλο 5-5 με την Ας IF, όμως δεν είχε καμία σημασία, γι’ αυτό άλλωστε έμεινε εκτός η Χριστοφοράκη, που αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα τραυματισμού.

Στην αναμέτρηση με τη Σομάρκενς οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες είχαν από δύο νίκες και μία ήττα και ουσιαστικά καθόρισαν την τελική επικράτηση της ομάδας τους. Αμφότερες είχαν τις ίδιες αντιπάλους. Νίκησαν τις Σουηδέζες Κάριν Λούντιν και Έμα Σόντερλουντ (3-1 και 3-0 σετ αντίστοιχα η Χριστοφοράκη, 3-0 και τα δύο ματς η Εξάρχου) και κάμφθηκαν από την Κινέζα Σονγκ Χαν (με 3-0 σετ η Χριστοφοράκη, με 3-1 η Εξάρχου).

Στο ισόπαλο παιχνίδι με την Ας IF η Εξάρχου κατέβαλλε με 3-1 σετ την Ελίν Ίνγκβαρσον, επίσης με 3-1 τη Μισέλ Κουάχ (αμφότερες από τη σκανδιναβική χώρα) και λύγισε με 3-2 σετ από την Καρελίν Κορδέρο από το Πουέρτο Ρίκο. Η Χριστοφοράκη δεν αγωνίστηκε σε αυτό το αδιάφορο βαθμολογικά ματς, προκειμένου να μην πιέσει περισσότερο τον ώμο της, που πονάει τις τελευταίες ημέρες.

Στην πρώτη τους χρονιά σε ξένο πρωτάθλημα οι Ελληνίδες διεθνείς έχουν θετικό απολογισμό. Σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου εμφανίζουν μία σειρά από αξιόλογες εμφανίσεις κι έχουν δημιουργήσει καλές εντυπώσεις στα στελέχη και τους φιλάθλους της ομάδας. Στην αρχική φάση του πρωταθλήματος η Χριστοφοράκη είχε προσωπική στατιστική 12 νίκες και 5 ήττες και η Εξάρχου 11 νίκες και 8 ήττες. Οι δύο πολύ καλές φίλες δηλώνουν αρκετά ευχαριστημένες από την εμπειρία τους στη Σουηδία και θέλουν να παρουσιαστούν ακόμα καλύτερες στη συνέχεια ώστε να βοηθήσουν τη Στόρφορς να πετύχει και τον δεύτερο στόχο της. Αυτός είναι να πλασαριστεί στην πρώτη 6άδα της Σούπερ κατηγορίας και ν’ αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΕΑΝΓΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟ E.T.T.U. CUP

Ευνόησε την Ενεμπόν και δυσκόλεψε πολύ το έργο της Ανζέ η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Τα γαλλικά κλαμπ του Καλλίνικου Κρεάνγκα και του Παναγιώτη Γκιώνη αντίστοιχα, είναι μαζί στην 8άδα του θεσμού, όπως και πέρσι, απλά φέτος η Ενεμπόν πέρασε από το Τσάμπιονς Λιγκ στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση. Στα προημιτελικά του Φεβρουαρίου λοιπόν, η Ενεμπόν θα συναντήσει την Ολύμπια Γκρούντιαζ από την Πολωνία και η Ανζέ την πανίσχυρη UMMC Εκατερίνμπουργκ από τη Ρωσία.

Την περασμένη Παρασκευή ολοκληρώθηκαν τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ και ο 4ος γύρος του E.T.T.U. Cup. Η Ενεμπόν πέτυχε απέναντι στη Σααρμπρίκεν τη μοναδική της φετινή νίκη στην κορυφαία διοργάνωση, όμως δεν είχε αντίκρισμα. Έμεινε 3η στο γκρουπ Α και μετακινείται στο άλλο ευρωπαϊκό Κύπελλο να κυνηγήσει κάτι ουσιαστικό. Η Ανζέ, που ήταν απευθείας στα νοκ άουτ του E.T.T.U. Cup, ως 2ο φαβορί του ταμπλό, απέκλεισε τη Ρόσκιλντε στη Δανία με 3-2. Στον 3ο γύρο είχε νικήσει επίσης με 3-2 την ολλανδική Ταβέρζο.

Ακολούθησε η κλήρωση για την 8άδα του E.T.T.U. Cup, όπου ήταν γνωστό ότι και οι τέσσερις ομάδες, που είναι από την αρχή στη διοργάνωση, θα έβρισκαν στον δρόμο τους τα σωματεία, τα οποία έρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένο να γίνουν στο διάστημα 1 έως 4 Φεβρουαρίου 2013 και οι ρεβάνς στις ημέρες 8 έως 11 του ίδιου μήνα.

Η Ενεμπόν κληρώθηκε με την Ολύμπια Γκρούντιαζ κι έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει στα ημιτελικά. Τη βασική τριάδα της Ολύμπια συγκροτούν ο Πολωνός Μπάρτοζ Σουχ, ο Χουάνγκ Σενγκ-Σενγκ από την Κινεζική Ταϊπέι και ο Τσέχος Τόμισλαβ Κολάρεκ, άπαντες εν ενεργεία διεθνείς. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Πολωνία.

Η Ανζέ πέφτει πάνω στη μοναδική ομάδα που δεν ήθελε, όπως είχε τονίσει και ο Γκιώνης. Θ’ αντιμετωπίσει τη ρωσική Εκατερίνμπουργκ, η οποία πριν από λίγο καιρό κατέκτησε τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ συλλόγων, όμως στο γκρουπ C του Τσάμπιονς Λιγκ υπέστη απρόσμενη ήττα στο φινάλε από τη γαλλική Ποντουάζ κι έμεινε εκτός συνέχειας! Τώρα προβάλλει ως φαβορί του E.T.T.U. Cup, καθώς έχει στη σύνθεσή της τον Κινέζο «αμυντικό» Χου Γινγκτσάο, τον Κροάτη δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2012 Ταν Ρουί Βου, τον Δανό πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009 Μίκαελ Μέιζ και τον Ρώσο διεθνή Γκριγκόρι Βλασόφ. Γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι θα είναι η Ανζέ.

Αν τα κλαμπ των δύο Ελλήνων πρωταθλητών πάρουν την πρόκριση, τότε θα συναντηθούν στα ημιτελικά του Μαρτίου. Τα άλλα ζευγάρια είναι Ιστρ (Γαλλία)-Ελ Νίνο Πράχα (Τσεχία) και Λα Ρομάν (Γαλλία)-Μπογκόρια Γκρότζικ (Πολωνία). Η Ελ Νίνο και η Μπογκόρια προέρχονται από το Τσάμπιονς Λιγκ. Κλήρωση έγινε και για τα προημιτελικά αυτής της διοργάνωσης. Προέκυψαν τα ζευγάρια Οχσενχάουζεν (Γερμανία)–Όρενμπουργκ (Ρωσία), Νιντερόστεριχ (Αυστρία)-Ποντουάζ (Γαλλία), Σααρμπρίκεν (Γερμανία)-Σαρτρ (Γαλλία) και Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)-Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία).

* Πριν από αγώνα της Στόρφορς ποζάρουν χαμογελαστές η Χριστοφοράκη (αριστερά), η Εξάρχου (δεξιά) και η Αγγλίδα Χικς (στο μέσο), που συγκροτούν τη βασική τριάδα της ομάδας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ