Νέο σωματείο στην Κεφαλονιά «επαναφέρει» την επιτραπέζια αντισφαίριση στο Ιόνιο

Kefalonia omadaΝέα προσπάθεια με την επιτραπέζια αντισφαίριση έχει αρχίσει εδώ και λίγους μήνες στην Κεφαλονιά και γενικά στο Ιόνιο. Ιδρύθηκε σωματείο, το οποίο δίνει νέα κίνητρα για άθληση σε μικρούς και μεγάλους στο υπέροχο νησί και γενικά «επαναφέρει» το ολυμπιακό άθλημα στα Επτάνησα μετά από πολλά χρόνια! Μιλάμε για τον «Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Κεφαλονιά», ο οποίος ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με έδρα το Αργοστόλι και πολύ σύντομα έγινε μέλος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ώστε ν’ αρχίσει από φέτος και την αγωνιστική δραστηριότητα.

Έχει ήδη 30 ενεργά μέλη και 20 αθλητές κι αθλήτριες. Θέλει ν’ αναπτύξει το άθλημα σε όλο το νησί κι έχει στόχο τη δημιουργία των εξής τμημάτων:

Τμημάτων Ατόμων Με Αναπηρίες

Τμημάτων παιδικού(αγόρια-κορίτσια)

Τμημάτων ανδρών-γυναικών

Υπεύθυνος προπονητής είναι ο Πολυχρόνης Πολίτσης, ο οποίος είχε την ιδέα κι «έτρεξε» την προσπάθεια για την ίδρυση του συλλόγου. Ο πρώην διεθνής αθλητής με αναπηρίες στην κλάση 6 και νυν προπονητής ανέλαβε την πρωτοβουλία από πέρσι, όταν μετακινήθηκε από την Αθήνα στην Κεφαλονιά για μόνιμη εγκατάσταση, ενώ στην τρέχουσα χρονιά θα είναι ανάμεσα στην πρωτεύουσα και το νησί.

Μέχρι το τέλος του χρόνου οι προπονήσεις γίνονταν σε αίθουσα στο παλιό οικοτροφείο του Αργοστολίου. Το σωματείο στο μεταξύ, ήταν σε επαφή με τον δήμο ώστε να βρει νέο χώρο προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης, οι συζητήσεις είχαν αίσιο τέλος και εξασφαλίζεται για κάποιες ώρες και ημέρες η σάλα του γυμναστηρίου.

Ο Α.Σ.Ε.Α. Κεφαλονιά συγκρότησε ήδη ανδρική ομάδα με αθλητές χομπίστες, οι οποίοι παίζουν μόνο 6 με 8 μήνες. Είναι οι Χριστόφορος Βαβάσης, Γεράσιμος Κακούρης, Ιωάννης Παρασχάκης και Ισίδωρος Κοκολάκης.

Η ομάδα μετέχει στο Α’ Τοπικό πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας και τον 1ο όμιλο και σε πέντε αγώνες έως τώρα εμφανίζει 1 νίκη και 4 ήττες. Στον 1ο γύρο έχασε και τις 4 αναμετρήσεις της με σκορ 4-1, 4-0, 4-1, 4-0 από την ΑΕΚ Πατρών, τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, τον Διογένη Πάτρας και τον Αρίωνα Αμαλιάδας αντίστοιχα. Στην έναρξη του 2ου γύρου κατέβαλλε την ΑΕΚ Πατρών με 4-2.

 

Είσοδοςgpsportimages ΖΕΥΣ ΓΙΑ SITEimages genesispharma-logoimages new logo gerflor

stiga-728-looped