Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σόου από Κρεάνγκα-Παπαδημητρίου στην άψογη εκδήλωση της Δύναμης Λάρισας

Larisa Epideixi

Larisa EpideixiΣε εξαιρετικό event, που τίμησε και πρόβαλλε ιδανικά την επιτραπέζια αντισφαίριση, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσίασαν σήμερα στη Λάρισα πτυχές του δύσκολου και συναρπαστικού ολυμπιακού αθλήματος. Έκαναν επίδειξη, έπαιξαν με παιδιά, μίλησαν για το άθλημα και τη δική τους διαδρομή κι ενθουσίασαν διοργανωτές και κοινό. Τη μίνι γιορτή οργάνωσε άψογα στην έδρα του το τοπικό σωματείο Δύναμη, το οποίο έκανε και τη σχετική πρόταση στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ζητώντας ως κεντρικό πρόσωπο τον Κρεάνγκα. Η ομοσπονδία ανταποκρίθηκε με χαρά κι έδειξε τέτοιο ενδιαφέρον που το «παρών» στη θεσσαλική πόλη έδωσαν σήμερα ο πρόεδρος Μανώλης Κολυμπάδης και η γενική γραμματέας Κατερίνα Σπανού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο γυμναστήριο του 17ου δημοτικού σχολείου και διήρκησε δύο ώρες. Η αίθουσα γέμισε από 100 και πλέον άτομα κι εκτός από τους αθλητές παραβρέθηκαν πολλοί γονείς και φίλοι του συλλόγου.

Το πιο ενθαρρυντικό, στην προσπάθεια της Δύναμης να διαδώσει την επιτραπέζια αντισφαίριση στην περιοχή, ήταν ότι ενδιαφέρθηκαν και ορισμένοι άνθρωποι, που δεν ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα. Δημιουργήθηκε ζεστή ατμόσφαιρα, υπήρχε ο κατάλληλος παλμός και άπαντες απόλαυσαν το σόου δύο πολύ θεαματικών παικτών! Κρεάνγκα και Παπαδημητρίου έδειξαν την επιτραπέζια αντισφαίριση σε επαγγελματικό επίπεδο κι έδωσαν πολύτιμες πληροφορίες για τη δική τους εξέλιξη και το άθλημα γενικότερα. Από την πλευρά της Δύναμης πήραν μέρος στο πρόγραμμα 18 αθλητές κι αθλήτριες, οι περισσότεροι μικρής ηλικίας. Τα παιδιά έζησαν μοναδική εμπειρία παίζοντας με παγκοσμίας εμβέλειας αθλητή, όπως ο Κρεάνγκα, αλλά και μ’ έναν ακόμα σπουδαίο διεθνή αθλητή. Από την πλευρά τους όμως, χάρηκαν ιδιαίτερα αυτές τις ξεχωριστές στιγμές και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, όπως φανέρωσαν αργότερα και σε δηλώσεις τους στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Μανώλη Κολυμπάδη. «Την τελευταία φορά που επισκεφτήκαμε το σωματείο, είχαμε πει ότι σίγουρα θα σας συναντήσουμε πάλι γιατί σας νοιαζόμαστε και δεν είστε μόνοι σας. Αυτό το κάναμε πράξη. Αυτή τη φορά με δύο πρωταθλητές μας, οι οποίοι σαφώς έχουν και το κοινωνικό τους πρόσωπο», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και πρόσθεσε: «Είναι δεδομένο ότι η επαφή μας θα συνεχιστεί και την επόμενη φορά που θα έρθουμε, θέλουμε να έχετε κάνει έναν αγωνιστικό απολογισμό τέτοιο, που θα τον ζηλεύουν πολλά σωματεία. Μπορείτε. Δεν είναι ώρα για παράπονα και μουρμούρες, ο αθλητισμός ανεξάρτητα από τα προβλήματα θέλει πάντα πάθος, θέληση και μεράκι. Ήδη έχετε καλή δραστηριότητα και σιγά-σιγά μπορείτε να κάνετε περήφανη τη Λάρισα για την επιτραπέζια αντισφαίριση».

Δύο λόγια είπε και ο προπονητής του Α.Σ. Δύναμη, που πήρε και την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της γιορτής. Ο Στέφανος Αμπελακιώτης, ο οποίος έχει σήμερα και την ονομαστική του εορτή, τόνισε ότι είναι πολύ τιμητικό για ένα επαρχιακό σωματείο να υποδέχεται τον θρυλικό Καλλίνικο Κρεάνγκα και να οργανώνει τέτοιο event με αθλητές της εθνικής μας ομάδας. «Μόνο και μόνο, που μέσω της ομοσπονδίας, τιμούν το σωματείο μας αυτοί οι δύο αθλητές είναι για μας μεγάλη χαρά. Ήρθε στην αίθουσά μας ένας παίκτης με τεράστιες διεθνείς διακρίσεις, ένας πρωταθλητής παγκοσμίου μεγέθους κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για μας. Στην προσπάθειά μας να πάρουμε περισσότερη γνώση και να διαδώσουμε το άθλημα στην περιοχή δεν έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τέτοιους αθλητές στην πόλη μας. Είναι κάτι σπουδαίο και ειδικά για τα παιδιά θα έλεγα ότι θ’ αποτελέσει αξέχαστη εμπειρία. Θέλω να ευχαριστήσω τους δύο αθλητές, όπως και την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γενικά για τη βοήθειά της σε αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του συλλόγου». Ο Στέφανος Αμπελακιώτης έλεγε μετά το τέλος του προγράμματος ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους στον σύλλογο να ενισχύουν και με τέτοιες πρωτοβουλίες τη γνώση τους γύρω από το άθλημα, άλλωστε ο Α.Σ. Δύναμη άρχισε τη λειτουργία του μόλις το 2008.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ…ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Τους αθλητές παρουσίασε η Κατερίνα Σπανού κι όταν οι πρώτοι άρχισαν το πρόγραμμα παίζοντας μεταξύ τους, η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας έδινε στοιχεία για τις ασκήσεις και ανέλυσε τα χτυπήματα τους. Ο Κρεάνγκα και ο Παπαδημητρίου έκαναν επίδειξη για 45 λεπτά εισπράττοντας θερμό χειροκρότημα. Στην επόμενη μία ώρα τα στελέχη της εθνικής μας ομάδας χωρίστηκαν στα δύο τραπέζια, που είχαν στηθεί και αντάλλαξαν μπαλιές με όλα τους αθλητές του συλλόγου.  

Το τελευταίο κομμάτι περιλάμβανε συζήτηση των ντόπιων αθλητών με τους δύο διεθνείς. Τα παιδιά ρωτούσαν για τις ώρες προπόνησης, που απαιτούνται στην επιτραπέζια αντισφαίριση επιπέδου πρωταθλητισμού, τον τρόπο εκγύμνασης, την εμπειρία από τα ξένα πρωταθλήματα και γενικά τη διαμονή στο εξωτερικό κ.α. Οι πρωταθλητές μας ανταποκρίθηκαν με χαρά και σε αυτή τη διαδικασία και αργότερα βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες και υπέγραψαν αυτόγραφα.

Εξάλλου, κληρώθηκαν δώρα και οι συνολικά πέντε τυχεροί κέρδισαν τρεις στολές της εθνικής ομάδας, που χάρισε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και δύο ρακέτες της εταιρείας Butterfly, με το όνομα του Κρεάνγκα στην ετικέτα, τις οποίες πρόσφερε ο Έλληνας πρωταθλητής. Επίσης, η ομοσπονδία απένειμε στο τοπικό σωματείο ένα συλλεκτικό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το Λονδίνο, ενώ η Κατερίνα Σπανού μοίρασε μπρελόκ και σηματάκια της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Λίγη ώρα μετά η διοίκηση του Α.Σ. Δύναμη (που σύσσωμη παρέστη στην εκδήλωση) παρέθεσε γεύμα στους δύο αθλητές και τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της ομοσπονδίας.

«ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ»

Το απόγευμα και στην επιστροφή από τη Λάρισα, Κρεάνγκα και Παπαδημητρίου μίλησαν στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την υπέροχη εκδήλωση. «Ήταν μία ξεχωριστή μέρα και για μας. Παίξαμε με πολλά παιδιά και διαπιστώσαμε τη μεγάλη προσπάθεια, που γίνεται και εκτός Αθηνών, από σωματεία, τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν νέους αθλητές. Είναι χαρά μας όλα τα χρόνια να συμμετέχουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις όταν μπορούμε να βρούμε χρόνο μέσα στις αγωνιστικές μας δραστηριότητες. Είναι όμορφο να γνωρίζεις στα παιδιά την επιτραπέζια αντισφαίριση στο πιο υψηλό επίπεδο», δήλωσε ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και πρόσθεσε: «Τόνισα στα παιδιά ότι θέλει πάρα πολλές ώρες προπόνησης για να εξελιχθείς σε πρωταθλητή και ίσως κάποια να τα…στεναχώρησα. Ρωτούσαν και για το στυλ, με το οποίο αγωνιζόμαστε και τους εξηγούσα ότι ο κάθε παίκτης έχει το δικό του στυλ και κανένας δεν μπορεί να το αντιγράψει παρά μόνο να πάρει στοιχεία από την τεχνική του».

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου αποκάλυψε ότι οι επίδοξοι πρωταθλητές του αύριο αναρωτιόντουσαν και πώς αντιμετωπίζονται οι διεθνείς μας στο εξωτερικό από τότε που ξέσπασε στη χώρα μας η οικονομική κρίση. «Ρωτούσαν για το πώς μας αντιμετωπίζουν στο εξωτερικό οι αντίπαλοι αθλητές με βάση τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που περνά η Ελλάδα. Ρωτούσαν επίσης, πόσα χρόνια παίζουμε, τι προπόνηση κάνουμε, τι ρακέτες και τι λάστιχα έχουμε, ήταν ευχάριστη διαδικασία. Χάρηκα τη συμμετοχή μου στο συγκεκριμένο event και με εντυπωσίασε, που ένας σύλλογος με μόλις πέντε χρόνια ζωής, εμφανίζει αρκετά καλό επίπεδο αθλητών. Δεν το περίμενα να δω σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση τα παιδιά κι ελπίζω στο μέλλον να παίξουν καλύτερα».

Επί τη ευκαιρία ο Κρεάνγκα εκτίμησε ότι η ομάδα του, η Ενεμπόν, θα επιβληθεί της πολωνικής Γκρούντιαζ και θα μπει στα ημιτελικά του E.T.T.U. Cup, ενώ ο Παπαδημητρίου υπογράμμισε ότι το 2012 πήγε αρκετά καλά για εκείνον και στο νέο έτος θέλει καλύτερα αποτελέσματα με την Κολωνία στον 2ο γύρο της Μπουντεσλίγκα 2 και μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση με την εθνική ομάδα.

* Οι αθλητές και ο προπονητής του Α.Σ. Δύναμη Λάρισας ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές μας και τα κορυφαία διοικητικά στελέχη της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε αναμνηστική φωτογραφία

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ